home POLITICA Liviu Dragnea vrea să deţină controlul pe guvernările ţării până în 2040

Liviu Dragnea vrea să deţină controlul pe guvernările ţării până în 2040

Share

Liviu Dragnea vrea să aibă sub control ce fac toate guvernele României de astăzi până în anul 2040. Azi, liderul PSD are 54 de ani. În anul 2040 va avea 76 de ani. Este numai bun să conducă destinele ţării la acea etate. Aşa că determină apariţia unui proiect de lege care să-l ajute să transpună acest deziderat în faptă.

Ţara infractorilor, România. Modificările la Codurile Penale, un dezastru

Evident, acest proiect are în primul rând o semnificaţie politică. Orice coaliţie viitoare poate abroga un act normativ. Până şi Constituţia poate fi schimbată, în condiţiile legii. Dar, atunci când acest lucru se va întâmpla, PSD va spune: “Aţi văzut? Noi făceam asta, ei nu”. Tipic propagandei acestei formaţiuni politice reacţionare.

Liviu Dragnea vrea să stabilească o strategie pe termen lung a României

Prin proiect, se instituie obligaţia elaborării şi actualizării Strategiei de dezvoltare economică şi socială a României pe termen lung. Aceasta este denumită Strategia “România 2040”. Ea ar fi acompaniată de cadrul ”instituţional de realizare şi de asigurare a consensului naţional”.

Strategia “România 2040” va cuprinde scenarii şi politici publice alternative pentru atingerea obiectivelor asumate. Se va elabora în concordanţă cu strategiile şi direcţiile de dezvoltare pe termen mediu şi lung asumate la nivelul Uniunii Europene.

Autorităţile administraţiei publice, Academia Română, academiile de ramură, instituţiile de învăţământ superior, instituţiile de cercetare-dezvoltare de drept public şi privat, sindicatele şi patronatele de ramură, precum şi organismele neguvernamentale de profil vor sprijini elaborarea.

Ştim din modelul de lucru la mutilarea Legilor Justiţiei ce înseamnă aceasta.

Sub directa responsabilitate a lui Liviu Dragnea

Conform acestuia, strategia se va elabora sub directa responsabilitate a Parlamentului. Anume, de către Comisia “România 2040”, care ”este condusă de Preşedintele Camerei Deputaţilor”. Preşedintele Camerei Deputaţilor este Liviu Dragnea.

Coordonarea metodologică şi ştiinţifică a activităţii Comisiei “România 2040” precum şi a întregului proces de elaborare a strategiei vor fi realizate de Consiliul de Programare Economică şi Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză. Prognoza este în subordinea Guvernului.

Până la 1 iunie 2019

Comisia “România 2040” îşi va desfăşura activitatea în perioada 1 iunie 2018 – 1 iunie 2019. Aceasta, atât în cadrul unor reuniuni lunare în plen, cât şi în mod curent, prin realizare de lucrări de fundamentare şi sinteză.

Comisia este alcătuită din: reprezentanţi ai Guvernului, Preşedinţiei României, partidelor parlamentare, comisiilor de specialitate din Senat şi Cameră, ai Academiei Române, Consiliului de Programare Economică şi Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză, personalităţi ale ştiinţei, din mediul academic şi universitar desemnaţi de conducerea Comisiei “România 2040”, la propunerea Consiliului de Programare Economică.

La şedinţele Comisiei “România 2040” pot participa, în calitate de invitaţi, reprezentanţi ai instituţiilor publice, organismelor neguvernamentale, ai sindicatelor şi patronatelor, în baza convocărilor nominale.

Control total mascat în democraţie de faţadă

Comisia va organiza dezbateri publice, sub forma unor forumuri naţionale, cu participare deschisă. În acestea, se vor prezenta rezultatele de etapă. Comisia poate să-şi organizeze subcomisii pe domenii strategice, alcătuite din experţi care să acorde sprijin pentru definirea obiectivelor sectoriale.

”Strategia “România 2040” se va fundamenta pe baza prognozelor macroeconomice şi a scenariilor de dezvoltare alternative realizate de Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză şi avizate de Consiliul de Programare Economică.

Strategia de dezvoltare se va elabora prin fundamentarea a trei scenarii: optimist, moderat şi pesimist, diferenţiate în raport cu premisele, obiectivele şi liniile directoare stabilite de Comisia “România 2040”. Strategia se va corela cu Planul naţional de adoptare a monedei euro, precum şi cu strategiile sectoriale aprobate de Guvern.

Obligativitate

Odată cu intrarea în vigoare a prezentei legi, se instituie obligativitatea includerii în programele de guvernare aprobate în Parlament a principalelor obiective strategice prevăzute în Strategia “România 2040”.

La elaborarea proiectului legii bugetului de stat, autoritatea administraţiei publice centrale responsabilă cu finanţele publice va lua în considerare cu prioritate prevederile Strategiei “România 2040”. Pentru eficientizarea cheltuielilor, se instituie obligativitatea Guvernului de a continua programele şi proiecte de dezvoltare ce decurg din Strategia “România 2040”.

Guvernul are obligaţia de a aplica Strategia “România 2040”, prin elaborarea aprofundată de politici sectoriale pe termen scurt şi mediu.

, stabileşte proiectul de act normativ, conform News.ro.

PNL: stupoare

PNL a semnalat apariţia acestui proiect de lege, precizând că a luat act cu stupoare de intenţia Guvernului Dăncilă – Dragnea de a adopta un proiect de lege care îşi propune nici mai mult nici mai puţin decât să reglementeze cine stabileşte viitorul României în următorii 22 de ani.

Iar dacă acest lucru nu ar fi fost suficient, cel care ar urma să conducă forul menit să stabilească încotro se îndreaptă România este nimeni altul decât condamnatul Liviu Dragnea, în calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor.

Acest proiect de lege trădează un mod de gândire bolnav, infestat de nostalgiile comuniste ale unor oameni care n-au reuşit nici până acum să asimileze în mod real valorile democraţiei. Practic, cetăţenii nu vor mai avea nici un cuvânt de spus, în alegeri, în privinţa direcţiei pe care o urmează România, întrucât tot ceea ce va stabili „Comitetul lui Dragnea” devine obligatoriu pentru orice guvernare va veni ulterior.

, se arată într-un comunicat al PNL.

Vor perpetuarea catastrofei până în anul 2040

În opinia liberalilor, este inadmisibil ca, după numai aproape un an şi jumătate de guvernare catastrofală, în care au fost deturnate toate echilibrele economice ale României, Partidul Social Democrat, condus de Liviu Dragnea, să forţeze perpetuarea unui climat toxic pentru interesele cetăţenilor acestei ţări în următoarele două decenii.

Somăm Guvernul să renunţe la acest proiect de lege a cărui singură raţiune este aceea de a încerca să falsifice şi să deturneze în scop propagandistic o temă importantă pentru destinul României. Este revoltător ca un astfel de subiect să fie transformat într-un vehicul electoral pentru Liviu Dragnea.

Înainte de a-şi propune să definească strategia acestei ţări până în 2040, actuala guvernare trebuia să facă dovada, prin fapte, că este în stare să rezolve problemele curente, urgente, cu care se confruntă România. Însă, a demonstrat contrariul.

, susţin liberalii.

Citeşte şi
Liderul PSD Liviu Dragnea şi Carmen Dan, miinsitrul de interne, sunt implicaţi direct în represiunea
Două politicience de succes fac ravagii în era Dragnea - Vâlcov.  Cele două seamănă, ca
Liderul PSD, Liviu Dragnea, a plecat din țară încă de pe data de 2 ianuarie
Klaus Iohannis este favorit în cursa pentru Cotroceni, fiind creditat cu 34,9% din intențiile de
Dragnea este asistat în demersul de a da în judecată Comisia Europeană la Tribunalul Uniunii
Ministrul de Interne, Carmen Dan, și președintele PSD, Liviu Dragnea, s-au contrat dur săptămâna trecută
Liderul PSD, Liviu Dragnea, a cunoscut scenariul represiunii de pe 10 august 2018, de la
Baronii PSD îl bănuiesc pe Liviu Dragnea că a renunţat la ordonanţa de amnistie şi
În cazul în care va fi citat la DNA, liderul PSD, Liviu Dragnea, nu se
Liviu Dragnea este băgat până peste cap în afacerea plăţilor efectuate de cei care au
Share