home EVENIMENT Paramilitar sârb, agent rus declarat indezirabil în România

Paramilitar sârb, agent rus declarat indezirabil în România

Share

Un paramilitar sârb care acţiona în România ca agent al Rusiei Putiniste, a fost declarat indezirabil de Curtea de Apel Bucureşti, la solicitarea SRI. spionul ar fi încercat să afle informaţii militare.

Rusia, lovitură de stat eşuată în Muntenegru. Nu ştiaţi asta?

De asemenea, date de securitate de importanţă vitală, pe care să le exfiltreze spre Moscova. Misiunea sa a eşuat, anunţă SRI, nici o informaţie neajungând la beneficiari. Agentul străin a fost declarat indezirabil pentru 15 ani, din considerente de securitate naţională.

Se numeşte Bratislav Zivkovic, are 42 de ani, este cetăţean sârb şi ar fi spionat baza militară de la Mihail Kogălniceanu.

Paramilitar sârb, monitorizat de SRI

Admite cererea. Declară ca indezirabil pentru un interval de 15 ani pe pârâtul Bratislav Zivkovic. Dispune ca părăsirea teritoriului României să se facă de îndată. Hotărârea se comunică Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, pârâtului şi Inspectoratului General pentru Imigrări. Executorie,

, se arată în decizia Curţii de Apel. Bratislav Zivkovic a fost monitorizat de Serviciul Român de Informaţii în timp ce culegea informaţii despre baza NATO de la Mihail Kogălniceanu. Dar şi despre sistemul de radare de pe coasta Mării Negre.

Sârbul era interesat să obţină informaţii tehnice despre sistemul de radare de pe litoral (caracteristice tehnice, date amplasament etc.). Zivkovic locuieşte în Bulgaria şi trecea frecvent graniţa în România, ceea ce a trezit suspiciuni.

Specimen de discuţie

Salut, Bratislav.
Săłut, Văsiłe.

Ce faci, iar vii pe la noi?
Dă, uiti paşportuł.

Tot la plajă, la Constanţa, nu?
Dă, tot acołu.

Bine, Borislav. Problema e că vara a trecut de mult şi barba asta nu te lasă să te bronzezi. Să ai o zi bună.
Mułţumesc

Paramilitar sârb a eşuat în realizarea unei reţele informative în România

Mai exact, Zivkovic a avut cinci intrări pe teritoriul României, în lunile mai, iulie, octombrie şi noiembrie 2017. Conform ziarului Adevărul, Bratislav Zivkovic a încercat să pună pe picioare o reţea informativă.

Scopul – identificarea persoanelor cu acces în facilităţi militare NATO şi SUA. De asemenea, identificarea locaţiilor, recunoaşterea în teren, studiul de obiectiv şi marcarea GPS a poziţiilor obiectivelor vizate.

Toate acţiunile acestuia derulate în România au avut un caracter clandestin şi un modus operandi specific activităţilor de spionaj. Bratislav Zivkovic ştie inclusiv să utilizeze sisteme de comunicaţii criptate şi anonimizate.

, au explicat în faţa magistraţilor reprezentanţii SRI, care au cerut ca acesta să fie declarat idezirabil.

Paramilitar sârb, criminal de război

Criminal de război în Ucraina, Bratislav Zivkovic este un personaj cunoscut în Serbia, şi nu numai. El este comandantul organizaţiei de cetnici din Serbia „Cetniciki Pokret“. Aceasta e cunoscută ca fiind o structură paramilitară cu orientări naţionalist-şoviniste.

Militar de carieră, Bratislav Zivkovic a participat la toate conflictele armate din zonă. A fost în Bosnia, Kosovo, Ucraina. A primit, pentru activitatea desfăşurată, patru decoraţii din partea Federaţiei Ruse. La 26 de ani, s-a înrolat voluntar în conflictul din Bosnia Herţegovina.

La 28 de ani, s-a alăturat Brigăzii 63 şi a luptat în conflictul Bosnia – Kosovo. Un an mai târziu, la 29 de ani, a activat în Croaţia. Între 1998 – 1999 a activat în Kosovo şi Metohia. În perioada 2014 – 2015, Zivkovic a participat la conflictul din Ucraina, de partea forţelor ruse, alături de voluntari ai Mişcării Cetnice.

Medalii de la Tata Putin

Din acest motiv, el se află pe lista criminalilor de război publicată de „Centrul de cercetare a crimelor împotriva securităţii naţionale a Ucrainei, păcii, umanităţii şi dreptului internaţional pentru informarea autorităţilor de aplicare a legii şi a serviciilor speciale cu privire la teroriştii pro-ruşi, separatişti, mercenari şi criminali de război“.

Pentru activitatea desfăşurată în Rusia, Crimeea şi Novorusia, membrilor Mişcării Cetnice le-au fost acordate medalii („Pentru a treia apărare a Sevastopolului“, oferită de Crimeea, „Pentru revenirea Crimeei“, oferită de Ministerul Apărării din Rusia) şi diferite însemne militare.

Citeşte şi
Senatorul PSD Șerban Nicolae a pledat pentru necesitatea redefinirii infracțiunii de abuz în serviciu. El
CTP a declarat pe un post de televiziune, că, dacă o rudă a sa ar
~WAZ: actionariat schimbat~miliardarii din spatele Gabriel Resources~cum s-a lansat in afaceri Borcica~sare, piper si Elodia~Boc
Fostul procuror general al Parchetului National Anticoruptie, Ioan Amarie, este cercetat pentru ucidere din culpa
Cei care au cunoscut-o pe Cristina Verona nu cred în varianta anchetatorilor, iar publicul a
Anders Breivik nu este doar un criminal în serie. El vrea să fie şi un
Breivik binevoise deja să publice o carte-manifest, cu un nume ambiguu SF, "2083", care duce
~Romtelecom-Cosmote ar putea deveni cel mai tare operator telecom~tot mai multe banci straine vor sa
Consiliul Naţional al Audiovizualului îi aşteaptă marţi pe reprezentanţii Televiziunii Române să dea explicaţii cu
O persoana publica exprima o opinie personala bazata pe propria expertiza, pe care vectorii de
Share