home POLITICA Protest important la Piaţa Victoriei, 10.000 de manifestanţi furioşi

Protest important la Piaţa Victoriei, 10.000 de manifestanţi furioşi

Share

Protestul din faţa Palatului Parlamentului s-a mutat acum la Piaţa Victoriei, anunţă Realitatea.net. Peste 5000 de oameni în protest scandează “Nu vrem să fim conduşi de hoţi” şi “Dragnea, nu uita, mâine este ziua ta!”. OUG 13 se întoarce, mai dinţoasă, mai hidoasă, în gaşcă, sfidare pe faţă

UPDATE 23.33:Paul Arne Wagner, jurnalistul german luat pe sus de Jandarmeria Română, este editor foto la cotidianul bavarez conservator Süddeutsche Zeitung. Wagner se află acum la Secţia 5 Poliţie. Băieţi, tocmai aţi îmbâcsit-o. Rău de tot. Doamnă ministru Carmen Daniela Dan, daţi-vă demisia acum. www.linkedin.com/in/paularnewagner/.

UPDATE 22.27: Conform Jandarmeriei, numărul manifestanţilor de la Piaţa Victoriei a crescut la 15.000.

UPDATE 22.22: La Piaţa Romană a apărut unitatea de cavalerie a Jandarmeriei Române.

UPDATE 22.14: 5.000 de manifestanţi sunt în Cluj şi Braşov. Mii de manifestanţi sunt în Sibiu, Arad, Oradea, Galaţi, Ploieşti, Constanţa, Alba Iulia, Craiova.

UPDATE 22.11: Printre cei ridicaţi, spune Digi24, este şi un jurnalist german, Paul Arne Wagner de la Paspartout Production, casa de producţie care a produs documentarul despre Teleorman, “Aici nu-l avem decât pe Dragnea”.

UPDATE 22.05: 22 de persoane au fost ridicate pâă la această oră de Jandarmi, informează Realitatea TV.

UPDATE 21.41: Dubele Jandarmeriei nu pot să treacă de manifestanţii care le blochează. Este vorba despre vehicule în care au fost închişi şase manifestanţi Rezist. Unul dintre ei este Marian “Ceauşescu”.

UPDATE 21.32: Incidente la Piaţa Victoriei. Un protestatar a fost ridicat de jandarmi, târât şi dus la o dubă.. Dubele Jandarmeriei încarcă manifestanţi.

UPDATE 21.07:10.000 de manifestanţi se află acum la Piaţa Victoriei din Bucureşti.

UPDATE 21.02: La Sibiu, protestul la care participă peste 4.000 de persoane, este organizat de comunitatea ”Vă vedem din Sibiu” care afirmă că ”am intrat în etapa finală a bătăliei pentru viitorul României”, informează Digi24.

UPDATE 20.58: Protestul de la Sibiu

UPDATE 20.57: Protestul de la Iaşi

UPDATE 20.56: Proteste au loc şi la Iaşi, Braşov, Galaţi, Oradea, Cluj (3.000 de participanţi), Ploieşti şi Constanţa.

UPDATE 20.55: Protestatarii au steaguri tricolore, dar şi ale Uniunii Europene şi ale Statelor Unite ale Americii. Oamenii scandează printre altele ”Nu se mai poate/vrem anticipate”, ”Demisia” şi ”Dragnea şi gaşca lui/trădătorii neamului”.

UPDATE 20.47: Cristian Mihai Dide a fost ridicat de jandarmi şi dus la Poliţie.

UPDATE 20.45: Îmbrânceli între jandarmi și protestatari după ce câțiva dintre protestatari au încercat să forțeze lanțul format din jandarmi ca să ocupe strada. Jandarmii au atras atenția oamenilor să nu forțeze această limită. Oamenii nu au ținut cont de reguli, iar forțele de ordine au reținut câteva persoane. O ambulanță a ajuns la Piața Victoriei pentru a lua o persoană căreia i s-a făcut rău.

Numărul participanților creşte iar circulația a fost blocată pe Bulevardul Kiseleff şi pe Bulevardul Aviatorilor. Totodată, sunt prezente şi trupele speciale ale Jandarmeriei, echipate pentru intervenţie în forţă. În acelaşi timp, oamenii s-au strâns să protesteze şi Iaşi şi Sibiu.

Protestul din Piaţa Victoriei a început la ora 18.00. În zonă sunt numeroși jandarmi, unii dintre ei echipați de intervenție. Manifestanţii strigă “Hoţii!”, „Nu cedăm!”, ”PSD, ciuma roșie!”, „DNA, să vină să vă ia!” fiind nemulţumiţi de adoptarea în Camera Deputaţilor a modificărilor la Codul de procedură penală. Protestatarii au blocat strada din faţa Muzeului Antipa, în prezent circulându-se pe o bandă. Iată imaginile:

Protest anunțat de comunitatea Facebook „Corupția ucide”:

„Azi de la 18.00, în stradă la Victoriei. Aseară a fost un cort evacuat de jandarmi și niște oameni care au dormit pe asfalt. Mai devreme câțiva protestatari au intrat în Parlament și au spus ce trebuia. Diseară, mai mulți. Dacă crezi că trebuie să ne apărăm în fața acestui abuz asupra democrației, libertății și demnității, hai!”.

Pe de altă, la protestele din faţa Parlamentului au fost şi incidente astăzi. Un deputat PSD a incitat protestatarii, a fost împins și a fost scos dintre manifestanți de jandarmi.

Totodată, au fost imagini incredibile în Parlament. Liviu Dragnea, Viorica Dăncilă şi Călin Popescu Tăriceanu au avut nevoie de protecția parlamentarilor PSD și a agenţilor de pază, ca să nu ajungă protestatarii la ei. Mai mulți jurnaliști spun că au fost bruscați. În tot acest timp, manifestanții strigau: “Demisia”. Jurnaliștii prezenți au fost îmbrânciţi de oamenii din PSD, iar Liviu Dragnea nu a răspuns la nicio întrebare, în drumul parcurs pe holurile Parlamentului. Practic, agenții de pază au format un cordon viu în jurul celor trei demnitari.

Citeşte şi
Un atac concertat al tandemului Marius Pieleanu – Bogdan Chirieac a avut loc recent, la
Mai mulți protestatari Rezist din asociația "Evoluție în Instituție" a lui Cristian Mihai Dide au
Jurnalistul Ion Cristoiu comentează situaţia din Franţa şi protestele „vestelor galbene”, spunând că sunt efectul
Un rpotest de amploare este anunţat pentru această seară, de Ziua Naţională, la Piaţa Victoriei
Jurnalistul Rareş Bogdan este atacat de un fost ministru. Mai nou, moda este că politicienii efectuează
Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Florin Iordache (PSD), a anunţat că a consultat un avocat şi va
Ministrul de Interne Carmen Dan spune că își va asuma un proiect de modificare a
Declaraţia oribilă de ieri a liderului PSD Adrian Ţuţuianu cu drogaţii Rezist, are o semnificaţie
Deputatul PSD Liviu Pleşoianu i-a transmis pe Facebook primarului Sectorului 3, Robert Negoiţă, vicepreşedinte al
Un nou protest anti-guvernamental este anunţat să aibă loc duminică seară, în Piaţa Victoriei din
Share