home POLITICA Liviu Dragnea este în corzi. Urmează CEX pe 29 ianuarie, la Iaşi

Liviu Dragnea este în corzi. Urmează CEX pe 29 ianuarie, la Iaşi

Share

Liviu Dragnea a terminat Consiliul Executiv Naţional de astăzi, de la Bucureşti, din Kisselef, în corzi. Premierul Mihai Tudose câştigă teren. Pe 29 ianuarie, la Iaşi, va avea loc un nou CEX, în fieful cel mai dur al adversarilor săi.

Liviu Dragnea zgârie uşile pe la Donald Trump în continuare (DoJ)

Conducerea PSD a decis astăzi să organizeze un nou Comitet Executiv (CEX) pe 29 ianuarie, potrivit unor surse din partid citate de HotNews. E de aşteptat ca la acel CEX să fie luate deciziile finale privind restructurarea Guvernului.

Şedinţa va avea loc la Iaşi, oraşul condus de primarul PSD Mihai Chirica. Acesta este unul dintre cei mai duri critici ai lui Liviu Dragnea. De remarcat că şedinţa conducerii PSD va avea loc la câteva zile după sărbătoarea Micii Uniri, 24 ianuarie, care este tradiţional organizată într-un mare fel în capitala tradiţională a Moldovei.

Lovitură cu manta à la Liviu Dragnea, dinspre Bistriţa

În loc să se izbească frontal cu Mihai Tudose, Liviu Dragnea a preferat o lovitură cu manta, dată prin intermediul unui politician ardelean. Organizaţia PSD Bistriţa l-a propus pe Ioan Deneş, un fost liberal, la Ministerul Apelor şi Pădurilor.

PSD Bistriţa dăduse vechiul ministru, pe Doina Pană, care a demisionat misterios recent. Demisia acesteia a fost un prilej pentru Tudose să propună restructurarea Guvernului. Printre iniţiativele sale ar fi fost comasarea ministerelor Mediului şi Apelor şi Pădurilor.

O idee normală, e de neînţeles de ce sunt două ministere şi nu unul singur pe acest domeniu. Nu însă managementul a fost în spatele ideii lui Mihai Tudose, ci lupta politică intra-PSD. Dacă noul minister va fi un monstru format din cele două ministere devenite unul, managerial nu se rezolvă nimic. Rămânem cu lupta politică a PSD contra PSD.

Deneş, un traseist

Senatorul PSD Ioan Deneș a fost acceptat de conducerea extinsă a PSD pentru a prelua șefia ministerului. Pentru a prelua portofoliul, președintele Klaus Iohannis trebuie să fie de acord cu nominalizarea.

Deneș e la al doilea mandat de senator. În februarie 2014, el a trecut de la PNL la PSD, pe motiv că a fost ales de cetățeni pentru a-i reprezinta la putere.

După aproape 13 ani de activitate în PNL, astăzi a trebuit să iau una dintre cele mai grele decizii ca om politic și ca senator. (…) Senator care am ajuns în Parlament în urma existenței USL, din care PNL, cu regret o spun, a hotărât să se retragă.

, a spus Deneş. Cul.

Tudose nu a renunţat. Liviu Dragnea pierde teren

Ședința conducerii extinse a PSD s-a încheiat în jurul orei 18.30. După mai bine de patru ore de discuții, liderii partidului spun că restructurarea Guvernului va fi discutată la viitorul CEX, la sfârșitul lunii, la Iași.

Se amână, astfel deznodământul. Liviu Dragnea le-ar fi spus apropiaţilor că se gândeşte să-l dea jos pe premierul Mihai Tudose. Sunt voci în partid care cer şi restructurarea Guvernului, şi Congres Extraordinar.

Liviu Dragnea a mai spus că „ar fi o mare greșeală” organizarea unui congres extraordinar pentru desemnarea candidatului PSD la alegerile prezidențiale.

Citeşte şi
PSD a anuntat ca va depune plangere penala impotriva lui Rares Bogdan si a senatorului
Premierul Viorica Dancila, liderul PSD, a comentat declaratia liderului ALDE, care a spus ca nu
PSD şi-a bătut joc de finanţele ţării în ultimele şase luni de zile! Datoria externă
În CEx PSD, s-a discutat mutarea de la STS la AEP a softului pentru depistarea
Premierul Viorica Dăncilă le-ar fi comunicat liderilor PSD, în cadrul unei întâlniri, după ședința de
Jurnalistul Sebastian Zachmann (Adevarul) anunta ca Mihai Tudose l-a impiedicat pe Victor Ponta sa aduca
Sute de primari PSD își negociază candidatura pentru alegerile locale din anul 2020 cu alte
În interiorul PSD este un haos total. Liderii social-democrații nu vor să susțină un candidat
PSD îşi continuă căderea în sondajele de opinie.Europa FM a căutat să afle care sunt
Partidul Neamul Romanesc, o falangă a PSD, anunta o contramanifestatie in Piata Victoriei, pe 10
Share