Oroarea continuă. Proiect de lege cu conţinutul OUG 13

Oroarea continuă. Proiect de lege cu conţinutul OUG 13

Pentru că PSD trebuia să poarte un nume, oroarea continuă chiar acum. La Secretariatul General al Guvernului (SGG) a fost înregistrat un proiect de lege cu conţinutul OUG 13, mai puţin pragul de 200.000 de lei.

LATER EDIT Ministerul Justiţiei a trimis sistemului judiciar un proiect de lege cu acelaşi conţinut ca OUG 13, exact cum a anunţat HotNews. Proiectul de lege va fi înregistrat cu siguranţă la Parlament şi va fi pus în dezbatere publică 30 de zile. Aceşti oameni chiar vor să le dispară partidul complet.

O serie de modificări la Codul Penal şi l cel de Procedură Penală au fost preluate din OUG. Ele sunt într-un proiect de lege înregistrat la SGG.

În proiectul de lege s-ar fi preluat modificarea la regimul denunţului, care face această instituţie practic inoperabilă.

Oroarea continuă. Guvernul nu spune clar ce a făcut

Denunţătorii nu vor mai scăpa de răspundere penală dacă nu depun denunţul în termen de şase luni. Executivul a anunţat prin biroul de presă că…

… proiectul de lege la care se face referire nu este asumat de Guvern.

Un proiect de lege va fi „rezultatul unei ample consultări publice„. Cabinetul Grindeanu nu spune clar dacă a înregistrat proiectul de lege. Precizează şi că nu şi-l asumă.

Condiţia de producere a unui prejudiciu de cel puţin 200.000 de lei, pentru ca abuzul în serviciu să fie considerat infracţiune, a fost eliminată din proiect. A rămas pedeapsa scăzută de la 7 la 3 ani la abuz în serviciu. Aceasta determină reducerea termenului de prescripţie.

Arestarea preventivă, imposibilă

Reducerea pedepsei la 3 ani face imposibilă arestarea preventivă la abuz în serviciu, chiar dacă prejudiciul comis este foarte mare.

Un detaliu care l-ar ajuta pe Liviu Dragnea în proces şi pe toţi cei acuzaţi de abuz în serviciu (ca Alina Bica) este mentinerea în proiectul de lege a unor condiţii mai grele pentru dovedirea infracţiunii, favorabile infractorilor.

Se păstrează, în definirea abuzului în serviciu, prevederea ca fapta să fie săvârşită cu ştiinţă. Aceasta înseamnă intenţie calificată prin scop. De asemenea, ca “dispoziţie expres prevăzută în lege” (ce se adaugă la decizia CCR).

Celalte dispoziţii ale ordonanţei 13 abrogate astăzi au fost preluate în proiectul de lege înregistrat la SGG.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu este publicata. Campurile necesare sunt marcate cu *

Anuleaza

Economie

Politică

Puciștii

PSD, Partida Rusă

Regele Mihai