home EVENIMENT Moscheea din Bucureşti ar urma să fie construită de anul acesta

Moscheea din Bucureşti ar urma să fie construită de anul acesta

Share

Moscheea turcească pe care doreşte Ankara să o construiască în România devine fapt concret. Proiectul a fost postat pe site-ul autoritatii afacerilor religioase din Turcia. compleul religios s-ar construi în centrul Capitalei, conform HotNews.

Ponta, moscheea, refugiaţii şi teoria conspiraţiei

Moscheea se va construi în centrul Bucureştiului şi va avea o capacitate de 1.500 de locuri Ea este încă este în faza de proiectare. Edificiul şi complexul care o înconjoară vor fi alcătuite din mai multe clădiri.

Această prezentare necesită JavaScript.

Salon multifuncţional, bibliotecă, săli de conferinţe, cantină, locuinţe de serviciu, camere pentru oaspeţi, local pentru tineri, centru fitness. Se preconizează că proiectul va fi finalizat în 2017 şi construcţia va începe tot anul acesta.

Moscheea, drept în centrul Bucureştiului, lângă Casa Presei şi Romexpo

Primăria Sectorului 1 a eliberat, în data de 11 aprilie 2016, certificatul de urbanism. Muftiatul Cultului Musulman din România intenţionează să construiască moscheea pe Bulevardul Expoziţiei, la nr. 22-30.

Primăria Sa condiţionat eliberarea autorizaţiei de construire pentru lăcaşul de cult de aprobarea unui plan urbanistic zonal. Muftiatul a depus pe 26 ianuarie 2016 documentaţia de eliberare a unui certificat de urbanism. Este o etapă premergătoare obţinerii autorizaţiei de construire.

Pe 27 mai 2015, Cabinetul Ponta a dat circa 11.000 mp Muftiatului Cultului Musulman din România pentru construirea moscheei. Bulevardul Expoziţiei e lângă Casa Presei – Romexpo, câteva minute de Kiseleff şi Herăstrău. Este printre cele mai exclusiviste şi scumpe zone din Capitală.

Zeci de hectare de teren liber

În această arteră se află zeci de hectare de teren liber, păstrate ca rezervă de teren pentru extinderea Romexpo. Terenurile ce au ajuns la RA-APPS, retrocedate în compensare sau date în folosinţă unor organizaţii.

Aici e terenul dat în folosinţă gratuită de Guvern pentru construirea unei moschei. Lângă ar urma să se construiască şi sediul Marii Loji Naţionale Masonice din România.

În ultimii 10 ani, în zonă au apărut mai multe proiecte imobiliare. Primăria Capitalei a dat undă verde construirii unor clădiri de birouri cu înălţimi între patru şi 24 de etaje, o grădiniţă şi un hotel de 10 etaje.

Citeşte şi
Telespectatorii anti-USL ai B1 TV sunt foarte supăraţi că postul de televiziune a preluat Vanghelionul
~cum se autodenunta Irinel Paun~tactici parlamentare de mascare a veniturilor~incepe vanatoarea de admitanti~Guvernul recalculeaza iar
Bucurestiul e prima capitala europeana care dispune de o harta de hazard seismic, dupa ani
Un fost maistru minier dezvăluie ce pregătiseră autorităţile, după 15 iunie ’90: mineri deghizaţi în
Stelian Tănase a declarat că se va ocupa din nou de talk-show-urile “Tănase şi Dinescu”
Noua legislatie a muncii pare a fi scoasa din filmele SF despre regimuri despotice, in
Conform proiectului, Ramura Mass-Media e desfiintata. Astfel, presa se va mercenariza, pentru ca nu vom
Transformarea mass-media într-un domeniu oarecare va afecta grav libertatea de exprimare.
Proiectul da posibilitatea angajatorului sa concedieze colectiv angajatii, apoi sa angajaze alte persoane mai docile,
La ora la care cititi acest interviu cu Cristi Godinac, Comisia pentru Mass-Media din Senat
Share