Liviu Pop, ultimul genunche: “Greşelile se pot corecta, erorile nu”

Share

Liviu Pop este un izvor nesecat de tâmpenii. Ultimul genunche dat în faţă Educaţiei este referitor la greşeli şi erori. Demnitarul susţine că primele se pot corecta, celelalte nu.

Liviu Pop vrea un manual de… Dirigenţie!

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a declarat luni, în plenul Senatului, în cadrul dezbaterilor asupra moţiunii simple, că este în viaţă există greşeli şi erori şi „greşelile se pot corecta, dar erorile nu”.

Declarația a fost făcută în timp ce se dezbătea moțiunea simplă pe Educație. Aceasta a fost împotriva ministrului, depusă de PNL și USR. Moțiunea a fost respinsă.

Liviu Pop şi teoria erorilor satistice

Mi s-au adus nenumărate reproşuri în ultimele luni de când am preluat conducerea acestui minister. Multe dintre ele de ordin personal: cum scriu, cum mă exprim. Nu voi încerca să mă disculp.

În viaţă, ca şi în politică, există greşeli şi există erori. Este esenţial însă faptul că greşelile se pot corecta, erorile nu.

, a declarat Liviu Pop în faţa senatorilor.

El a explicat că la cursurile facultăţii de matematică se vorbeşte şi despre erorile statistice care sunt de două feluri. Anume, sistematice şi nesistematice.

Liviu Pop, o eroare umană de tipul trei

Între acestea, din urmă se disting erorile de tipul trei. Ele se referă la actul de a încerca să rezolvi exact o problemă greşit formulată.

Când comiţi erori de tipul trei, erorile nu mai sunt individuale, ci mai grav, colective şi persistente în timp. Iată de ce îmi asum criticile relative la greşeli.

După puterile mele încerc să le corectez, dar consider că este esenţial să evit erorile care duc la efecte colective şi persistente în timp. De aceea vă spun că până nu vom putea garanta un conţinut de calitate, nu vom pune pe masa elevilor orice şi oricând.

, a explicat Liviu Pop.

Share