Corul Sound, “Steal Away” (Moses Hogan, platina muzicală)

Share

Aceasta este una dintre cele doua platine muzicale, inregistrate de noi in Studioul “Alfred Alessandrescu” din Casa Radio, impreuna cu altista Sidonia Nica, fosta membra a Grupului SONG. “Steal Away” este un mare spiritual, aici in aranjamentul coral al muzicianului american Moses Hogan.

Acum, aceasta inregistrare superba a fost numai un pretext, ca sa introduc adevaratul lucru important pe care vreau sa il scriu aici.

Mergem la Olimpiada Corala Universala de la Graz

Luni dimineata plecam la Graz, in Austria, unde vom participa la a cincea olimpiada corala universala, care anul acesta are loc la Graz.

La aceasta editie, Romania participa cu sase formatii: Carmina Tenera, din Bucuresti; Consonance, din Bucuresti; Corala Memorial, din Timisoara; Corul de Copii Junior VIP, din Cluj-Napoca; Vlastarele Orastiei, din Orastie si noi, Corul SOUND din Bucuresti.

Olimpiada de la Graz este o desfasurare impresionanta de forte, la care participa 441 de formatii corale din intreaga lume, in 600 de reprezentatii corale, jurizate de 71 de muzicieni.

In Graz si imprejurimile acestui oras au loc peste 1.000 de concerte. Concursul se desfasoara pe 28 de sectiuni distincte.

Corul SOUND (foto 1 – SOUND la Festivalul International Coral de la Slygo, din Irlanda) participa la doua dintre acestea: ‘Folclor A Capella’ si ‘Coruri de Camera’.

Dincolo de participarea la concursul in sine, pentru noi aceasta prezenta in Graz este un prilej sa deschidem ochii pe universuri muzicale corale extraordinar de variate, care ne ajuta in devenirea noastra spirituala.

Dirijorul corului nostru este Voicu Popescu (foto 2), despre care imi face placere sa vorbesc din nou, asa cum am facut-o si in precedenta mea postare despre SOUND. Voicu este un fost tenor in Corul Madrigal, care apoi a devenit dirijorul secund al Corului de Copii al Radiodifuziunii.

Apoi, Popescu a devenit dirijorul plin al acestui cor, asa cum mai este si acum. Cu Voicu am inceput constructia acestui cor in urma cu 14 sau 15 ani, cand inca nici nu stiam exact cum se va numi formatia. Este genul de argint viu care dinamizeaza tot in jurul sau si repetitiile cu el sunt o adevarata placere, o lectie de spirit si de muzica.

Share