home EVENIMENT Pinalti (Gheorghe Ştefan) a fost eliberat condiţionat din puşcărie

Pinalti (Gheorghe Ştefan) a fost eliberat condiţionat din puşcărie

Share

Fostul primar al orașului Piatra Neamț, Gheorghe Ștefan, supranumir Pinalti, a părăsit miercuri după-amiază Penitenciarul Ploiești. Tribunalul Prahova a decis definitiv că acesta poate fi eliberat condiționat din puşcărie.

DOSARUL MICROSOFT Cocoş, Pinalti, Niro şi Sandu merg la zdup

Gheorghe Ştefan a executat mai mult de o treime din pedeapsa de trei ani și șase luni de detenție. El a fost condamnat pentru fapte de corupție, săvârşite când era primarul oraşului Piatra Neamţ.

La ieșirea din unitatea de detenție, acesta a fost așteptat de o mașină și a refuzat să facă orice fel de declarații.

Pinalti ar fi avut un comportament pozitiv pe durata detenţiei

Instanța a respins ca neîntemeiată contestația formulată de DNA Ploiești împotriva sentinței pronunțate în data de 18 august de Judecătoria Ploiești.

Pinalti a executat 297 de zile în detenție. La acestea, s-au adăugat 235 de zile de arest preventiv și 13 zile executate în urma muncii prestate. Cu 545 de zile executate din pedeapsa totală, judecătoria a decis eliberarea condiţionată.

Instanța de fond a arătat că fostul primar a avut pe parcursul detenției un comportament pozitiv. Eliberarea sa anticipată nu reprezintă un pericol pentru societate.

Gheorghe “Pinalti” Ştefan, condamnat în dosarul privind finanţarea PDL

Gheorghe Ștefan a fost condamnat la șase ani de detenție în dosarul Microsoft. Curtea de Apel Ploiești a redus pedeapsa pe 26 iunie, printr-o decizie definitivă, la trei ani și jumătate. CA Ploieşti a admis o contestație la executare formulată de fostul primar.

Instanţa a constata că sunt incidente dispozițiile articolului 19 din Legea 692/2002. Acestea prevăd posibilitatea de reducere a pedepsei, ca urmare a cooperării în calitate de martor pentru alte cauze asemănătoare.

De asemenea, Gheorghe Ștefan a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel București în luna aprilie la trei ani de detenție în dosarul privind finanțarea PDL.

Ulterior, în luna iulie, Tribunalul Prahova a constatat că faptele pentru care a fost condamnat Gheorghe Ștefan în cele două dosare sunt concurente și a stabilit că, în urma contopirii pedepselor, fostul primar are de executat pedeapsa cea mai grea — trei ani și șase luni de detenție.

Citeşte şi
Fostul deputat Mihai Tânjală a fost adus joi în țară de polițiștii din Interpol România,
Oricâte circumstanțe atenuante, perfect corecte din punct de vedere politic, s-ar invoca, un plagiatu tot
Traian Băsescu parcă a fost ciupit de streche, ori poate că, asemeni situaţiei din filmul
Dacă va scrie în acelaşi ritm carte după carte, Dan Voiculescu, această conştiinţă vie a
Din politician corupt aşa-zis liberal, Relu Fenechiu a devenit în puşcărie inventator-model. Printre invenţii: hidrocentrala
Nimeni nu înţelege ce i-a apucat pe parlamentarii noştri să-şi dea fix acum pensii speciale,
SOV este acronimul sub care (nu) se ascunde un infractor de drept comun, numit Sorin
~rusii ne dau Papirusul din Mangalia~Igas verifica nemultumirile politistilor sindicalisti~divortul Taricenilor~strania Primavara Araba~Bashar strans cu
~cum ajungi pe lista neagra a Antenelor~razboi economic pe Oltchim cu vechi actanti din serviciile
Nastase si Ilici il apara pe Severin~cine pe cine a mai turnat. azi, Besoiu pe
Share