home POLITICA IRES: Romanii nu agreeaza interventia militara in Libia

IRES: Romanii nu agreeaza interventia militara in Libia

Share

Majoritatea romanilor nu sunt de acord cu interventia militara in Libia, conform unui sondaj de opinie realizat de Institutul Roman pentru Evaluare si Strategie (IRES).  68% dintre persoanele chestionate nu sunt de acord cu interventia militara in Libia, 28% o aproba, iar 4% nu au raspuns.

foto: New Statesman
fotoinfo: Libyan rebels wave their flag on top of a wrecked tank belonging to Moammer Khaddafi’s forces on the western entrance of Benghazi on March 20, 2011. The initial part of an international operation to enforce a no-fly zone over Libya “has been successful” and the government’s offensive on Benghazi has been stopped, top US military commander Michael Mullen said.  AFP PHOTO/PATRICK BAZ

90% dintre respondenti au auzit de interventia militara din Libia si cei mai multi – 51% – cred ca aceasta a fost determinata de controlul asupra rezervelor de petrol libiene, in timp ce 42% sunt de parere ca motivul interventiei militare are ca scop protejarea civililor impotriva atacurilor armatei libiene.

40% dintre participantii la studiu apreciaza ca Romania ar putea fi afectata de evenimentele din Libia. Potrivit studiului sociologic, 66% dintre cei chestionati cred ca Romania ar trebui sa se abtina in chestiunea interventiei militare in Libia, 20% sunt de parere ca tara noastra ar trebui sa sustina aceasta interventie, iar 11% cred ca Romania ar trebui sa se declare impotriva.

84% dintre respondenti sunt de acord cu afirmatia “Traian Basescu a procedat corect atunci cand a spus ca “o interventie militara in Libia este riscanta”, iar 73% apreciaza drept corecta atitudinea Germaniei, care s-a abtinut la votul din Consiliul de Securitate al ONU si care nu participa la actiunile militare.

57% dintre cei intervievati au raspuns afirmativ la intrebarea “Presedintele francez Nicolas Sarkozy este responsabil pentru interventia militara din Libia ?” si 75% cred ca Gaddafi va pierde puterea in urma interventiei fortelor aliate.

58% au o parere buna despre decizia Romaniei… citeste tot pe HotNews

Citeşte şi
Un sondaj independent Geeks for Democracy arată căderea popularităţii partidelor parlamentare. Toate partidele politice se
Jurnalistul Robert Turcescu este interesat să afle ce părere are opinia publică despre o eventuală
64% dintre romani folosesc Internetul, iar dintre acestia peste 70% zilnic. Explozia Internetului in Romania
65% dintre cei care au auzit de aceste discuții au o părere bună și foarte
Alegerea bancii e determinat mai degraba de factori perceptuali, de tipul increderii sau amabilitatii si
Ruxandra Sararu si-a dat demisia la inceputul lunii decembrie din SRR, unde era director al
Conform unui sondaj realizat de IRES, 23% din cei chestionaţi cred că Iliescu este vinovat
Exit-poll-uri contradictorii in Republica Moldova, dar ambele sondaje la urne arata ce forte vor face
Ies din calmul meu englezesc, pentru ca site-urile din Grupul Realitatea-Catavencu deja ma enerveaza: de
Marian Muhulet, purtatorul de cuvant al Biroului Electoral Central, a declarat pentru website-ul StareaPresei.ro ca
Share