home 1 Proteste masive urmează în jurul fortăreţei Palatului Parlamentului

Proteste masive urmează în jurul fortăreţei Palatului Parlamentului

Share

Vremea vine iarăşi, proteste masive de stradă se apropie din nou în România. Din februarie a.c., sistemul corupt a păşit prin România în vârful picioarelor. O vreme, a fost derutat de amploarea contestării populare.

Miza şi scopurile restauraţiei USL

Apoi, a început să aclanşeze iar. Până acum, a făcut-o destul de subtil şi ezitant, cu jumătăţi de măsură. Ca şi cum s-ar fi temut de consecinţele faptelor lor. Nici vorba. A fost mocnire, complot, uneltire , organizare, pregătirea următorului atac.

Şi mascarea lui sub obscuritatea birocratică a activitţii parlamentare. Aceasta este criptică pentru mulţi. Este greu să înţelegi discuţile îmbârligate şi neclare ale politicienilor. Cu atât mai greu este să înţelegi substanţa infracţională a rezultatlor acestor discuţii.

Acum, pare că ne îndreptăm cu ţara spre un nou moment în care Repubica Borfaşilor va apăsa pe accelerator. “Până la blană”, cum spune taximetristul. Singura reacţie a oamenilor cinstitţi va fi ieşirea din nou în stradă. Acest fapt este evident.

Se vor baricada în Parlament. Proteste masive îi vor asedia acolo

Ne aşteaptă vremuri foarte complicate. Ei se vor baricda în Parlament şi vor spune că sunt legitimi, pentru că au fost votaţi. Iar noi trebuie să-i lăsăm patru ani să facă ce doresc. Să mute Dunărea mai la sud. Să legifereze că abuzul în serviciu nu e infracţiune.

Să pună în pericol integritatea frontierelor naţionale. În Ucraina, protestele au început când ţara a intrat în faliment şi se murea de foame. În timpul EuroMaidan-ului, o minoritate reprezentativă a acestor disperaţi din toată Ucraina s-a aflat în piaţă. În Kiev, luni de zile. La noi ce se va întâmpla şi cum anume?

Proteste masive pentru ce contează cu adevărat

Azi, nu mai contează ce pierdem pe termen scurt, ci să scăpăm definitiv de nelegiuiţii care încearcă să confişte statul romăn. Să pună în pericol integritatea frontierelor naţionale. Pe de altă pate, protestele vor trebui să se mute la Palatul Parlamentului. Aici este centrul nervos al sistemului corupt.

El trebuie atacat. Protestele de la Platoul Izvor, sub cerul liber, pe un spaţiu imens, sunt însă dificile. Ele nu pot fi un succes decât dacă manifestanţii vor realiza acest lucru. Eistă două tipuri de fortăreţe puse la punct de coruptocraţi. Una este cea legală şi informală. Forţa lor e mai mică decât se crede.

Am explicat anterior că PSD (precedat de PDSR, FDSN şi FSN) simulează de fapt că are mai multă forţă decât în realitate. Ei construiesc în acest fel o baricadă în minţile românilor. Mesajul este: “Suntem puternici, sunteţi slabi, nu încercaţi, veţi pierde”.

Distanţele fizice sunt imense. Proteste complicate

Pe de altă parte, este vorba despre o baricadă fizică, construită de Ceauşescu. Casa Poporului a fost ridicată de dictator în Dealul Spirii, în acest fel, cu bună-ştiinţă. Ea ar fi trebuit să fie o fortăreaţă, unde ocupanţii să reziste luni, ani de zile, cu provizii şi armament.

Proteste masive #Rezist la Piaţa Constituţiei se pot sufoca foarte uşor. Dacă nu sunt bine organizate. Această piaţă e în realitate foarte departe de Palatul Parlamentului. Distanţa este de circa un kilometru. Dacă mai punem la socoteală că protestatarii vin seara, de reguă duminică, când în clădire e numai portarul, presiunea civică rezultată e şi mai mică.

Cam la fel de departe şi la Platoul Izvor

Un protest pe Platoul Izvor, în faţa intrării la Cameră şi Senat, va fi cam la fel de departe. Valurile de pământ de pe povîrnişul dinspre Piaţa Constituţiei sunt aici înlocuite de un gard de fier forjat şi o parcare imensă.

La gard şi oriunde în parcare, ori în faţa gardului, pot fi postaţi jandarmi. O apropiere a manifestanţilor de gard ori o intrare a acestora în parcare va da prilejul PSD – ALDE să strige că sunt atacaţi. Că ei sunt legitimi.

Atenţie: pentru cine nu cunoaşte planul Casei Poporului: nava superioară, etajată, a clădirii, unde sunt cabinetele parlamentarilor, este accesibilă doar cu lifturile. Ea este retrasă faţă de corpul imens al clădirii de dedesubt.

De preferat, proteste masive când sunt la lucru parlamentarii, nu duminică seară

Că ei legiferează şi au fost aleşi de popor – aşa vor spune coruptocraţii. Că aceia care îi contestă au în spate statul paralel. Ş.a.m.d.. Aşadar, tendinţa va fi ca PSD – ALDE să continue destructurarea statului de drept, chiar cu proteste masive la Palatul Parlamentului.

Probabil că disperarea îi va face pe români să ajungă să protesteze în cursul zilei, atunci când manifestaţiile sunt mai eficace. Parlamentarii sunt acolo şi se simt mai sub presiune astfel.

Astfel, sunt două mari probleme: 1. Prima, scoaterea reflexului de a protesta inutil la Piaţa Victoriei; 2. A doua, scoaterea refleului de a proteste duminică seara, când Palatul Parlamentului e pustiu, deci protestul e ineficace. A doua zi, parlamentarii se întorc veseli la lucru şi legiferează contra românilor.

Influenţa condiţiilor meteo. Proteste masive de lungă durată

Iarna, în jurul Casei Poporului, vântul bate nestingherit. Este un curent îngrozitor. Dacă nu eşti bine îmbrăcat, te faci sloi. Dacă se dezgheaţă, în Parcul Izvor manifestanţii vor înota în mocirlă. Condiţiile meteo pot juca un rol decisiv în demobilizrea protestatarilor.

În Ucraina, pe un ger crâncen, sub tirul gloanţelor de cauciuc ale trupelor SBU controlate de Regimul Ianukovici, manifestanţii au rezistat eroic. Dar acolo era o piaţă centrală din Kiev. Aici, în cîmp liber, lângă Dâmboviţa, pe vreme rea, sunt condiţii infernale.

Întrebarea este: ce îi va determina până la urmă pe români să iasă în proteste masive în stradă? Care va fi noua igniţie a civismului în toamna şi iarna dramatice care urmează? Şi mai ales: cât de departe vom fi nevoiţi să ajungem?

Share