home MASS MEDIA Premiile Pulitzer 2018: Reuters, NYT, New Yorker, Kendrick Lamar

Premiile Pulitzer 2018: Reuters, NYT, New Yorker, Kendrick Lamar

Share

Agenţia de presă Reuters, publicaţiile The New York Times, The New Yorker, rapperul Kendrick Lamar sunt câţiva dintre laureaţii de anul acesta la Premiile Pulitzer. Acestea au fost anunţate luni la Universitatea Colombia, din New York.

Maksim Borodin, jurnalist rus, a murit, cădere de la balcon

The New York Times şi The New Yorker au primit premiul Pulitzer la categoria ”Servicii Publice” (“Public Service”). Aceasta pentru articolele care au dezvăluit abuzurile sexuale ale magnatului Harvey Weinstein asupra femeilor de la Hollywood şi din alte industrii din lume, informează News.ro.

Premiile Pulitzer 2018. Reuters, Premiul pentru Jurnalism Internaţional

Agenţia de presă Reuters a primit două premii Pulitzer. Unul – la categoria ”jurnalism internaţional”, pentru dezvăluirile despre legăturile dintre preşedintele Filipine Rodrigo Duterte şi patrulele de poliţie însărcinate cu asasinate. Cel de-al doilea – pentru fotojurnalism – criza refugiaţilor Rohingya din Myanmar.

The Times şi The Washington Post au împărţit onoarea de a relata şi de a acoperi la nivel naţional subiectul privind implicarea Rusiei în alegerile prezidenţiale din SUA, 2016. Kendrick Lamar a câştigat premiul Pulitzer pentru muzica de pe albumul “Damn.”, potrivit anunţului făcut luni după-amiază de Dana Canedy.

Lamar este primul rapper laureat

Lamar, în vârstă de 30 de ani, este primul rapper care câştigă prestigiosul premiu. Premiul Pulitzer câştigat de artist vine după cele cinci premii Grammy pe care le-a obţinut în luna ianuarie pentru acest album.

Muzicienii de jazz Wynton Marsalis şi Ornette Coleman au câştigat Pulitzer înaintea sa. Premiile Pulitzer au fost înfiinţate în 1917 prin testamentul jurnalistului şi editorului Joseph Pulitzer, un pionier al presei din Statele Unite ale Americii.

Cum sunt decernate Premiile Pulitzer

În prezent, Premiile Pulitzer, acordate de Universitatea Columbia din New York, recompensează excelenţa în categorii diverse. De la ”Breaking news”, la articole care se înscriu în sfera ”Serviciilor publice”, până la ”Fotoreportaj”. În plus faţă de premiile jurnalistice, organizatorii atribuie premii şi în alte domenii, precum ”Ficţiune”, ”Istorie”, ”Dramaturgie” şi ”Muzică”.

În total, sunt acordate 21 de premii în fiecare an. Câştigătorii sunt selectaţi de un comitet independent, ai cărui membri trebuie să aleagă din peste 2.400 de propuneri în categoriile acestor trofee. Comitetul dispune şi de opţiunea de a nu atribui nici un premiu în anumite categorii.

Citeşte şi
Liderul PSD Liviu Dragnea a spus Agenţiei de Presă Reuters că românii trebuie să aibă
Oficialii americani investighează posibilitatea ca ISIS să poată să falsifice documente siriene. E posibil ca
Venerabilul jurnalist sudanez Mahjoub Mohamed Saleh a declarat că nu-şi poate aminti un timp când
Un şef al unei publicaţii ruse a declarat miercuri că i-a cerut unui respectabil jurnalist
Boc a fost un elev model al austerității predate de FMI. Turbulențele globale, creşterea economică
~ipocrizie Itact(a): sa-i plangi pe saraci si sa sustii scumpirea gazelor~in curand, din nou adoptii
De doi ani, industria media e deprimată, iar cuvîntul de ordine este supravieţuirea. Însăşi rezistenţa
Aceste masuri sunt dramatice. Prima tendinta e sa injuri noduros Cabinetul Boc si sa-l injuri
Dincolo de emotia fireasca, pe care o determina aceasta tragedie, trebuie sa ne pastram cumpatul
Cotidianul La Dernière Heure a apărut în versiune 3D, anunta Mediafax: Cotidianul belgian La Dernière
Share