home EVENIMENT Olguţa Vasilescu, fană TelDrum. Str. Râului, crăpată înainte de recepţie

Olguţa Vasilescu, fană TelDrum. Str. Râului, crăpată înainte de recepţie

Share

Olguţa Vasilescu este implicată într-un dosar TelDrum deschis de procurorii de la Craiova. Dosarul a fost trimis şa Parchetul General, pentru că Vasilescu a devenit între timp deputat şi ministru.

RISE Project: Cine este Liviu Dragnea. Conexiunea cu TelDrum

Procurorii craioveni au declinat către Parchetul General un dosar Tel Drum. În acesta, anchetau circumstanțele în care au fost realizate lucrări fără autorizație. Este vorba despre un proiect cu fonduri UE de 8,9 milioane de euro, explică Gazeta de Sud.

Motivul: Olguța Vasilescu, care face obiectul dosarului, a devenit între timp deputat și ministru. Procurorii craioveni anchetau circumstanțele în care Tel Drum a executat lucrări fără autorizație pe strada Râului.

Se fac actele de urmărire penală pentru Olguţa Vasilescu

La această oră se fac actele de urmărire penală in rem. Cauza e în lucru la procurorii Secției de urmărire penală și criminalistică. Potrivit art. 23 alin. (2) din Legea nr. 96/1996, urmărirea penală și trimiterea în judecată a senatorilor și deputaților se poate face numai de către Parchetul General.

Mai departe, competența de judecată aparține ÎCCJ, conform CPP, art. 29, alin.1, lit. a-b.

Strada Râului, crăpată înainte de recepție, la Olguţa Vasilescu-n parohie

Scandalul Tel Drum la Craiova a explodat în septembrie 2016. Inspectoratul de Stat în Construcții a descoperit că firma executase o parte din lucrări fără autorizație de construire și a sesizat Parchetul.

La sfârșitul anului 2013, Primăria Craiova a atribuit un contract de 40 de milioane de lei (8,9 milioane euro) fără TVA, din fonduri UE. Contractul, pentru reabilitarea a trei străzi importante din oraș: Caracal, Bariera Vâlcii și Râului.

La licitație, au participat 12 asocieri de firme. Primăria condusă de Olguța Vasilescu a desemnat câștigător un consorțiu condus de Tel Drum SA. Despre societate se spune că e controlată din umbră de șeful PSD, Liviu Dragnea.

Crăpături în asfalt rezolvate cu mastic

În ultimii zece ani (2007-2017), Tel Drum a primit contracte pe bani publici de peste 430 de milioane de euro. La Craiova, lucrările pe str. Râului au început în martie 2014 și au fost recepționate abia în iunie 2016.

A fost depășit astfel cu nouă luni termenul din contract. La recepție, primăria a avut obiecții doar în ceea ce privește spațiul verde care separă sensurile de mers. În timpul recepției, aveau să fie descoperite însă lucruri grave.

Pe un tronson de circa doi kilometri, în sensul dinspre intersecția cu str. Tabaci către str. Brestei, apăruseră crăpături transversale și longitudinale. Constructorul le astupase cu mastic. ISC a recomandat respingerea recepției și efectuarea unei expertize tehnice. Primăria a ignorat pur și simplu recomandarea ISC și a recepționat strada, dând-o în exploatare.

Parchetul General a preluat dosarul

În septembrie 2016, ISC a făcut un control și a descoperit alte nereguli. Inspectorii spun că lucrări importante executate în perioada mai-octombrie 2015 au fost realizate fără autorizație de construire.

Pe anumite tronsoane din drum, fără autorizație s-ar fi realizat fundația de balast, stratul de bază din mixturi asfaltice, precum și părți însemnate din lucrările efective. Acoperirea canalului colector al orașului și betonarea pistelor pentru bicicliști au fost și ele executate fără autorizații, mai spun reprezentanții ISC.

În septembrie 2016, ISC a formulat o plângere penală către Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova, iar ulterior cazul a ajuns la poliție, pentru cercetări. De precizat că inițial Parchetul a infirmat în două rânduri (22 noiembrie, 27 decembrie 2016) deschiderea unei anchete penale în acest caz.

Share