Monarhia între diversiune şi normalitate

Share

Monarhia ar trebui să însemne emblema normalităţii acestei ţări şi nu este problema mea că am ajuns atât de ticăloşi azi, că un trădător de ţară şi cu clica sa sunt gata să compromită până şi Casa Regală.

Am scris textul de mai jos pe 3 octombrie. Am evitat să îl public până astăzi, pentru a nu îi împinge pe unii să ia în calcul serios ceea ce pentru ei ar fi un mare pericol: o democraţie definitivă şi irevocabilă în România – una pe care s-au luptat mulţi ani să o fisureze pe cât posibil cu putinţă, încă de când erau ilegalişti, după al doilea război, apoi după 1990.

Nu pot însă să nu public aşa ceva. Rândurile de mai jos reprezintă punctul meu de vedere, de jurnalist independent.

Am mai scris de multe ori că sunt pentru revenirea României la monarhie constituţională.

Evenimentul zilei a publicat un articol foarte interesant despre strania alianţă contra firii dintre cel puţin unul dintre membrii Casei Regale, Radu Duda (principe, alteţă etc. îmi vine destul de greu să-i spun acestui onorabil domn) şi Opoziţia reacţionară prorusă.

princeradublog

Publicaţia atrage atenţia că scopul ascuns al USL ar putea fi placarea intenţiilor lui Băsescu, de reformare a Constituţiei, prin scoaterea pisicii monarhiei constituţionale chiar cu mâna Regelui Mihai I, care ar cere, sub presiunea Opoziţiei, revenirea la regalitate chiar de ziua Sa, pe 25 octombrie.

Despre legăturile dintre Duda şi Securitatea comunistă se vorbeşte de 20 de ani. Nu cunoaştem valabilitatea documentelor pe care se sprijină aceste afirmaţii şi, până când falsul sau corectitudinea actelor se va consacra oficial, nu putem formula un punct de vedere corect şi ferm.

Dacă documentele se vor dovedi însă false, vom putea să ne adresăm lui Duda cu “Alteţa Voastră” şi îl vom putea numi principe, aşa cum cere eticheta. Până atunci nu. Nu se iau în calcul însă două elemente:

1. Cât de prospăt la minte este Majestatea Sa. Aici mulţi ar putea să greşească. Mă bazez pe mărturia indirectă făcută de însuşi Dalai Lama în privinţa forţei spirituale deosebite a Regelui.

Sirul povesteşte, în cursul convorbirilor Sale cu Mircea Ciobanu, că Dalai Lama a venit direct la El, dintr-un capăt în celălalt al unei încăperi destul de mari şi pline cu invitaţi, la o întrunire la care au participat amândoi şi, fără să spună un cuvânt, şi-a odihnit câteva secunde fruntea pe obrazul regal.

Acest fapt simplu are semnificaţii imense.

2. Intenţiile reale ale lui Băsescu. Pe 22 septembrie 2011, la emisiunea “Ultimul cuvânt” a lui Ion Cristoiu, Traian Băsescu a spus:

“Dacă Regele Mihai nu este într-un joc cu PSD, PNL sau Voiculescu, să ceară Parlamentului să se transforme în constituantă şi să facă o altă Constituţie”

Nu cumva chiar aceasta este miza reală şi Traian Băsescu joacă pe degete Opoziţia încă o dată?

Scenariu: Majestatea Sa Regele Mihai I ajunge în Parlament, ia cuvântul de la tribuna Legislativului şi îi cere Parlamentului reunit, de ziua Sa, să se transforme în constituantă şi să adopte o nouă constituţie.

Lucrurile ar putea scăpa de sub control apoi, pentru că Parlamentul chiar ar putea face acest lucru, în pofida voinţei pur-demagogice a partidelor din Opoziţie. Ce ar putea să facă altceva acestea?

Dacă nu vor decide transformarea Parlamentului în Adunare Constituantă, atunci sunt terminaţi politic, pentru că îşi vor demonstra astfel ipocrizia în privinţa felului bombastic în care l-au apărat pe Rege ca să-l critice pe Băsescu, din calcul politic cinic.

Efectul în anul electoral 2012, indiferent dacă vorbim despre electoratul republican sau despre cel cu tendinţe monarhiste, ar putea fi distrugător.

Să mai luăm în considerare că este foarte uşor ca Radu Duda să rămână o simplă fantoşă în Casa Regală. Moştenitoarea Tronului, după Mihai I, este Alteţa Sa Regală Principesa Margareta, consoarta sa. Apoi urmează sora acesteia, Alteţa Sa Regală Principesa Elena, după care vine la succesiune Principele Nicolae, astăzi bărbat de 25 de ani, educat în Occident.

Putem numai să presupunem că acesta este antrenat minuţios de mult timp să devină rege, iar El a declarat în mod repetat, totuşi cu multă discreţie, că şi-ar asuma o asemenea demnitate.

Să nu uităm cum a fost plasat Alteţa Sa Regală Principele Nicolae, într-o manieră tipică exact Casei Regale a României (şi Regele Mihai I era promovat asemănător încă de când era copil şi e promovat şi acum ca mare iubitor de maşini), în 1992, în timpul triumfalei primiri pe care a avut-o Sirul. Copilul se afla acolo, în convoiul regla, într-o maşinuţă mecanică.

Sugestia dată implicit mulţimii a fost evidentă: “Acesta este Cel ce vine”. Aşa să ne ajute Dumnezeu! Altfel nu ne vom linişti, pentru că azi, într-o republică născută prin rapt istoric, trăim în ilegalitate în actuala formă de guvernământ.

Share