home POLITICA Klaus Iohannis, acum, la Casa Albă, întrevedere cu Donald Trump

Klaus Iohannis, acum, la Casa Albă, întrevedere cu Donald Trump

Share

Klaus Iohannis a ajuns la Casa Albă, unde se întâlnește la această oră cu omologul său american, Donald Trump. Șeful statului a semnat în cartea de onoare și are convorbiri tete-a-tete și oficiale cu președintele american.

UPDATE 22.25:

Cele mai importante declaraţii ale lui Donald Trump:

Vă mulţumesc că aţi ajuns aici, este o onoare să vă primesc aici. Relaţia dintre cele două ţări ale noastre începe cu două secole în urmă, dar parteneriatul nostru datează de peste 20 de ani. M-am întors dintr-o călătorie istorică în Europa şi Orientul Mijlociu.

M-am adresat a peste 50 de lideri din lumea arabă, jucători cheie au fost de acord să nu mai susţină terorismului. Qatar a fost din păcate, un finanţator al terorismului. Împreună cu secretarul de stat Rex Tillerson, a venit timpul să cerem Qatar să nu mai finanţeze terorismului. Vreau să cer tuturor să nu mai finanţeze terorismul.

Nu mai învăţaţi alţi oameni să ucidă oameni. Opriţi predarea urii, opriţi uciderile. Cerem Qatar să facă mai mult. Vreau să mulţumesc românilor pentru pentru contribuţia lor, pentru a combate terorismul. România a avut un parcurs greu. România a contribuit cu 2% din PIB. Domnule preşedinte vreau să vă aplaud curajul şi eforturile de a lupta împotriva corupţiei şi pentru a susţine statul de drept.

Declaraţia lui Klaus Iohannis:

Vă mulţumesc pentru invitaţia de a fi aici, vă mulţumesc pentru cuvintele dvs. Sunt foarte bucuros că am avut o întrevedere foarte bună, datorită stilului dvs de conducere, şi faptului că avem un parteneriat de peste 20 de ani. Acesta parteneriat trebuie să continue.

Domnule preşedinte, aţi menţionat terorismul. România este constineta de faptul că ne aflăm pe flancul estic şi ne bazăm mult pe parteneriatul cu dvs, domnule preşedinte Trump. Cred că este în interesul dvs să aveţi o Uniune puternică. NATO şi UE nu trebuie să fie într-o competiţie, trebuie să lucreze împreună.

UPDATE 21.45: Trump – Sunteţi o ţară minunată! Klaus Iohannis – Onoarea este de partea mea

Preşedintele Klaus Iohannis a ajuns la Casa Albă şi a fost întâmpinat de preşedintele american Donald Trump.

Sunteţi aliaţii noştri. Vă mulţumesc că sunteţi aici. Onoarea este de partea mea. Sunteţi o ţară minunată, avem o relaţie care devine din ce în ce mai bună.

, a spus Donald Trump. În replică, Klaus Iohannis a declarat că este o onoare pentru el să fie primit la Casa Albă: “Abia aştept să vorbim despre parteneriatul nostru”, a spus acesta. Iohannis a postat trei fotografii pe pagina sa de Facebook, de la întâlnirea cu preşedintele american.

Doi elefanţi descoperiţi de Klaus Iohannis în şedinţa de Guvern

Miercuri, Klaus Iohannis declara că întâlnirea cu președintele SUA, Donald Trump, va avea un impact pozitiv major asupra publicului din România, dar și asupra comunității românești din Statele Unite.

Sunt fericit să pot împărtăși povestea noastră de succes președintelui Trump. Întâlnirea noastră va fi importantă nu numai la nivel politic, ci va avea un impact pozitiv major asupra publicului român de acasă.

O relaţie mai solidă, cimentată de Klaus Iohannis şi Donald Trump

Asupra comunității românești din SUA. Asupra comunităților de afaceri din țările noastre și asupra tuturor celor care au depus eforturi (…) pentru a face relația noastră mai solidă.

, a afirmat Iohannis. Aceasta la dezbaterea ’20 Years After — The Relevance of the Romanian — U.S. Strategic Partnership in the Current International and Security Context’. Aceasta a fost organizată de Heritage Foundation.

Share