home ECONOMIE Noi proteste internaţionale împotriva proiectului Legii salarizării

Noi proteste internaţionale împotriva proiectului Legii salarizării

Share

Proiectul Legii Salarizării provoacă noi proteste din partea celor mai importante organizaţii din Cultură şi Mass-media. A fost Federaţia Internaţională a Muzicienilor (vezi aici). Apoi, Federaţia Internaţională a Actorilor (vezi aici).

Actorii sunt împotriva proiectului Legii salarizării bugetarilor

A venit şi rândul UNI Global UNION Media, Entertainment & Arts, să protesteze. Organizaţia internaţională reprezintă 140 de federații sindicale și bresle cu peste 400 000 de membri afiliați. De asemenea, creatori, tehnicieni și alți lucrători din industriile de media și entertainment din toată lumea.

UNI Global a transmis un mesaj, prin care cere Parlamentului României să amendeze proiectul de lege, pentru a asigura o salarizare corectă a salariaţilor din Cultură.

Noi proteste. Violonist de orchestră? Tenor în cor? Balerin? Tot un nimic eşti!

Proiectul de lege al Guvernului nu respectă munca muzicienilor de orchestră, a balerinilor și a muzicienilor din coruri. Aceştia au nevoie de mulți ani de pregătire și muncă intensă pentru a deveni buni profesioniști și a oferi o performanță artistică de înaltă calitate.

Dorim să subliniem că actuala propunere de reclasificare va crea o discriminare împotriva muzicienilor din orchestră, balerinilor şi muzicienilor din coruri, faţă de ceilalți artiști, care pe bună dreptate rămân la criteriul 1 din lege.

, se arată în scrisoare.

Toate demersurile

Federaţia Cultură şi Mass-Media FAIR-MediaSind este membră cu drepturi depline a Federaţiei Internaţionale a Muzicienilor. De asemenea, a Federaţiei Internaţionale a Actorilor, Federaţiei Internaţionale a Jurnaliştilor. Federaţiei Europene a Jurnaliştilor Union Global Union, UNI Media Entertainment & Arts.

Totodată, a Confederaţiei Sindicale Naţionale Meridian. Sindicatul va face toate demersurile pe plan naţional şi internaţional pentru respectarea de către clasa politică a acestui important sector de activitate Cultură şi Mass-Media.

Vă prezentăm în continuare mesajul UNI Global UNION Media, Entertainment & Arts

Noi proteste internaţionale. UNI GLOBAL UNION ştie ce se petrece în România

Departament Comunicare FAIR-Mediasind
Bucureşti, 30 mai 2017

UNI GLOBAL UNION
Media, Divertisment & Arte

Solidaritate cu artiștii români din Orchestre, Coruri și Colective de Balet,

Guvernul României a pregătit un proiect de lege privitor la salariile angajatilor din sectorul public din România. Acesta a fost prezentat Parlamentului pe 10 aprilie 2017. Acest proiect de lege revizuieşte clasificările existente şi salariile aferente pentru angajatii publici.

Muzicienii din orchestre şi din cadrul corurilor care au fost până acum clasificaţi la categoria 1 de muncă ar putea fi retrogradaţi la categoria 3 de salarizare.

Solidaritate

Ca urmare, carierele muzicienilor din orchestre, dansatorilor și muzicienilor din coruri ar fi grav afectate de aplicarea acestei dispoziții. Lucrul acesta s-ar petrece începând cu anul 2022. Ne alăturăm colegilor noștri în contestarea acestor aspecte din proiectul de lege al Guvernului.

Proiectul de lege al Guvernului nu respectă munca muzicienilor de orchestră. Nici pe cea a balerinilor și muzicienilor din coruri. Aceştia au nevoie de mulți ani de pregătire și muncă intensă pentru a deveni buni profesioniști și a oferi o performanță artistică de înaltă calitate.

Discriminare

Actuala propunere de reclasificare va crea o discriminare împotriva muzicienilor din orchestra. De asemenea, balerinilor și muzicienilor din coruri, față de ceilalți artiști, care pe bună dreptate rămân la criteriul 1 din lege.

UNI MEI și afiliații săi solicită Parlamentului României să amendeze proiectul legii salarizării unitare. Aceasta în așa măsură, încât muzicienii din orchestre, balerinii și muzicienii din coruri să rămână la criteriul 1, alături de ceilalți artiști.

UNI MEI Global Union reprezintă 140 de federații sindicale și bresle. Acestea au peste 400 000 de membri afiliați. Ei sunt creatori, tehnicieni și alți lucrători din industriile de media și entertainment din toată lumea.

Citeşte şi
Noi proteste vor avea loc în 20 de oraşe din ţară şi patru din Diaspora.
Noi proteste antiguvernamentale sunt anunţate pentru duminică seară cel puţin în Bucureşti şi Cluj. Manifestanţii
Probabil ca pana acum ati mai auzit despre implantul dentar si cu siguranta v-ati gandit
Inflaţia a urcat în martie la 5,0%, înregistrând un record al ultimilor cinci ani. Faţă
Ministrul Finanţelor Orlando Teodorovici a anunţat că transferul fondurilor de la Pilonul II la Pilonul
Tot mai multe persoane aleg să lucreze de acasă. Acesta este un trend în creștere
Ne dorim in permanenta avem totul sub control. De multe ori se intampla sa nu
Mulți operatori români de transport sunt împiedicați de aproape două luni – urmare a deciziei
Mijloacele de transport in comun de suprafata din Bucuresti sunt foarte aglomerate, fapt care creste
Deși aparent minimalizăm importanţa roților, acestea sunt cele care pun lumea în mișcare. Sunt responsabile
Share