home MASS MEDIA, STIRI DESPRE JURNALISTI Ovidiu Drobotă, postator român de ştiri false despre Trump

Ovidiu Drobotă, postator român de ştiri false despre Trump

Share

Ovidiu Drobotă este un jurnalist român din Oradea care a postat cu toptanul ştiri false despre Donald Trump. El spune acum că a dorit să-l ajute pe american şi că nu avea habar că sunt minciuni.

Interesant este că probabil că pe mapamond, în acest moment, există mulţi indivizi care susţin acelaşi lucru. Ei au un numitor comun: unitatea întru propaganda de tip rusesc putinist contra drepturilor, libertăţilor şi statului de drept.

Ovidiu Drobotă a compilat minciuni extrem de bine puse la punct, care l-au ajutat sau nu pe Donald Trump. Mark Zuckerberg de la Facebook susţine că nu.

Avantajul unei astfel de oficine de dezintoxicare e că creează ceva foarte apreciat de motoarele de căutare: conţinut propriu. Orădeanul susţine că nu are nici o legătură cu WikiLeaks sau cu Putin. Să-l credem?

Ovidiu Drobotă şi conţinutul propriu

The proper content hit acţionează, duce la un trafic foarte ridicat, produce consecinţe. Acestea pot fi financiare, după cum reuşeşte sau intenţionează intoxicatorul să îşi monetizeze acţiunile. Dar ele sunt în primul rând de impact social.

Există foarte mulţi neiniţiaţi în ale Internet care citesc tot felul de minciuni, le spun altora, iar când sunt întrebaţi de unde le ştiu, afirmă: “Crede-mă, am citit eu pe Internet, aşa e!”. Ovidiu Drobotă este un creator de conţinut propriu fals.

Iată exemple de minciuni de-ale lui Ovidiu Drobotă:

Jurnalista Fox News Megyn Kelly a fost concediată pentru că ar susține-o pe democrata Hillary Clinton.

Alt exemplu:

Papa Francisc îl susţine pe Donald Trump.

Genul acesta de ştire falsă în răspăr cu fluxul (pro-Trump al) dezinformării este menit să credibilizeze restul informaţiei false. Dacă Ovidiu Drobotă a fost acuzat că e pro-Trump, el a spus: “Nici vorbă, sunt obiectiv, am scris şi contra acestuia”. Apoi va face referire, printre altele, la ştirea despre jurnalista Megyn Kelly.

Am observat multe website-uri manipulatoare care fac exact în acest fel. Lasă să se “scurgă” informaţie în răspăr cu fluxul dezinformator. Apoi, pe pagina de Facebook, când sunt criticaţi pentru lipsă de obiectivitate, editorii publicaţiei trimit cu obstinaţie la ştirile în răspăr.

Ending the Fed şi propaganda antiamericană

Website-ul-vârf de lance al intoxicării pro-Trump a fost Ending The Fed. După cum se observă pe acest website, după ce şi-a făcut treaba, conţinutul propriu intoxicator a fost şters. Cotorul care rămâne disponibil spune multe.

Cotorul lăsat de Ovidiu Drobotă este un atac la Fed, Federal Reserve Bank. Nu este Ovidiu Drobotă inventatorul acestei teorii a ilegalităţii Fed. Teorii conspiraţioniste şi analize privind dolarul, Fed şi legăturile acestor noţiuni cu Noua Ordine Mondială au fost lansate de foarte mult timp.

Faptul că propaganda lui Putin le foloseşte nu e neobişnuit. De ce vorbim despre propaganda lui Putin. Pentru că Ovidiu Drobotă este şi în spatele website-urilor Expunere.com şi RecentNews.com. Ambele au elemente definitorii ale propagandei ruse pe Internet cu omuleţi verzi.

Partidul Noua Românie şi tabloidul politizat

RecentNews.com este un website de Internet despre care se ştie că e administrat de Ovidiu Drobotă. Chiar dacă acesta încearcă acum să-şi şteargă urmele. Metoda mediatică de intoxicare este combinarea ştirilor şi comunicatelor despre PNR cu ştirile tabloide.

Vorbim despre Delia de la X-Factor şi Mihai Bendeac, acpoi despre faptul că Noua Românie dă lovitura pe plan internațional. Are parte de susținerea Mișcării de 5 Stele, partidul fenomen din Italia. Liderul acestei formaţiuni italiene extremiste, David Borrelli, este europarlamentar, vicepreşedinte al EFDD (Europe of Freedom and Direct Democracy Group).

EFDD se prezintă ca fiind un grup politic eurosceptic şi în realitate reuneşte toţi ciudaţii Europei, infiltraţi în Parlamentul European de Putin. Partidul 5 Stele a fost respins de la a face parte din Mişcarea Verzilor Europeni şi din ALDE.

Aici sunt UKIP, Partidul Ordine şi Justiţie din Lituania, Partidul Cetăţenilor Liberi din Cehia şi alte astfel de creaturi politice diforme. Cu frăţietatea unei astfel de formaţiuni extremist-putiniste se laudă PNR, al cărui oficios e administrat de Ovidiu Drobotă.

Citeşte şi
Consilierul prezidenţial pentru politică externă, Bogdan Aurescu, a avut la Casa Albă o întrevedere la
Statul Israel este, din motive care ne sunt astăzi neclare, Ţara Făgăduinţei pentru Liviu Dragnea,
În fine, ceea ce era de aşteptat să se întâmple devine faptă. Preşedintele american, Trump
Liviu Dragnea i-ar fi dat lui Elliot Broidy bani prin intermediul unui contract încheiat cu
Trump Războinicul, noul timp de preşedinte al Statelor Unite ale Americii, dă noi semnale belicoase
Președintele Donald Trump a spus că secretarul de stat Rex Tillerson pierde timpul, încercând să
Twitter a spus joi că a închis 201 conturi legate de operativi ruşi. Este vorba
Din noianul de gafe şi apariţii virale şi compromoţătoare ale lui Donald Trump. Aceasta este
Donald Trump continuă să spargă tiparele tipice politicii unui stat democratic. New York Times dezvăluie
Donald Trump şi echipa sa ar prezenta în aceste momente senatorilor planul SUA pentru Coreea
Share