OECD loveşte de pereţi cu judecătorii Curţii Constituţionale şi ministrul Justiţiei, Tudorel Toader

Share

O încălcare clară a independenţei sistemului judiciar – astfel califică un înalt oficial OECD directa subordonare a procurorilor faţă de un actor politic .Aceasta poate avea consecinţe grave în privinţa statutului ţării în organizaţiile internaţionale, spune şeful structurii anticoruptie din OECD, Drago Kos, pentru Ziare.com.

Curtea Constituţională acceptă sesizarea Guvernului privind revocarea Codruţei Kovesi

Drago Kos, OECD: Este o acţiune intenţionată

Kos, responsabil de vârf OECD, afirmă:

Recenta decizie a CCR contravine în mod evident echilibrului puterilor în stat în ţara dumneavoastră şi independenţei sistemului judiciar. Nu pot evita sentimentul că este o acţiune intenţionată, cât timp am mai vaăzut asemenea stranii interferenţe ale unor curţi constituţionale din Balcani în lupta anticorupţie, în ultimii ani.

Magistraţii români au clarificat că nu vor reveni la vechile timpuri, când politicienii le spuneau ce şi cum. Comunitatea internaţionala îi va susţine în această privinţă.

Drago Kos, OECD: DNA e una dintre poveştile de succes

DNA este una dintre poveştile de succes iîn lupta anticorupţie la nivel mondial. Funcţionarea şi rezultatele sale sunt model de studiu pentru generţii de studenţi în întreaga lume.

Actualul guvern al României nu vrea să continue lupta împotriva corupţiei la nivel înalt şi face orice pentru a găsi o scuză în acest sens.

, spune Drago Kos. Oficialul OECD continuă:

Ministrul vostru al Justiţiei va învaăţa curând, într-un mod dur, că este într-o mare eroare. Îmi pare rău că imaginea ţării are de suferit din cauza declaraţiilor lui impulsive.

Achitările sunt o componentă normală a oricărei proceduri judiciare normale în orice ţară normală. N-aş vrea să trăiesc într-o ţară în care procurorii obţin 100% condamnări.

Share