home EVENIMENT NATO pregăteşte măsuri militare contra Rusiei, ameninţare nucleară

NATO pregăteşte măsuri militare contra Rusiei, ameninţare nucleară

Share

NATO pregăteşte măsuri militare contra Federaţiei Ruse. Aceasta este acuzată de încălcarea Tratatului Forţelor Nucleare Intermediare (INF). Încălcarea – prin instalarea unor sisteme de rachete care prezintă riscuri pentru baze NATO din Europa.

Noble Jump. Opt convoaie NATO intră în ţară prin Frontiera Giurgiu

Surse citate de presa germană arată că SUA acuză Rusia de încălcarea Tratatului Forţelor Nucleare Intermediare (INF), informează Mediafax. Pe fondul îngrijorărilor, NATO a elaborat un plan care prevede 39 de opţiuni pentru contracararea ameninţărilor Rusiei.

Aceasta afirmă surse politice şi militare citate de Süddeutsche Zeitung. De asemenea, de Westdeutscher Rundfunk Köln (WDR) şi de Norddeutscher Rundfunk (NDR). Planul ar fi fost distribuit deja ţărilor membre NATO.

NATO suplimentează capacităţile nucleare în statele membre

Printre măsurile luate în calcul de NATO este suplimentarea capacităţilor nucleare în statele membre,. De asemenea, instalarea unor sisteme de avertizare militară. Ar fi vorba şi despre mobilizarea unor submarine strategice şi a unor bombardiere americane B-2 şi B-52.

Un purtător de cuvânt NATO a refuzat să confirme existenţa planului. El a recunoscut însă că există o stare de gravă preocupare în legătură cu respectarea de către Rusia a Tratatului Forţelor Nucleare Intermediare (INF).

Acesta interzice fabricarea şi deţinerea de rachete nucleare cu raze de acţiune între 500 şi 5.500 de kilometri. Dar Statele Unite şi Rusia se acuză reciproc de încălcarea Tratatului Forţelor Nucleare Intermediare.

NATO acuză deschis Rusia. Miza – nucleară

Încă din martie generalul Paul Selva, vicepreşedinte al Statului Major Interarme al armatei americane, a făcut aceleaşi afirmaţii. A fost prima dată când armata americană a acuzat în mod deschis Rusia de instalarea unor sisteme de rachete de croazieră care ar încălca INF.

Selva a afirmat, în cursul audierilor în Camera Reprezentanţilor, că instalarea acestor sisteme de rachete încalcă “spiritul şi obiectivele” Tratatului INF,. Acesta a fost semnat în anul 1987:

Sistemele prezintă riscuri pentru cele mai multe dintre bazele noastre din Europa şi credem că ruşii le-au instalat deliberat pentru a constitui ameninţări la adresa NATO şi a obiectivelor din sfera de responsabilitate a NATO.

, spusese Paul Selva, potrivit Associated Press.

Rusia a instalat rachete de croazieră la Volgograd

Administraţia Vladimir Putin a instalat, în februarie, sisteme de rachete de croazieră. Aceasta cel puţin în două zone, inclusiv în baza militară Kapustin Iar, de la Volgograd. Ea este la 500 km nord-est de ţărmul Mării Negre.

Tot în februarie, Moscova a semnalat mobilizarea de trupe în Extremul Orient rus, în Ciukotka. Zona este la 80 de kilometri de Alaska. Oficiali din serviciile de informaţii americane citaţi de New York Times arată că rachetele de croazieră sunt SSC-X-8, cu rază de acţiune de 3.000 km.

Rusia a avertizat în mai multe rânduri că va reacţiona la decizia NATO de suplimentare a efectivelor militare în Europa de Est şi la instalarea unor elemente antirachetă în România şi Polonia. Instalarea elementelor antibalistice în România reprezintă o încălcare de către SUA a Tratatului Forţelor Nucleare Intermediare (INF), a acuzat, în septembrie 2016, Serghei Riabkov, adjunctul ministrului rus de Externe, avertizând că vor apărea “consecinţe nedorite”.

Postari Similare
Tensiunile din nordul Mării Negre escaladează acum: Rusia lui Vova Putin testează noi rachete.Ea a
Rusia ameninţă Statele unite că va lua măsuri militare asupra scutului de la Deveselu.Pe acesta,
Ambasadorul Statelor Unite la Bucureşti, Hans Klemm, a atras atenţia asupra pericolului care este reprezentat
Propaganda otrăvită din spatele pregătitelor proteste numite "#ajunge!" are rădăcini adânci în comunism. De asemenea,
Dacă-l vedeţi prin Bucureşti, pe undeva, pe Carles Puigdemont, să ştiţi că este dat în
Fostul director al campaniei prezidenţiale a lui Donald Trump, Paul Manafort, s-a predat luni procurorului
Rusia a testat pentru prima oară în afara graniţelor o rachetă Iskander-M. Testul a fost făcut
NATO se teme că nu va fi în măsură să contracareze o agresiune rusească în
Entităţi din Rusia ar fi intervenit în scrutine desfăşurate în cel puţin 27 de state,
Telefoanele mobile personale ale militarilor NATO sunt atacate de hackerii ruşi. Victimele acestor atacuri cibernetice
Share