Localizarea telefonului in caz de pierdere sau furt

Share

Te cauti in buzunare, te uiti in toate camerele, in baie, in hol, prin colectia ta de huse de telefon, sperand ca poate l-ai pus intr-una din husele acelea elegante pe care le detii si l-ai uitat acolo, dar e de negasit. Prietenul tau electronic si atotstiutor e disparut fara urma!

localizarea telefonului

Ce este de facut atunci cand îti pierzi telefonul? Impreuna cu cei de la tamotamo.ro va prezentam un mic ghid despre cum sa iti recuperezi telefonul pierdut.  In primul rand, nu dispera, inca mai sunt sanse de a-l recupera, iar daca nu ti s-a intamplat asta, tine minte pasii care trebuie urmati in eventualitatea in care nefericitul eveniment se intampla. Asadar, sa incepem.

Cea mai buna protectie împotriva pierderii telefonului este grija, insa daca aceasta lipseste, tot ceea ce ne ramane de facut sunt urmatoarele:

  1. Apeleaza sau trimite mesaj pe numarul tau, daca ai vre-un amic sau alt telefon pe langa tine, poate pur si simplu l-ai ratacit si nu mai stii unde l-ai pus.
  2. In cazul in care dispozitivul tau e de negasit, va trebui sa te inarmezi cu un strop de rabdare si optimism si sa urmezi instructiunile de mai jos.

Daca dispozitivul tau are instalat sistemul Android va trebui sa folosesti Android Device Manager, iar daca ai un cont Google adaugat, Find My Device va fi pornit automat. Pentru a folosi Find My Device, va trebui ca telefonul tau sa fie pornit, logat intr-un cont Google, conectat la reteaua mobila de date sau Wi-Fi, vizibil in Google Play, sa ai informatiile locatiei pornite si sa ai Find My Device pornit. Pentru operatiunile efectuate la distanta precum gasirea telefonului, stergerea datelor acestuia sau blocare va trebui sa accesezi android.com/find si sa te autentifici cu contul tau Google. Trebuie tinut cont de faptul ca locatia are o estimare cu aproximatie, nu una precisa, insemnand ca datele pot fi fara acuratete. Daca dispozitivul nu poate fi gasit, vei vedea ultima locatie, daca este disponibila.

localizarea telefonului

Pentru dispozitivele iOS, lucrurile sunt aproximativ la fel de simple. Poti afla foarte usor unde se afla iPhone-ul tau, sau orice dispozitiv Apple care este conectat la un cont de iCloud. Astfel, folosind aplicatia Find my iPhone, trebuie sa ai in vedere urmatoarele aspecte: telefonul trebuie sa aiba pornita aplicatia Find my iPhone, sa fie conectat la Wi-Fi sau la reteaua de date, iar tu sa ai acces la un calculator sau la alt dispozitiv unde poti introduce datele contului tau de iCloud. Odata autentificat, iti va aparea pe ecran locatia exacta a telefonului, Apple Watch-ului sau Macbook-ului pe care l-ai ratacit. Daca banuiesti ca dispozitivul se afla in apropiere, ai optiunea de a reda un sunet pe dispozitivul tau, pentru a-l identifica usor. In nefericitul caz in care telefonul tau a fost uitat in afara casei sau a fost furat, ai optiunea de a bloca de la distanta telefonul, facandu-l practic imposibil de folosit pentru orice alt utilizator, sau poti sterge toate informatiile personale de pe el.

localizarea telefonului

  1. Nu uita sa trimiti o notificare operatorului tau de date. Retelele mobile au probabil o sectiune de suport exact pentru acest tip de probleme si vor putea sa te ajute, suspendandu-ti temporar serviciile. Acest lucru inseamna ca alt utilizator nu se va putea folosi nici de minutele in retea, in afara retelelor nationale, sau de pachetul de internet mobil.

Cea mai buna modalitate de a-ti pastra telefonul in siguranta este sa ii acorzi tot atata importanta precum acorzi portofelului sau cheilor de la casa. Pastreaza-l intotdeauna aproape de tine si intr-un loc unde sa il vezi sau sa il simti, nu in geanta sau  in buzunarul de la spate. Acopera-l cu o o husa de protectie vizibila, usor de recunoscut chiar si in zone populate. Si nu in ultimul rand, incearca sa nu stochezi pe el informatii financiare, cum ar fi conturi si pin-uri bancare. Ah, si nu uita sa verifici cel mai comun loc in care l-ai fi putut “pierde”: langa urechea ta! 🙂

Share