home ECONOMIE (P) Aspecte de luat in seama cand iti alegi frigiderul – conteaza marca sau functiile?

(P) Aspecte de luat in seama cand iti alegi frigiderul – conteaza marca sau functiile?

Share

La un moment dat, electrocasnicele pot da multe batai de cap si este mai rentabil sa le inlocuiesti. Este o investitie de care ai nevoie si, in plus, cele vechi sunt depasite. Afla ca un frigider nou are o tehnologie care iti permite confort si utilitate, asta alaturi de un consum redus de energie. Si daca te decizi sa faci acest pas, ce va conta mai mult – functiile sau marca?

Este adevarat ca fiecare brand in parte are functiile si tehnologiile proprii pentru modelele de electrocasnice. De la caz la caz, asta te-ar putea avantaja din varii puncte de vedere. Iti place Samsung sau un frigider Liebherr pentru ca prezinta interesul unei marci germane de calitate. In cele din urma iti vei da seama ca ce conteaza mai mult tine de puterea si functionalitatea acestora. Asta pentru ca, de regula, un brand iti ofera calitate, are o reputatie de pastrat, dar de la caz la caz doar unele tipologii de electrocasnice satisfac si nevoile.

In ceea ce priveste un frigider, regulile de selectie la nivel simplist se refera la nevoi precum:

• Capacitate potrivita pentru alimente – atat pentru frigider cat si pentru partea de congelator, pastrarea alimentelor nu trebuie sa fie o corvoada. Gandeste-te si pe termen lung, cand vei conserva alimente pe timp de iarna, la nevoia de congelare si spatiul necesar. Desigur, totul raporat la cate persoane il va folosi.

• Consum redus de energie sau cel putin unul echilibrat. Din acest punct de vedere exista categoria de frigidere de clasa A +. Poate ca vor fi un pic mai scumpe, dar se merita.

• Garantia conteaza? Este clar ca da. Oricum un electrocasnic are o durata limitata de viata. Doar ca exista se pare o mai mare incredere atunci cand ti se ofera o certificare a faptului ca respectivul produs va functiona o anumita perioada de timp.

• Dimensiuni si compartimentare. Pentru o utilizare facila a unui frigider se impune clar nevoia de a avea la indemana rafturi dispuse inteligent. Cat despre dimensiuni, este adevarat ca abia la final te gandesti cum si unde se potriveste.

• Tehnologii si functii. In mod decent, chiar si pentru cei care nu sunt la curent cu toate aparitiile pe piata de profil, smart frost sau no frost sunt deja concept cunoscute. Asta inseamna ca frigiderul sa nu inghete produsele, sa nu raceasca mai mult decat trebuie, implicit consumul sa nu fie unul mai mare decat ar trebui. Daca iti amintesti cum dezghetau parintii tai frigiderul cu blocuri de gheata formata, acum intelegi de ce acest lucru nu se mai intampla, datorita acestei tehnologii de tipul smart frost/ no frost.

Ar mai fi multe aspecte de luat in seama. Un frigider implica o serie de aspect importante. Daca te orientezi dupa un brand, spre gama de frigidere Liebherr sau Samsung, Beko, etc., cu siguranta ca ai incluse functii care mai de care. Conteaza sa te informezi in amanunt si sa alegi conform nevoilor ce definesc situatia ta. Cu alte cuvinte, alege smart, precum tehnologia ce sta la baza functionarii unui frigider pe care ti-l doresti.

Citeşte şi
Primăria Sectorului 1 a obținut dreptul de folosință a mărcii Rapid în schimbul a 5.000
Nigel Farage, membru PE, susţine că cea mai bună decizie pe care Germania o poate
Doru Buşcu a declarat joi că nu a reuşit să plătească suma de peste 1,6
Surse din media susţin însă că Sabina Fati îl va reprezenta mâine pe Dan Adamescu,
Imi vine greu sa cred ca Sabina Fati are sute de mii de euro sa
Alegeri Franţa. Conform unei estimări Ipsos-Steria, pentru Le Monde, Emmanuel Macron e lider electoral. El
Casa Albă i-a atribuit joi președintelui rus, Vladimir Putin, responsabilitatea directă pentru atacurile cibernetice. Acestea
Ne aflăm în pragul unei posibile crize politice în România, crede Stratfor. Chiar dacă alegerile
Preşedintele ales Donal Trump se opune unei anchete a comunităţii de informaţii privind rolul Rusiei
Noul parlament al României trebuie să garanteze că țara va rămâne pe calea reformelor. Este
Share