home MASS MEDIA MediaSind s-a întâlnit cu conducerea Televiziunii Române

MediaSind s-a întâlnit cu conducerea Televiziunii Române

Share

Federaţia MediaSind a jurnaliştilor a avut azi o întâlnire cu conducerea Televiziunii Române. În discuţie ar fi fost drepturile salariaţilor din TVR. Sindicatul a reclamat de mai multe ori abuzurile ce se petrec în SRTv.

Mai jos, comunicatul integral SRTv.

Luni, 19 iunie, la sediul TVR a avut loc o întâlnire între conducerea Televiziunii Române şi reprezentanţii MediaSind.

Din partea conducerii TVR au participat Preşedintele-Director General Irina Radu. Roxana Ionescu, Şef Serviciu Juridic, Camelia Pătru, Coordonator Economic şi Administrativ TVR 3. Elena Spanily, Director Departament Relaţii Internaţionale şi Cristian Acatrinei, Serviciul Comunicare.

MediaSind a discutat despre implicaţiile schimbărilor legislative în privinţa TVR

Din partea MediaSind, la întâlnire au participat Leonard Pădureț – Preşedinte Fair- MediaSind. Cristinel Godinac, Preşedinte MediaSind, Sorin Rada, Ovidiu Cristescu, Gabriel Sîrmei şi Sorin Torică.

În cadrul întâlnirii, pe lângă prezentarea conducerii filialei MediaSind TVR şi a strategiei privind dezvoltarea dialogului social în cadrul SRTv, a fost discutat, succint, implicaţiile schimbărilor legislative asupra organizării şi funcţionării Televiziunii Române.

Conducerea MediaSind a subliniat că intenţionează să abordeze probleme comune ale TVR şi SRR. Acestea, vizând solicitarea unor garanţii în noua lege de funcţionare a celor două instituţii pentru autonomia editorială şi financiară.

MediaSind şi TVR, targeturi comune

Reprezentanţii celor două organizaţii au identificat targeturi comune. Dintre acestea, au fost discutate evaluarea cerinţelor legale referitoare la determinarea riscurilor profesionale în vederea încadrării unor condiţii deosebite de muncă, încadrarea unor noi funcţii în Cod COR (Clasificarea Ocupaţiilor din România) sau revizuirea fişelor de post pentru a corespunde situaţiei şi nevoilor actuale.

Irina Radu, PDG TVR, a reiterat nevoia unor schimbări fundamentale în organizarea şi funcţionarea Televiziunii Române, pentru ca instituţia să nu revină în situaţia dificilă pe care a traversat-o în ultimii ani.

Orice discuţie cu reprezentanţii Parlamentului trebuie purtată pornind de la documente şi analize care să susţină şi să explice solicitările TVR.

E nevoie de un plan pe termen mediu

Pentru a realiza acest lucru, TVR are nevoie de un plan pe termen mediu. Acesta trebuie să cuprindă inclusiv cheltuielile cu personalul şi modalităţile de contractare a diferitelor servicii şi meserii. Ca garanţie a stabilităţii şi predictibilităţii financiare.

De asemenea, PDG i-a asigurat pe reprezentanţii MediaSind de susţinere din partea TVR pentru orice demers menit să ajute instituţia şi performanţa celor care lucrează aici.

În acest sens, miercuri, 21 iunie a.c., TVR va reflecta în programele informative şedinţa Comitetului de Dialog European pe domeniul audiovizual, care se va desfăşura la Bruxelles, sub egida Comisiei Europene. FAIR MediaSind va participa la acest eveniment, alături de principalele organizaţii din domeniu – Federaţia Europeană a Jurnaliştilor (FEJ), The Fund for Investigative Journalism (FIJ) şi European Broadcasting Union (EBU) şi va supune atenţiei participanţilor principalele probleme cu care se confruntă instituţiile publice media din România.

Serviciul Comunicare, Relaţii Publice şi Protocol SRTV

Citeşte şi
Ceea ce urmează este o listă de jurnalişti asasinaţi (reporteri, editori, cameramani, fotoreporteri, personal auxialiar)
Inspectoratul Teritorial de Muncă Bucureşti a înregistrat Contractul colectiv de muncă al Operei Naţionale Bucureşti
Ionuţ Cristache, realizatorul emisiunii România 9 de la TVR, este în alonjă, în pofida faptului
Șeful PSD Liviu Dragnea a lansat un atac direct la adresa libertății presei duminică seară.
Astăzi (şi nu a fost nevoie să mă uit în oglidă), mi-am făcut un examen
Consiliul Naţional al Federaţiei FAIR - MediaSind, întrunit în data de 23 aprilie 2018 la
Agenţia de presă Reuters, publicaţiile The New York Times, The New Yorker, rapperul Kendrick Lamar
Jurnalistul de investigaţie rus Maksim Borodin a murit. El a căzut de la balconul apartamentului
Magyar Nemzet, unul dintre cele două cotidiene de opoziţie în Ungaria, se închide începând de
Reporters sans Frontieres (RSF) a prezentat marţi un dispozitiv internaţional inedit pentru a lupta împotriva
Share