home CORUPTIE, POLITICA Nicolae Grindeanu, tatăl premierului, judecat pentru abuz în serviciu

Nicolae Grindeanu, tatăl premierului, judecat pentru abuz în serviciu

Share

Nicolae Grindeanu, tatăl premierului Sorin Grindeanu, este trimis în judecată pentru abuz în serviciu. El este fost inspector școlar general în Caraș-Severin. Este vorba despre un dosar, în care sunt reținute mai multe fapte de abuz în serviciu.

Tatăl prim-ministrului trebuie să explice ce motive au stat la baza unei decizii a sa. El a permis cursanților Școlii Sanitare Postliceale „Carol Davila” din Caransebeș să susțină examenele finale la Călan. Managerul instituției de învățământ, președinte al UNPR Călan, Eleonora Gavrilesc, este din Călan.

Nicolae Grindeanu favoriza trimiterea în sistemul medical a unor habarnişti

Procurorii au descoperit că școala punea diplome de asistent medical în brațele oricui. Până şi ale unor cursanți care au trecut o singură zi pe la ore. Cu alte cuvinte, trimitea în sistemul medical niște habarniști.

Tocmai de aceea, Eleonora Gavrilesc avea nevoie ca examenele finale să se dea în condiții „speciale”. Ceea ce s-a și întâmplat. Dar aceasta doar după ce Nicolae Grindeanu ar fi fost apelat pe linie politică, arată Express de Banat.

S-au tras sfori

În rechizitoriul procurorilor se reține că, inițial, tatăl premierului nici nu a vrut să audă de mutarea examenului de la Reșița la Călan. Șefa UNPR ar fi tras însă sfori și ar fi ajuns pe linie politică la colegii din PSD Caraș-Severin.

În materialul de urmărire penală se vorbeşte despre două nume grele. Deputatul Ion Mocioalcă, șeful organizației județene a PSD, este primul nume. Mihaela Popovici, președinta Tineretului Social-Democrat Caraș, este cel de-al doilea.

Ambii au fost audiați de către procurori, dar au exclus vreo intervenție la Nicolae Grindeanu. Intervenție ce ar putea fi tradusă ca un fel de trafic de influență! Mihaela Popovici apare în mai multe stenograme, în care discută explicit cu Eleonora Gavrilesc despre „rezolvarea problemei” cu generalul Grindeanu.

Câteva ore de studii, pac! – asistent medical generalist

Mai mult, pila acesteia a ajuns să obțină diploma de asistent medical generalist după ce a trecut doar câteva ore pe la școală! Cert este că, ulterior acestor discuții, fără să se fi schimbat în vreun fel datele problemei, șeful Inspectoratului Școlar General Caraș-Severin, Nicolae Grindeanu, i-a făcut pe plac managerului Gavrilesc.

A permis susținerea examenului la Călan! Într-un final, toți trei, Nicolae Grindeanu, Ion Mocioalcă și Mihaela Popovici s-au ales doar cu calitatea de martori, postură din care tatăl premierului va povesti mâine în sala de judecată de la Tribunalul Caraș-Severin.

Vor fi audiați într-adevăr trei martori, printre care și domnul Grindeanu, care la acea vreme era inspector școlar general. Cu siguranță că din partea apărării vor fi nenumărate întrebări referitoare la presupusele infracțiuni săvârșite de clienta mea, doamna Gavrilesc.

Domnul Grindeanu poate lămuri anumite aspecte referitor la faptul dacă a fost sau nu vreo intervenție la domnia sa din partea unor personaje politice din Caraș-Severin.

Așteptăm cu interes și decizia Parlamentului cu privire la infracțiunea de abuz în serviciu, cu precizarea că și Curtea de Apel Alba Iulia a admis punerea în libertate a unui condamnat definitiv pentru faptul că abuzul în serviciu în mare parte ar fi fost dezincriminat.

, a explicat avocatul Cosmin Bolosin.

Citeşte şi
Ministrul demisionar al Dezvoltării, Sevil Shhaideh, a anunţat că ia în calcul să facă o
Când vorbim despre noul Ponta, Sorin Grindeanu, trebuie să fim atenţi despre ce discutăm în
Nu sunt de acord cu unele lucruri spuse de Sorin Grindeanu în conferinţa de presă.
Premierul Sorin Grindeanu a anunţat că analizează posibilitatea numirii unui ministru al Justiţiei apolitic. El
Premierul Sorin Grindeanu a declarat în urmă cu câteva momente că Guvernul abrogă OUG Marţi
Președintele Iohannis a semnat decretul de desemnare a lui Sorin Grindeanu prim-ministru. Urmează ca Grindeanu
Sorin Grindeanu, liderul PSD Timiş, este noua propunere de prim-ministru. PSD-ALDE a decis în sfârşit
Astări, procurorul-şef DNA Laura Codruţa Kovesi prezintă raportul de activitate al DNA.La eveniment va participa
Secţia pentru procurori a CSM a dat aviz negativ marţi propunerii ministrului Justiţiei, Tudorel Toader,
Nimeni nu a putut înţelege de ce un eminent jurist ca Tudorel Toader, aşa cum
Share