home MASS MEDIA Procesul Tibi Lovin vs. Romania libera, amanat cu o luna

Procesul Tibi Lovin vs. Romania libera, amanat cu o luna

Share

Cu astfel de lucruri nu ne jucam. Jurnalistul independent Tiberiu Lovin scrie pe site-ul sau:

Personal: procesul meu cu Romania libera s-a  amanat cu o luna, dupa vreo sapte ore de stat intr-o sala de tribunal. Instanta m-a asigurat ca ne judecam la urmatorul termen, dar sa nu ma astept ca hotararea sa fie redactata mai repede de septembrie.  E de groaza sa te judeci in Romania.

Cam astfel se desfasoara lucrurile in tara noastra.

Niste insi certati cu logica, bunul simt, gramatica limbii romane, meseria numita “jurnalism” si alte multe lucruri te trimit la plimbare in dispretul Legii Romane, incalcandu-ti drepturile.

Ei raman calare pe felie, tu ramai jobless. Ei cu banii grei, team building-urile nesimtite, unde socializeaza cu altii ca ei, crapand si facand burtoshina mare, tu te plimbi prin camera de zi, stresat, gandindu-te cum sa faci rost de bani ca sa supravietuiesti pana la sfarsitul saptamanii.

Intr-un fel sau altul, jucandu-ti sanatatea la zaruri, nedormind noptile si muncind ca salahorul, reusesti sa o scoti la liman pe cont propriu. Pana la urma. Ii dai in judecata pe gongomutii care ti-au facut felia, in plina evolutie a crizei.

Procesul dureaza un an si mai bine. Ai nevoie de colaborarea Justitiei dintr-un singur punct de vedere: celeritatea. Ce inseamna acest cuvant pretentios? Iata ce spune DexOnline:

CELERITÁTE s.f. (Livr.) Iuțeală (1), repeziciune (1). – Din fr. célérité, lat. celeritas, -atis.
Sursa: DEX ’98

Cu alte cuvinte, inseamna ca, daca tu te afli in proces cu fostul tau angajator, care te-a dat afara pe nedrept, iar el iti datoreaza o galeata de bani si ceva, procesul trebuie sa se desfasoare rapid, astfel ca, dincolo de corectitudinea deciziei instantei, sa nu devii, eventual, boschetar, taximetrist sau emigrant in Congo pana cand acesta se termina.

Celeritate. Iuteala. Rapiditate. Repeziciune. Nu e cazul in Romania. Ca Tibi Lovin sunt multi. Unii, cei mai fericiti, se descurca intr-un fel sau altul. Altii au dat faliment, creditele lor de casa si masina s-au stornat, viata lor personala este facuta astazi tandari, praf si pulbere.

Unii au invatat din tragedia prin care au trecut. Altii nu au rezistat si in acest moment sunt ruine umane. Ceea ce trebuie sa intelegem este ca nu toti oamenii sunt dotati cu spirit antreprenorial.

Intrebare simpla: pentru aceasta trebuie sa-i omoram? Mai ales daca au fost concediati de un patron lipsit de scrupule, care si-a ales secondanti facuti dupa chipul si asemanarea sa. Si totusi: si daca patron avea scrupule si tot i-a concediat – trebuie nenorociti?

Citeşte şi
Raportul lui Andi Lăzescu privind situaţia SRTV a fost respins de Comisiile de cultură din
Există mulţi angajaţi The Money Channel care ştiu mai multă meserie decât mulţi jurnalişti din
Sararu a afirmat ca plecarea sa a avut loc ca urmare a presiunilor facute de
Jurnalistul Tiberiu Lovin isi face reclama la website-ul sau, Reporter Virtual, pe Realitatea TV, televiziune
Cu o fata de website mai complex, s-a relansat ieri site-ul lui Tiberiu Lovin, Reporter
Baietii astia nu stiu cum sa ne mai mareasca traficul. In acest moment, website-ul lui
Tiberiu Lovin se adauga jurnalistilor, concediati abuziv de Dan Cristian Turturica, care au castigat procesele
Premiera: Dumitru Costin si-a dat demisia ieri din fruntea BNS, fiind primul lider sindical confederal
Jurnalul National scrie un text cu titlul asa: Blogurile, mogulii, ţaţele şi media. Spicuim, spicuim...
Share