Lecţie de decenţă dată de Prinţul Nicolae (opinie)

Share

În vremuri în care Casa Regală a României este profund discreditată de “dudiştii” care l-au izolat pe Regele Mihai I, Prinţul Nicolae dă clasă prin moralitatea sa.

sursa fotoNicolae de Roumanie Medforth Mills pe Facebook

Este diplomat, reţinut şi dă răspunsurile care trebuie date. Se vede educaţia. Răspunsul-cheie care ne face să emitem această opinie este cel dat la ultima întrebare a lui Ion Cristoiu din interviul luat.

Cristoiu îi aduce aminte lui Nicolae că în februarie 2008 a spus că, dacă poporul va hotărî, este pregătit să fie regele românilor şi îl întreabă ce spune acum dacă este întrebat acelaşi lucru. Răspunsul osului domnesc:

În loc de a răspunde la această întrebare, aş dori să invit toţi romanii să îşi îndrepte gândurile lor bune şi să se roage pentru sănătatea Regelui Mihai în aceste momente grele. Sper că împreună, gând în gând, vom reuşi să depăşim aceste momente grele pentru monarhia românească.

Aş vrea să îi asigur pe toţi că indiferent unde m-aş afla, sufletul meu va fi alături de România şi de români şi voi încerca mai departe să fac tot ceea ce îmi stă în putinţă, indiferent de domeniul în care voi activa, să onorez tot ceea ce înseamnă natura umană, respect, devotament, valori pe care le-am învăţat de la bunicii mei.

Este o probă de pudoare şi maxim bun simţ în acest răspuns extrem de inteligent. Într-un moment în care Principesa Margareta, mătuşa lui Nicolae, pare mai avidă ca oricând după putere, când şi-a arogat prin comunicat oficial al Casei Regale rolul de custode al Coroanei, pe care în realitate îl avea de mult, când oamenii Sistemului Ticăloşit ce controlează Casa Regală şi clienţii lor au anunţat practic apropiatul deces al monarhului nostru, dând şi diagnosticul medical, Nicolae reacţionează astfel. E o lecţie.

[vc_row][vc_column][vc_column_text] [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_raw_html]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[/vc_raw_html][/vc_column][/vc_row]

A doua parte a interviului realizat de Ion Cristoiu cu prinţul dezmoştenit Nicolae, nepotul Regelui Mihai, debutează cu o “burtă” de întrebări incomode, pe care Nicolae le parează cu răspunsuri diplomatice, fără să spună nimic.

Urmează apoi partea interesantă. Ce spune Nicolae despre ce trebuie să facă politicienii români:

“(…) cea mai mare schimbare care trebuie să aibă loc ar fi ca cei care iau decizii în numele cetăţenilor români să înceapă să îşi asculte comunităţile. Un schimb onest ȋntre societate şi oamenii săi ce presupune a da, dar şi a primi, ar permite economiilor locale să se dezvolte.

Pe această cale, România îşi va putea tenta cetăţenii să nu plece din ţară. În măsura în care va reuşi, economia se va dezvolta, turismul va lua amploare şi reputaţia României pe plan internaţional se va schimba datorită noilor investiţii în educaţie şi cultură. Desigur, pentru aceasta, dar şi pentru siguranţa călătoriilor rutiere, şi infrastructura ar trebui să devină o prioritate.“.

Despre soluţia monarhică pentru România:

Monarhia este un concurent foarte puternic sau poate chiar singurul ca şi formă de guvernământ alternativa, având continuitate, stabilitate şi un singur interes – România şi oamenii ei.

Prinţul Nicolae despre ce îi lipseşte azi României:

României îi lipseşte o administraţie centrală care să să fie răspunzătoare pentru ecologie şi patrimoniu.

Share