home POLITICA Magistraţii protestează luni împotriva mutilării Legilor Justiţiei

Magistraţii protestează luni împotriva mutilării Legilor Justiţiei

Share

Judecătorul clujean Cristi Danileţ anunţă că magistraţii vor organiza luni proteste. Judecătorii şi procurorii din judeţele Cluj, Sălaj, Maramureş şi Bistriţa-Năsăud vor ieşi în faţa tribunalelor, îmbrăcaţi în robe.

Daniel Morar, judecător CCR, la taclale cu Florin Iordache

Magistraţii: Nu vom sta nepăsători!

Judecătorul Cristi Danilet a anunţat că procurorii şi judecătorii iau în calcul posiblitatea de a declanşa o formă de protest săptămâna viitoare, ca urmare a modificărilor propuse la Codul penal şi de procedură penală care ar urma să fie discutate în Parlament.

“Magistraţii români nu vor accepta nepăsători ca Parlamentul să dezbată legi date în favoarea infractorilor. Este o ruşine ceea ce se întâmplă. Legile nu se fac pentru anumite persoane.

În momentul de faţă judecătorii penalişti şi procurorii discută necesitatea de a intra săptămâna viitoare într-o formă de protest.

Magistraţii către PSD. “Suntem cu ochii pe voi!”

Aşadar, luni vom anunţa şi noi: SUNTEM CU OCHII PE VOI! Dacă trebuie să iasă şi procurorii, şi judecătorii în stradă, să înţelegeţi că e groasă, atunci o să facem şi asta, să vuiască Europa!” a scris Danilet, fost membru CSM.

Într-un update, Danilet a precizat că “luni, între orele 12-13, judecătorii şi procurorii din judeţele Cluj, Sălaj, Maramureş, Bistriţa-Năsăud vor ieşi în faţa tribunalelor, îmbrăcaţi în robe!

Ei vor protesta împotriva modificărilor aduse la legile justiţiei şi a codurilor penal şi de procedură penală. Sperăm că la fel vor proceda magistraţii din celelalte judeţe ale ţării”.

Share