home MASS MEDIA MediaSind s-a întâlnit cu conducerea Televiziunii Române

MediaSind s-a întâlnit cu conducerea Televiziunii Române

Share

Federaţia MediaSind a jurnaliştilor a avut azi o întâlnire cu conducerea Televiziunii Române. În discuţie ar fi fost drepturile salariaţilor din TVR. Sindicatul a reclamat de mai multe ori abuzurile ce se petrec în SRTv.

Mai jos, comunicatul integral SRTv.

Luni, 19 iunie, la sediul TVR a avut loc o întâlnire între conducerea Televiziunii Române şi reprezentanţii MediaSind.

Din partea conducerii TVR au participat Preşedintele-Director General Irina Radu. Roxana Ionescu, Şef Serviciu Juridic, Camelia Pătru, Coordonator Economic şi Administrativ TVR 3. Elena Spanily, Director Departament Relaţii Internaţionale şi Cristian Acatrinei, Serviciul Comunicare.

MediaSind a discutat despre implicaţiile schimbărilor legislative în privinţa TVR

Din partea MediaSind, la întâlnire au participat Leonard Pădureț – Preşedinte Fair- MediaSind. Cristinel Godinac, Preşedinte MediaSind, Sorin Rada, Ovidiu Cristescu, Gabriel Sîrmei şi Sorin Torică.

În cadrul întâlnirii, pe lângă prezentarea conducerii filialei MediaSind TVR şi a strategiei privind dezvoltarea dialogului social în cadrul SRTv, a fost discutat, succint, implicaţiile schimbărilor legislative asupra organizării şi funcţionării Televiziunii Române.

Conducerea MediaSind a subliniat că intenţionează să abordeze probleme comune ale TVR şi SRR. Acestea, vizând solicitarea unor garanţii în noua lege de funcţionare a celor două instituţii pentru autonomia editorială şi financiară.

MediaSind şi TVR, targeturi comune

Reprezentanţii celor două organizaţii au identificat targeturi comune. Dintre acestea, au fost discutate evaluarea cerinţelor legale referitoare la determinarea riscurilor profesionale în vederea încadrării unor condiţii deosebite de muncă, încadrarea unor noi funcţii în Cod COR (Clasificarea Ocupaţiilor din România) sau revizuirea fişelor de post pentru a corespunde situaţiei şi nevoilor actuale.

Irina Radu, PDG TVR, a reiterat nevoia unor schimbări fundamentale în organizarea şi funcţionarea Televiziunii Române, pentru ca instituţia să nu revină în situaţia dificilă pe care a traversat-o în ultimii ani.

Orice discuţie cu reprezentanţii Parlamentului trebuie purtată pornind de la documente şi analize care să susţină şi să explice solicitările TVR.

E nevoie de un plan pe termen mediu

Pentru a realiza acest lucru, TVR are nevoie de un plan pe termen mediu. Acesta trebuie să cuprindă inclusiv cheltuielile cu personalul şi modalităţile de contractare a diferitelor servicii şi meserii. Ca garanţie a stabilităţii şi predictibilităţii financiare.

De asemenea, PDG i-a asigurat pe reprezentanţii MediaSind de susţinere din partea TVR pentru orice demers menit să ajute instituţia şi performanţa celor care lucrează aici.

În acest sens, miercuri, 21 iunie a.c., TVR va reflecta în programele informative şedinţa Comitetului de Dialog European pe domeniul audiovizual, care se va desfăşura la Bruxelles, sub egida Comisiei Europene. FAIR MediaSind va participa la acest eveniment, alături de principalele organizaţii din domeniu – Federaţia Europeană a Jurnaliştilor (FEJ), The Fund for Investigative Journalism (FIJ) şi European Broadcasting Union (EBU) şi va supune atenţiei participanţilor principalele probleme cu care se confruntă instituţiile publice media din România.

Serviciul Comunicare, Relaţii Publice şi Protocol SRTV

Postari Similare
O senzaţie de vomă şi greaţă persistentă, combinată cu icter galben cu dungi maronii, mă
Jurnaliştii Mălin Bot şi Sabin Orcan se ceartă în public pentru chestiuni civice şi maşini.
Eugen Nicolicea a fost întrebat de reporterii Adevărul la ce Universitate şi în ce an
Vă întrebaţi poate de ce umblă vorbele prin gurile celor de la Antena 3 fără
Deranjat de prezența presei, Tit Liviu Brăiloiu, senator PSD de Constanța, a avut o ieșire
Mitică Iliescu se plânge că ar fi fost cenzurat de România TV atunci când a
Aşa cum am scris deja pe Facebook, l-am văzut astă-noapte pe jurnalistul Radu Moraru pe
"Senatul a votat Legea politizării Agerpres! Să vă fe ruşine!", a anunţat astăzi sindicatul jurnaliştilor
MediaSind, organizaţia reprezentativă a jurnaliştilor din România, cere demiterea ministrului Culturii. Lucian Romaşcanu este în
Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, s-a dat singur în gât pe sine însuşi, dezvăluindu-şi planurile. El
Share