home EVENIMENT, POLITICA Ponta, trimis în judecată de către procurorii DNA

Ponta, trimis în judecată de către procurorii DNA

Share

Victor Ponta a fost trimis în judecată azi de către procurorii DNA pentru 17 infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală şi spălarea banilor, alături de alte patru persoane, între care senatorul Dan Şova şi directorul Complexului Rovinari – deci de aceea nu mai era el primit de Uncheşelu.

Evident, pentru că este demnitar, prima sa şedinţă de judecată în faţa instanţei va avea loc direct la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Vor fi, pe rând, completul de cinci, apoi completul de trei judecători.

Totul poate să dureze vreo nouă luni spre un an, aceasta dacă Ponta se trânteşte pe jos în sala de judecată şi orăcăie ca un infractor de drept comun, iar avocaţii săi trag de timp prin toate metodele posibile, mergând până la recursul în anulare şi cererea de casare a sentinţei.

===

De la anunţul DNA, B1 TV, Antena 3 şi România TV bat câmpii cu live-uri de la înmormântarea lui Vadim Tudor. Digi24 a anunţat, ştire seacă, apoi a continuat să facă live coverage pe criza refugiaţilor. Singurul post de televiziune care dezvoltă subiectul premierului trimis în judecată este Realitatea TV. În fine, la ora 17.00, Mălin Bot a deschis emisiunea “Evenimentul Zilei” cu Subiectul Ponta, apoi trece pe repede-nainte la Oprescu, care a fost audiat la DNA.

===

Ponta a aflat vestea trimiterii sale în jjudecată exact atunci când se afla în şedinţa CSAT şi Klaus Iohannis i-a cerut din nou să-şi dea demisia. Deocamdată nu a reacţionat nici el, nici vreun lider al partidului său.

Ulterior, Klaus Iohannis a cerut din nou demisia prim-ministrului, pe Facebook:

Situaţia este din ce în ce mai problematică pentru Prim-ministru, pentru Guvern şi pentru PSD. Trebuie să recunoaștem că…

Posted by Klaus Iohannis on 17 Septembrie 2015

Singura care a reacţionat a fost Ecaterina Andronescu:

Eu cred că nimeni nu este deasupra legii, dacă legea nu-i cere demisia lui Victor Ponta, nici noi nu trebuie să i-o cerem.

Uite cine vorbeşte: Elena “Abramburica” Andronescu este trimisă în judecată în Dosarul Microsoft. Ea vrea să spună următorul lucru: că ei, pesediştii, nu pot fi deasupra legii, cerându-i lui Victor Ponta să demisioneze sau făcându-l să demisioneze, dacă legea nu i-o cere.

Mistificarea realităţii este evidentă. PSD trebuia să-l demită pe motive politice mult înainte de acest moment, cel puţin de la prima chemare la DNA.

Dar ce spune Legea Română?

Articolul 109 din Constituţie arată: “Dacă s-a cerut urmărirea penală (n.n.: pentru membri ai Guvernului), Preşedintele României poate dispune suspendarea acestora din funcţie. Trimiterea în judecată a unui membru al Guvernului atrage suspendarea lui din funcţie“.

Răspunderea şi pedepsele pentru miniştri sunt stipulate în legea răspunderii ministeriale 115/1999. Să mergem deci la art. 7, conform căruia “intră sub incidenţa prezentei legi faptele săvârşite de membrii Guvernului în exerciţiul funcţiei lor şi care, potrivit legii penale, constituie infracţiuni”, dar şi (alin. 2) “pentru săvârşirea altor infracţiuni, în afara exerciţiului funcţiei lor, membrii Guvernului răspund potrivit dreptului comun”.

Dar dreptul comun nu face clarificări privind suspendarea din funcţie a unui membru al Guvernului. Aşadar, oamenii aceştia şi-au făcut o lege pentru ei, care să-i ţină în funcţie orice fac, până la condamnarea definitivă. Astfel a stat în funcţie Relu Fenechiu, care, direct din cabinetul său de ministru al Transporturilor, a ajuns în puşcărie.

Cum reacţionează Victor Ponta? Pe Facebook:

În trei ani România va depăși economic mai multe țări europene – spune FMI! Cred cu tărie că acest lucru este realizabil, prin munca românilor și printr-o guvernare eficientă (și atunci, în 2018, ne vom gândi că nu au fost rele timpurile în care economia crește, salariile și pensiile la fel, absorbim fonduri europene și ajutăm Republica Moldova, iar singura problemă a țării este obsesia unui procuror total neprofesionist în a se afirma în carieră inventând și imaginând fapte și situații neadevărate din urmă cu 10 ani)! (s.n.)

 În trei ani România va depăși economic mai multe țări europene – spune FMI! Cred cu tărie că acest lucru este…
Citeşte şi
Preşedintele Partidului Social Democrat Liviu Dragnea a declarat luni că primul Guvern în 2012 a
Victor Ponta a anunțat că PSD îi are pe lista de premieri pe Liviu Dragnea,
Preşedintele USR Nicuşor Dan a depus la Tribunalul Bucureşti plângeri contra lui Victor Ponta şi
Rudele victimelor din Clubul Colectiv au depus la Parchetul General o plângere penală. Aceasta este
Sebastian Ghiţă ar fi finanţat campania electorală pentru Preşedinţie a lui Victor Ponta, sifonând bani
Victor Ponta este plasat sub control judiciar pentru 60 de zile de către procurorii DNA
Victor Ponta, prim-ministru în timpul alegerilor prezidenţiuale din 2014, a afirmat că românii din Diaspora
Hai să vedem: cine mai hăule pe Internet contra Justiţiei? De obicei, cine are probleme
Victor Ponta este vinovatul principal al excluderii României de la Eurovision, conform informaţiilor deţinute de
Raportul MCV pe 2016 îi face praf pe Victor Ponta şi Călin Tăriceanu? Nici o
Share