home EVENIMENT, POLITICA Ponta: Nu demisionez decât dacă pierd sprijinul politic

Ponta: Nu demisionez decât dacă pierd sprijinul politic

Share

Victor Ponta s-a întors nonşalant din concediu şi a spus că nu demisionează decât dacă îşi pierde sprijinul politic şi nu mai e mult până în decembrie 2016.

Am avut o discuţie cu partenerii de alianţă înainte de a pleca în vacanţă, lucrurile au fost foarte clare. Funcţia pe care o ocup nu am moştenit-o eu din familie, pe persoană fizică. Peste 5 milioane de oameni au votat cu USL, majoritatea parlamentară m-a susţinut în toată această perioadă.

În PSD în ultimii 5 ani şi jumătate totul a fost foarte stabil şi aşa va fi în continuare. Funcţia de prim-ministru e funcţia din care poţi să faci cel mai mult pentru oameni. Eu am un mandat. De Guvern depinde viaţa a 20 de milioane de oameni.

Aşadar, DNA nu există, Victor Ponta trage de elastic cât poate să-l întindă, adică până când se va rupe şi vrea să stea în continuare la Palatul Victoria cât de mult cu putinţă.

Subconştientul lucrează însă. Ponta a fost întrebat frontal dacă demisionează. Răspunsul lui:

Nu. Până în decembrie 2016 mai e puţin.

Carevasăzică, PSD încearcă să tragă de timp pe cât posibil, să rămână în orice formulă la guvernare până în anul 2016, ca să aibă un control asupra rezultatelor alegerilor, în calitate de organizator al acestora, pentru a se ţine cu ghearele şi dinţii de redutele corupţiei pe care le mai deţine.

În aceste condiţii, liderii din jurul lui Liviu Dragnea i-au spus:

Hai, că poţi, Victoraşi, ţine-te cu ghearele şi cu dinţii, până în decembrie 2016 mai e puţin.

Băieţii ăştia sunt literalmente disperaţi, şi-au pierdut complet instinctul politic. Şi noi, care credeam că ei se gândesc să se ducă în opoziţie şi să strige din nou de acolo că ţara e în haos din cauza Dreptei…

nota: Totuşi, ce decădere, Victor Ponta a fost invitatul în studio al Cristinei Şincai şi Ionelei Năstase, el care discuta numai cu şefi de staţie…

Share