Protecţia Copilului face presiuni asupra părinţilor protestatari

Protecţia Copilului face presiuni asupra părinţilor protestatari

Protecţia Copilului face presiuni instituţionale asupra părinţilor care au ieşit la proteste cu copiii. Dar Autoritatea Naţională în domeniu susţine că demersurile sale nu urmăresc decât obţinerea de informaţii cu privire la numărul de reclamaţii din teritoriu.

LATER EDIT 2: Ştiri de Sibiu Director DGASPC Sibiu: Copiii puteau participa la proteste, acestea fiind pașnice ”Apreciind că la Sibiu, protestele au avut un caracter pașnic, deoarece protestele se desfășurau în locuri publice, oricine, inclusiv copiii puteau participa la acestea, opinăm că participarea copiilor la astfel de evenimente constituie, mai degrabă, o chestiune de alegere personală a părinților care au dreptul să decidă dacă permit copiilor lor să-i însoțească la proteste și ar fi contrar libertății de întrunire paşnică dacă le-ar fi îngrădit acest drept”, spune Laura Vâlsan, director DGASPC Sibiu.

LATER EDIT 1: HotNews Protecţia Copilului a primit 25 de sesizări asupra prezenţei copiilor la proteste

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Copilului (ANPDCA) spune că aţionează „ca urmare a cererilor adresate Biroului de Presă„. Biroul de Presă ANPDCA a solicitat direcțiilor sale să comunice…

… dacă și câte astfel de plângeri le-au fost adresate. (…) cererea Biroului de Presă a fost adresată doar pentru a oferi un răspuns exact cererilor.

Protecţia Copilului, presiuni mascate în acţiuni informative

ANPDCA susţine că această acțiune are caracter pur informativ. Ea ar fi menită a veni în întâmpinarea rezolvării, cu celeritate, a cererilor primite. Totuşi, modul în care este pusă problema se constituie în presiuni făcute asupra părinţilor.

Aceştia, şi-ar dori poate autorităţile, s-ar gândi de două ori când ar ieşi la proteste cu copiii. Subiectul însuşi al interogării subsidiarelor locale ale Protecţiei Copilului este unul inter-domenii.

Biroul de Presă este pus să obţină informaţii de la filialele ANPDCA. Nu este clar nici de la care cereri adresate Biroului de Presă a pornit totul. Mediatizarea însă e menită să inhibe părinţii să mai iasă la proteste. Mai ales că vine primăvara.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu este publicata. Campurile necesare sunt marcate cu *

Anuleaza

Economie

Politică

Puciștii

PSD, Partida Rusă

Regele Mihai