home EVENIMENT Pinalti (Gheorghe Ştefan) a fost eliberat condiţionat din puşcărie

Pinalti (Gheorghe Ştefan) a fost eliberat condiţionat din puşcărie

Share

Fostul primar al orașului Piatra Neamț, Gheorghe Ștefan, supranumir Pinalti, a părăsit miercuri după-amiază Penitenciarul Ploiești. Tribunalul Prahova a decis definitiv că acesta poate fi eliberat condiționat din puşcărie.

DOSARUL MICROSOFT Cocoş, Pinalti, Niro şi Sandu merg la zdup

Gheorghe Ştefan a executat mai mult de o treime din pedeapsa de trei ani și șase luni de detenție. El a fost condamnat pentru fapte de corupție, săvârşite când era primarul oraşului Piatra Neamţ.

La ieșirea din unitatea de detenție, acesta a fost așteptat de o mașină și a refuzat să facă orice fel de declarații.

Pinalti ar fi avut un comportament pozitiv pe durata detenţiei

Instanța a respins ca neîntemeiată contestația formulată de DNA Ploiești împotriva sentinței pronunțate în data de 18 august de Judecătoria Ploiești.

Pinalti a executat 297 de zile în detenție. La acestea, s-au adăugat 235 de zile de arest preventiv și 13 zile executate în urma muncii prestate. Cu 545 de zile executate din pedeapsa totală, judecătoria a decis eliberarea condiţionată.

Instanța de fond a arătat că fostul primar a avut pe parcursul detenției un comportament pozitiv. Eliberarea sa anticipată nu reprezintă un pericol pentru societate.

Gheorghe “Pinalti” Ştefan, condamnat în dosarul privind finanţarea PDL

Gheorghe Ștefan a fost condamnat la șase ani de detenție în dosarul Microsoft. Curtea de Apel Ploiești a redus pedeapsa pe 26 iunie, printr-o decizie definitivă, la trei ani și jumătate. CA Ploieşti a admis o contestație la executare formulată de fostul primar.

Instanţa a constata că sunt incidente dispozițiile articolului 19 din Legea 692/2002. Acestea prevăd posibilitatea de reducere a pedepsei, ca urmare a cooperării în calitate de martor pentru alte cauze asemănătoare.

De asemenea, Gheorghe Ștefan a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel București în luna aprilie la trei ani de detenție în dosarul privind finanțarea PDL.

Ulterior, în luna iulie, Tribunalul Prahova a constatat că faptele pentru care a fost condamnat Gheorghe Ștefan în cele două dosare sunt concurente și a stabilit că, în urma contopirii pedepselor, fostul primar are de executat pedeapsa cea mai grea — trei ani și șase luni de detenție.

Citeşte şi
Noi proteste au loc din nou în Piaţa Victoriei din Capitală şi în mai multe
Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu (SOV) a fost condamnat definitiv la 10 ani și
Fostul deputat Mihai Tânjală a fost adus joi în țară de polițiștii din Interpol România,
Oricâte circumstanțe atenuante, perfect corecte din punct de vedere politic, s-ar invoca, un plagiatu tot
Traian Băsescu parcă a fost ciupit de streche, ori poate că, asemeni situaţiei din filmul
Dacă va scrie în acelaşi ritm carte după carte, Dan Voiculescu, această conştiinţă vie a
Din politician corupt aşa-zis liberal, Relu Fenechiu a devenit în puşcărie inventator-model. Printre invenţii: hidrocentrala
Nimeni nu înţelege ce i-a apucat pe parlamentarii noştri să-şi dea fix acum pensii speciale,
SOV este acronimul sub care (nu) se ascunde un infractor de drept comun, numit Sorin
~rusii ne dau Papirusul din Mangalia~Igas verifica nemultumirile politistilor sindicalisti~divortul Taricenilor~strania Primavara Araba~Bashar strans cu
Share