home ECONOMIE, MASS MEDIA MediaSind, de acord cu plata CAS pe DA dacă nu există şi CIM (Mediafax)

MediaSind, de acord cu plata CAS pe DA dacă nu există şi CIM (Mediafax)

Share

Cristi Godinac, preşedintele MediaSind, a declarat marţi, după o întâlnire cu ministrul Muncii, că sindicatele vor fi de acord cu introducerea plăţii CAS pe contractele de drepturi de autor doar în cazul în care nu există şi un contract de muncă individual şi dacă Guvernul aprobă mai multe condiţii.

FOTOINFO: Cristi Godinac (S), presedinte Federatia Romana a Jurnalistilor MediaSind, la semnarea Actului Aditional Nr. 3 la Contractul Colectiv de Munca Unic la nivel de Ramura Mass-Media, la Bucuresti, miercuri, 1 aprilie 2009. Razvan CHIRITA / MEDIAFAX FOTO

Din punctul de vedere al MediaSind, în principiu suntem de acord cu această solicitare, dar în anumite condiţii. Având în vedere că până în prezent peste 50 de publicaţii au fost închise, peste 1.500 de jurnalişti au fost aruncaţi în stradă, criza economică afectează foarte mult această industrie, o asemenea măsură o putem accepta în următoarele condiţii: să se asigure aceleaşi facilităţi ca în ţările din Uniunea Europeană, TVA-ul să fie între 0% şi 5%, să fie subvenţii directe pentru mass-media, să dăm posibilitatea inspecţiei muncii şi Comisiei paritare la nivel de ramură să poată controla în fiecare instituţie mass-media dacă acele contracte de drepturi de autor sunt folosite în mod abuziv sau nu. Fără aceste condiţii, o astfel de măsură, prin introducerea unor CAS-uri, ar afecta şi ar crea mari dezechilibre în industria mass-media”, a declarat Godinac la încheierea întâlnirii cu ministrul Muncii Mihai Şeitan.

Am obţinut o asigurare foarte importană, şi anume că, plecând de la ideea că toţi cei care beneficiază de pensie trebuie să şi contribuie, aplicarea se va face numai pentru cei care nu au niciun fel de contract de muncă individual, în nicio instituţie. Numai pentru aceştia, pentru cei care câştigă din contracte de colaborare sau din drepturi de autor, care e unica sursă de venit, numai acestora li se va aplica, în viitor, această prevedere”, a explicat Cezar Corâci, preşedintele UGIR-1903.

MediaSind, Patronatul Presei din România – Romedia, Federaţia Sindicatelor din Societatea Română de Radiodifuziune şi UGIR-1903 au discutat cu ministrul Muncii Mihai Şeitan marţi, la Ministerul Muncii, despre intenţia Executivului de a elimina excepţia de la plata CAS pentru sumele provenite din contractele de drepturi de autor… citeste tot aici

Citeşte şi
Bogdan Chirieac a declarat că, în urma referendumului pentru aşa-zisa reefinire a familiei, s-ar fi
Mircea Badea şi-a pierdut controlul ieri, atunci când devenise clar că referendumul lui Dragnea nu
Televiziunea Română se întoarce la o formă de comunism târziu. Staff-ul TVR a decis să
Antena 3 a prezentat vineri, sub titlul „Monica Macovei, căzută lată”, o fotografie cu europarlamentarul
În vremuri anormale se întâmplă lucruri abnormale. Un video TVR arată momentul în care un
Mai nou, Rusia face propagandă antiromânească pe banii noştri. Guvernul României finanţează un site care
Cenzura Facebook se pregăteşte. Senatorul Liviu Brăiloiu a ridicat problema ameninţărilor pe reţelele de socializare
Bogdan Chirieac a câştigat aproape 17 milioane de euro (75,8 milioane de lei). Aceasta este
Fostul șef al Fiscului, Gelu Diaconu, publică documente de la Antifraudă despre controlul la presa
PSD caută să obţină legitimitate populară pentru demolarea presei ostile liderului Liviu Dragnea. În judeţul
Share