home EVENIMENT Mihai Tudose este în confict făţiş cu Liviu “Daddy” Dragnea

Mihai Tudose este în confict făţiş cu Liviu “Daddy” Dragnea

Share

Conflictul a explodat între Mihai Tudose şi Liviu Dragnea. Tudose spune că există o persoană nemulţu ită că nu poate controla Guvernul. Doi miniştri ar trebui să plece şi sunt ţinuţi pe funcţie.

UPDATE 00.29: B1.ro Mihai Tudose: “Aş minţi dacă aş spune că toate lucrurile sunt în ordine. Unele nu sunt în ordine deloc. Nu iese nimeni la pensie din această funcţie şi prima zi de prim-ministru este prima zi din ultimele zile, la un moment dat trebuie să pleci.”

UPDATE 00.25: Agerpres Mihai Tudose: “Nu putem să guvernăm cu forța, împotriva a ceea ce vrea poporul român.”

UPDATE 00.23: Mediafax Ministrul Transporturilor şi cel pentru IMM-uri, Răzvan Cuc, respectiv Ilan Laufer, sunt cei doi miniştri cu probleme de imagine la care s-a referit premierul Mihai Tudose că vor fi remaniaţi în această săptămână. ”Lui Ilan Laufer i se reproşează inactivitatea guvernamentală”, au precizat surse politice. Premierului Mihai Tudose şi-a exprimat în mai multe rânduri nemulţumirea cu privire la activitatea ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc.

UPDATE 00.09: HotNews Tudose: “Mai sunt inca cel putin doi ministri pe care am sa ii rog sa paraseasca cabinetul.”

UPDATE 00.07: Digi24 Premierul Tudose spune că a afirmat într-un cerc restrâns de persoane că ia în calcul să-și dea demisia.

Da, am spus-o. Am spus-o foarte clar, am spus-o unui cerc de trei-maximum patru persoane. Dacă lucrurile stau așa de rău și Guvernul s-a prăbușit, păi hai să mergem acasă, că înseamnă că nu facem bine.

Sorin Grindeanu declară: Guvernul abrogă OUG 13 / 2017

Alţii trei miniştri au probleme penale şi strică imaginea Guvernului. Un sondaj de opinie al Avangarde (Marius Pieleanu) a pus gaz pe foc. PSD ar avea aproape 50%, iar Guvernul numai 25% popularitate.

Tudose: Dacă nu ne înţelegem, plec

Faţă în faţă, personal, am avut o discuţie joi cu Liviu Dragnea. Unele lucruri au derapat. Încercăm mâine să găsim o soluţie, dacă nu, va trebui să uăm măsuri. Pe fonduri europene şi investiţii publice avem probleme, dar şi pe Relaţia cu Parlamentul.

, a spus Mihai Tudose luni spre marţi noaptea, la Realitatea TV. El a continuat:

Voi cere plecarea celor trei miniştri cu probleme penale: Shhaideh, Plumb şi Ilie şi mai cer şi plecarea altor doi miniştri din Guvern, evident pentru că nu sunt eficienţi. Sper să am susţinerea partidului. Nivelul de implicare al partidului în anumite decizii va fi discutat mâine în conducerea partidului.

Nu pot să-mi asum să merg în continuare cu ceva care nu merge. Dacă nu ne înţelegem, plec. Eu nu am venit cu guvernarea de la mine, de acasă, de la Brăila.

Cineva a reuşit să facă de râs sondajul şi practic au fost comenzi ca Avangarde să iasă de pe piaţă. EU cred că, înainte să dau eu un răspuns, dv., cei care sunteţi în studio, aţi răspuns.

Până în ultimul minut, trebuie să-mi fac datoria ca prim-ministru. Dacă cineva avut inspiraţia sau neinspiraţia să pună BPN la aceeaşi oră cu întâlnirea cu Jens Stoltenberg, întrebaţi-l pe cel care a făcut-o. În cursul după-amiezii şi serii, am avut biroul plin de colegi care au venit să-mi ceară să nu cumva să plec.

Mihai Tudose pentru ei / Este Sorin Grindeanu doi

Conform Realitatea TV, Gabriela Firea, Marian Oprişan şi Mihai Fifor îl acuză pe Dragnea că vrea să conducă partidul cu două televiziuni şi un institut de sondaje minor. Asta, în timp ce “Victor a vrut să conducă partidul cu partea neagră a serviciilor”.

După toate probabilităţile, ar putea să fie un nou scenariu de tipul celui de la începutul verii, cu Sorin Grindeanu.

Dacă românii nu sunt mulţumiţi de ce facem, plecăm acasa toţi. Nu sunt într-un moment fericit al relaţiei cu Dragnea! Va fi o mică remaniere în Guvern.

, a declarat la Antena 3 premierul Tudose. El a explicat:

Mica remaniere şi conflictele lui Mihai Tudose

Va fi o mică remaniere săptămâna aceasta. Mai sunt încă cel puţin doi miniştri pe care am să îi rog să părăsească Cabinetul Sunt trei miniştri care creează probleme şi le nivel de percepţie publică, şi la nivel de Comisie Europeană

Întrebat dacă crede că sondajul prezentat de Avangarde, în care Guvernul ar fi scăzut de la 40% la 20% este o făcătură, Tudose a spus: “Cu riscul de a fi subiectiv, cred că da”.

Tensiune de nestăvilit

Premierul a mai punctat că s-a ajuns la o tensiune de nestăvilit şi sunt cel puţin doi miniştri care trebuie să plece, în afară de cei care au dosare penale:

Mâine vom vorbi despre toate bărbăteşte. Ori îşi vede fiecare de treabă, ori cineva trebuie să plece. O să ne lămurim mâine Sunt cel puţin doi miniştri, în afară de cei care au probleme penale, care ar trebui remaniaţi.

, a spus Tudose. Pe de altă parte, şeful PSD a dat de înţeles că nu există niciun conflict.

Share