home POLITICA Nou atac al lui Traian Băsescu la adresa Justiţiei

Nou atac al lui Traian Băsescu la adresa Justiţiei

Share

De ce scriem atât de mult despre Traian Băsescu? Care este oare faptul de presă? Răspunsul este simplu ca lumina zilei: Băsescu a fost cel mai bun preşedinte pe care l-au avut românii de la Revoluţie încoace, lucru pe care l-am afirmat de zeci de ori, şi este cel mai bun politician pe care îl avem astăzi, şi totuşi, aparent inexplicabil, el face nişte declaraţii consternante, care intră în coliziune cu toate idealurile ale cărui vector de forţă a fost politicianul ca preşedinte al statului.

Acum două seri, fostul preşedinte a lansat la RTV mai multe atacuri dure asupra şefului DNA, Laura Codruţa Kovesi, şi asupra preşedintelui ÎCCJ, Livia Stanciu. Ca de obicei, a vorbit despre drepturile omului (vom vedea de ce aberează într-o postare ulterioară) şi discursul său a fost ca al lui Călin Tăriceanu şi Ponta sau Dragnea.

Continuarea a făcut-o azi, cu o coda la fel de dură şi dezarticulată logic. Băsescu aminteşte:

Ieri seară, am afirmat la un post de televiziune că Doamna Livia Stanciu a fost numită de Peşedintele Iohannis în funcţia de judecător la CCR ca recompensă pentru serviciile făcute acestuia din urmă.

Bine, că doamna e cu “d” mic, că nu e nume propriu, ca şi “preşedintele”, dar să trecem. Cum justifică Traian Băsescu acest atac? Ieri, ne întrebam dacă are probe pentru afirmaţiile sale. Vrea să le prezinte? Traian Băsescu din nou:

Atâta timp cât în procesul fratelui meu, săptămâna trecută, în şedinţa publică a Curţii de Apel Constanţa, un procuror DNA afirmă nici mai mult, nici mai puţin, că eu în calitate de Preşedinte al României, puteam face intervenţii la Curtea de Apel Craiova în favoarea lui Bercea Mondial, fără nici o urmă de probă, mă simt absolute liber să fac orice afirmaţie, despre orice magistrat din România.

Aşa deci! Mi se pare foarte logic. Rima Bulă. E ca Ion, care, supărat că nu şi-a luat leafa, vine acasă şi-şi bate câinele. Apoi îşi iubeşte câinele, dar, supărat că l-a prins ploaia, îşi bate nevasta. Şi tot aşa. Aşadar, dacă Traian Băsescu îşi permite să bată câmpii, fără să probeze ceea ce afirmă, mă simt şi eu liber să spun ce cred despre domnia-sa.

Eu cred (şi este dreptul meu să cred ce vreau, pe baza a ceea ce constat în comportamentul unui om) că de la o vreme procurorii DNA se apropie rapid de Traian Băsescu.

Fiecare înscris pe care aceştia i-l cer e un nou impuls pe care el îl primeşte probabil ca să încerce să scape cumva de cleşte. Nimic nu e prea mult, nici un efort nu trebuie precupeţit ca să reuşească să scape cumva.

Inclusiv să obţină cetăţenia unui stat, R. Moldova, în care mai avem vreo trei urmăriţi general care nu pot fi aduşi cu mandat. Singura consolare este că, atunci când am susţinut, am susţinut ideile şi idealuri reprezentate vremelnic de Traian Băsescu.

Citeşte şi
Codrin Gavra, procurorul ce a trimis parlamentari PSD în judecată, e numărul 2 în DNA

Codrin Gavra, procuror la DNA Timișoara, care a trimis recent în judecată mai mulți parlamentari Read more

Tăriceanu profită de epidemie ca să-i asmută pe români contra DNA

ALDE Tăriceanu continuă să profite de epidemia de coronavirus pentru a-şi urmări interesele politice. Într-un Read more

Se confirmă. Numeroşi lideri PSD aşteaptă procurorii!

Social-democraţii au răbufnit în interiorul partidului, după ce Marcel Ciolacu a luat distanţă de liderii Read more

Bogdan Licu a luat 250.000 de euro pe două apartamente pe care nu a reușit să le vândă

Bogdan Licu susţine azi interviul pentru ocuparea funcţiei de prim-adjunct al procurorului general, în faţa Read more

Sebastian Lăzăroiu: Ghizdeanu va turna la greu în faţa procurorilor

Sebastian Lăzăroiu, fost consilier prezidenţial în mandatul lui Traian Băsescu, anunţă că Ion Ghizdeanu îi Read more

Andrei Bodean, spaima Clanului Mazăre, a devenit şeful DNA Constanţa

Secţia pentru procurori a CSM a hotărât să îl numească în funcţia de procuror şef Read more

Eugen Nicolicea: Parlamentarii sunt mai importanţi decât procurorii

Deputatul PSD Eugen Nicolicea, fost presedinte al Comisiei Juridice din Camera Deputatilor, a afirmat ca Read more

MASP condamnă afirmaţia lui Lăzăroiu, conform căreia procesul lui Dragnea a fost politic

Asociația ”Mișcarea pentru apărarea statutului procurorilor” (MASP) a catalogat drept dezonorantă declarația fostului judecător CCR Read more

Oreste: Cineva implicat în represiunea din 10 august a decartat la procurori

Jurnalistul Oreste Teodorescu aduce două informații spectaculoase în legătură cu represiunea din 10 august. Există Read more

Adina Florea este acuzată de o asociaţie a procurorilor pentru că ar fi făcut telejustiţie

Asociația ”Mișcarea pentru Apărarea Statutului Procurorilor” îi solicită ministrului Justiției, Tudorel Toader, să sesizeze Inspecția Read more

Share