home POLITICA Noul CNATDCU, lipsă de curaj a ministrului Adrian Curaj

Noul CNATDCU, lipsă de curaj a ministrului Adrian Curaj

Share

Ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, a numit prin ordin, în noul consiliu de atestare a diplomelor universitare, persoane tributare Sistemului Ponta. În cel mai bun caz, credem că este vorba despre lipsă de curaj de o rupe cu trecutul pontanac al instituţiei.

Ecaterina Andronescu, fost ministru al Educaţiei, senator PSD, cu mari probleme cu Justiţia, care a contribuit decisiv la spălarea formală a lui Victor Ponta de acuzele de plagiat, exact prin CNATDCU, este numai un caz. E membru al instituţiei. Este cazul cel mai evident, flagrant.

La începutul lunii septembrie a anului trecut, cererea de reîncepere a urmăririi penale a Ecaterinei Andronescu, dar şi a lui Alexandru Athanasiu (trădătorul care a pus pe tavă vechiul Partid Social Democrat Român, pentru ca foştii comunişti din PSD să se-mbrace-n haine social-democrate), a fost aprobată de ÎCCJ şi cei doi sunt urmăriţi penal pentru fapte similare celor din Dosarul Microsoft.

Prin ordin, Adrian Curaj a numit 44 de persoane. La fel, recunoscuţi pentru frăţietatea lor cu Sistemul, sunt:

1 Sorin Câmpeanu, fost ministru al Educaţiei înainte de dl. Curaj, în ultimul Cabinet Ponta, rectorul Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară, preşedinte al Consiliului Rectorilor, vicepreşedinte ALDE, urmaşul în funcţie al Ecaterinei Andronescu

2 Daniel Barbu, senator şi preşedinte executiv ALDE, politolog, profesor la Universitatea din Bucureşti.

3 Răzvan Theodorescu, membru titular al Academiei Române, cunoscut pentru orientarea sa consecvent-fesenistă, un adept fervent al lui Ion Iliescu.

4 Eugen Simion, la fel ca şi profesorul Theodorescu, ne e şi jenă să mai spunem ce, la cât de mare critic literar este acesta. Preşedintele Academiei Române.

5 Florian Popa, rectorul UMF “Carol Davila”, senator PSD. În decembrie, ANI a constatat că este în conflict de interese penal, întrucât “în perioada 16 iulie 2010 – 31 ianuarie 2014 a deținut calitatea de deputat și, ulterior, pe cea de senator, concomitent cu funcția de membru în Consiliul de Administrație al Spitalului Clinic de Urgențe Oftalmologice București“.

6 Vlad Nistor, deputat liberal, un fervent apărător al loviturii de stat din 2012, director al Institutului Diplomatic Român din anul 2005, preşedintele Senatului Universităţii din Bucureşti.

În decembrie 2012, studenţii din ASUB îl acuză că intervine în alegerea reprezentanţilor studenţilor în forul decizional. În luna mai a anului 2015, ANI “a constatat existenţa stării de incompatibilitate în cazul deputatului PNL Gheorghe-Vlad Nistor, pentru că a deţinut, simultan, funcţiile de decan al Facultăţii de Istorie şi director al Institutului de Studii Diplomatice“.

7 Grigore Băciuţ, prorector al UMF “Iuliu Haţeganu” din Cluj, este unul dintre dinozaurii mediului universitar clujean. Metodele sale neortodoxe de a pune poate presiuni pe rivalii soţiei sale, de asemenea universitar, ar fi fost consemnate aici.

8 Valer Daniel Breaz, rectorul Universităţii “1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, membru marcant PSD, a fost prezent pe lista PSD la alegerile europarlamentare din 2007.

9 Ioan Ianoş, profesor la Universitatea din Bucureşti, la Facultatea de Geografie, fost director de minister în timpul Guvernului Adrian Năstase, cum spune Ştefan Vlaston.

10 Radu Damian, profesor la Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti, a fost secretar de stat in timpul Cabinetului Năstase.

11 Alexandru Irimie, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie “Iuliu Haţieganu” din Cluj, membru PSD. Ziar de Cluj nota pe 24 iulie 2014 că profesorul Irimie este deasupra legii. De ce? Simplu: nu-şi publică declaraţia de avere.

12 Radu Damian de la Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti, secretar de stat în timpul lui Adrian Năstase.

PENTRU CĂ EL ARE CURAJ! Există şi personaje pitoreşti în CNATDCU

Corneliu Burileanu, profesor universitar, prodecan la Facultatea de Electronică a UPB, este omul despre care se scrie că ar avea cele mai fistichii idei cu putinţă:

În fiecare sesiune, să se contracteze firma de pază BGS, care să îi percheziţioneze corporal obligatoriu pe toţi studenţii care intră la examen, dar şi în facultate.

Studenţii, la începutul facultăţii, în ziua deschiderii anului şcolar, să susţină un jurământ, în care să se angajeze solemn să nu copieze şi să nu tolereze copiatul.

Să fie încurajate delaţiunile, pentru că “pârâcioşii sunt bine văzuţi în străinatate, nu huliţi, ca la noi”.

Să fie remuneraţi în plus profesorii care exmatriculează studenţi pe motiv de copiat, în funcţie de numărul studenţilor exmatriculaţi.

Citeşte şi
Nini Săpunaru a fost numit în funcţia de secretar de stat al Departamentului pentru Relaţia
Liviu Dragnea, supranumit în timpul liber Livache Puşcărache (şi, sllavă Domnului, acum are timp liber
Jandarmeria Bucureşti a desecretizat aseară convorbirile vizând mitingul din 10 august 2018, din Piaţa Victoriei,
Adina Florea a fost abandonată de PSD odată cu trecerea partidului în Opoziţie, ca şi
Avocata Poporului, Renate Weber, consideră că la Direcția Națională Anticorupție ar trebui angajați doar procurori
Parlamentarii Pro România Daniel Constantin şi Sorin Cîmpeanu, dar şi alţii, care au votat luna
Procurorii DNA Oradea ar fi victimele unuui montaj pus la punct de multiple forţe legale
Unitatea de interventii speciale a Jandarmeriei, "Ţestoasele", este cea care refuza sa desecretizeze convorbirile radio
Eugen Teodorovici a condus agresiv masina catre un grup de protestatari #Rezist, iar o protestatara
Cosmin Prelipceanu, realizator al emisiunii Jurnalul de Seara de la Digi24, a anuntat joi ca
Share