Moţiunea de cenzură PSDragnea se tranşează în familie

Share

Moţiunea de cenzură a PSDragnea contra propriului guvern se va tranşa în familie. ALDE şi PSD sunt, se pare, cele două partide care vor vota la moţiunea de cenzură, dar ambele formaţiuni sunt scindate.

PSDragnea convoacă Parlamentul duminică, citire moţiune de cenzură

În PSD se duce o luptă pe fiecare vot pro şi contra moţiunii de cenzură PSDragnea. ALDE este scindat între gruparea lui Călin Popescu Tăriceanu, pro-Dragnea şi Cea a lui Daniel Constantin, pro-Grindeanu.

Probabil că toate partidele din afara arcului guvernamental nu vor vota la moţiunea de cenzură.

Moţiunea de cenzură, ilegală, susţine PNL

Preşedintele interimar PNL, Raluca Turcan, a declarat că PSD a convocat ilegal Parlamentul pentru duminică.

Majoritatea e încă e la PSD, majoritatea e PSD-ALDE, e în mâna lui Dragnea. Procedural ar trebui convocat un BPR în care să se depună moţiunea de cenzură. Să fie analizată, să se vadă dacă e semnată aşa cum prevede Regulamentul. Apoi lăsată spre dezbatere şi, ulterior, votul final. Acum vor să facă totul pe repede înainte, nu ţin cont de niciun fel de regulă, e un precedent înfiorător.

Turcan e citată de Mediafax arătând că atât Sorin Grindeanu, cât şi Liviu Dragnea ar trebui să demisioneze: PNL se gândeşte să boicoteze şedinţa asta de plen, astfel încât să lase PSD şi ALDE să-şi asigure singure cvorumul? Turcan:

Dacă ar fi după mine, lucrul acesta aşa ar trebui să se întâmple.

PNL decide duminică exact ce va face cu moţiunea

PNL va decide duminică asupra moțiunii de cenzură anunțate de social-democrați, a declarat sâmbătă Turcan.

Vom decide ce va face PNL mâine. (…) Considerăm că PSD ar trebui să se devoaleze în întreaga splendoare și să încerce să se decimeze din interior. Așa cum a făcut până acum.

Este fix același comportament. Nu diferă cu nimic gestul domnului Dragnea, de a folosi abuziv Parlamentul pentru moțiunea de cenzură, bazându-se pe majoritatea pe care o are, și ocuparea Guvernului, stingerea luminii și aprinderea lumânării, așa cum procedează domnul Grindeanu.

PSD, dacă are o ultimă rămășiță de conștiință pentru votul pe care l-a primit la alegerile parlamentare, ar trebui să pună aceste două demisii pe masă (ale lui Dragnea, din funcţiile de preşedinte al Camerei şi al PSD – n.n.) și să mergem mai departe.

, a punctat Raluca Turcan.

Blaga: Liberalii ar trebui să nu voteze moțiunea de cenzură

Fostul copreședinte al PNL Vasile Blaga a declarat că liberalii ar trebui să participe. Dar să nu voteze moțiunea de cenzură inițiată de PSD împotriva Guvernului.

PNL va avea de luni o conducere legitimă. Această criză — este o criză politică declanșată de PSD — ne privește pentru că privește și România. Va trebui analizată foarte serios această poziție a noastră. Dar eu cred că nu ar trebui să intrăm în acest joc. Şi cred că cea mai bună variantă ar fi să fie prezenți colegii mei în sală, dar să-i lase în pace, (…) să nu voteze.

, a declarat Blaga.

Pe Băsescu-l aranjează grija de UDMR

Liderul PMP, Traian Băsescu, cere reprezentanților UDMR să nu intervină în disputa internă a PSD.

Din declarația domnului Kelemen Hunor, președintele UDMR, am înțeles că UDMR urmează să analizeze cum se va poziționa la moțiune. Fac un apel la UDMR să înțeleagă că suntem în fața unei răfuieli în interiorul PSD.

Amestecul oricărui partid parlamentar în această afacere, între clanurile din interiorul PSD, nu va face decât să afecteze, în continuare, calitatea guvernării. De aceea, cred că UDMR nu ar trebui să intervină în această dispută internă.

Este corect ca răfuiala dintre clanurile din PSD să fie tranșată strict în interiorul PSD. Chiar dacă acest lucru se va petrece sub cupola Parlamentului. Până la urmă, UDMR își poate negocia eventualele interese cu câștigătorul. Care oricum va avea nevoie de o alianță cu UDMR.

Parlamentarii USR vor asista pasiv la desfăşurarea moţiunii

USR nu va participa la votul pentru moțiunea de cenzură pentru demiterea Guvernului Grindeanu. Elek Levente, președinte interimar al partidului:

Considerăm, în momentul de față, că este un circ care s-a produs între două găști, mai precis între Dragnea și Grindeanu. Nu vrem să intervenim în acest circ. Cetățenii nu sunt prezenți în această dezbatere. Este o bătălie între hoți și incompetenți și noi nu vrem să participăm la această luptă a lor internă.

Share