home POLITICA Ionuţ Vulpescu, emulul lui Ion Iliescu, condamnă violenţa din politică

Ionuţ Vulpescu, emulul lui Ion Iliescu, condamnă violenţa din politică

Share

O postare extrem de dură şi critică la adresa violenţei din politică a fost postată de fostul ministru al Culturii, Ionuţ Vulpescu. Vulpescu este recunoscut pentru faptul că a fost mult timp secretarul personal al lui Ion Iliescu.

AVERI ELASTICE: Azi, Niculae Bădălău

Reprezentant al aripii de ultrastânga din PSD, Vulpescu s-a distanţat tot mai mult, în ultimii ani, de PSDragnea. Acum se exprimă public contra a ceea ce el numeşte “a treia generaţie”. De politicieni de după Revoluţie.

Cu toate că, aparent, perdaful e adresat întregului spectru politic, este evidentă adresa PSDragnea.

Ionuţ Vulpescu: Politica românească este la răscruce

Am sentimentul că politica românească se află la o răscruce. Săptămâna asta poate constitui un punct de cotitură, și, din păcate, nu într-o direcție bună. O generație de politicieni dispare, biologia își spune cuvântul.

, spune Ionuţ Vulpescu. Nu este foarte clar la ce se referă politicianul. Î aparenţă, referirea este la dispariţia lui Mircea Ionescu Quintus. În realitate este vorba despre altceva. Fondul este altul:

Au fost oameni care, cu toate limitările lor -și uneori și cu păcatele lor- au avut niște principii, și o imagine încă sănătoasă despre ce înseamnă politica: valori și principii, proiecte și politici publice. Au înțeles să construiască, pentru partidele pe care le-au condus sau construit, identități puternice, ideologic vorbind, și au fost fideli acestor identități.

Ionuţ Vulpescu: Violenţa nu prevesteşte nimic bun

O a doua generaţie de politicieni a fost îndepărtată, sub diverse pretexte. În realitate, nu este nici un pretext. Liderul acestei generaţii, Adrian Năstase, a ajuns la puşcărie.

“Ambele generații au trăit și trăiesc drama imposibilității de a transmite cunoștințele acumulate în timp. Pur și simplu nu au avut cui.”

Miron Mitrea, lider sindical în anii 90, este la puşcărie. Hrebenciuc are grave probleme cu legea. Ş.a.m.d… Cum s-a produs această îndepărtare?

Mihai Goţiu a fost bătut de Mirel Palada, în pauza publicitară, la B1 TV

Adesea cu o violență care nu prevestește nimic bun. (…) S-a născut o generație de politicieni pentru care-cu rare excepții, excepții care îi marginalizează- politica se face în haită, nu în partid, și scopul ei este nu servirea interesului public, ci demonstrarea capacității de a-și îndepărta ”concurenții”, în lupta pentru poziția de mascul alfa. De aici trădări și oportunism, creșterea violenței în viața politică, și implicit, și în spațiul public. 

Aha. Interesant.

Ce urmează?

Nimic bun, politicianul susţine că actuala generaţie de politicieni îşi va aduce propria pieire şi trebuie reconstruit spiritul democratic. Aluzia la gaşca lui Daddy Dragnea este evidentă:

Acest tip de politică nu are nicio legătură cu valori și principii, cu identități ideologice, cu politicile publice. Totul este despre putere, și despre exercitarea ei arbitrară, fără nicio regulă.

Această confruntare, cu abdicarea de la orice fel de reguli, nu are cum se termina bine atât pentru protagoniști, cât și pentru societate. Politica trebuie să se întoarcă la obiectivele, la instrumentele și la valorile ei. Partidele politice, toate, trebuie să se democratizeze intern, și să joace doar după regulile democrației.

Citeşte şi
Doru Buşcu, consilier neoficial de imagine al lui Liviu Dragnea, lansează un atac virulent la
CT Popescu a sesizat, cu o intuiție politică vie, diferența: spre deosebire de Mubarak, Ceaușescu
Vadim s-ar putea alege cu dosar penal pentru mai multe infracţiuni săvârşite în concurenţă, susţin
Moartea Mădălinei Manole a fost violentă şi s-a datorat insuficienţei cardiorespiratorii acute, survenită după o
Si dupa 20 de ani, reprezentantii partii reactionare din societatea romaneasca incearca sa rescrie istoria
Comandantul Clubului Sportiv Dinamo, Marcel Popescu, a anuntat ieri asta despre Petre Cozma, la un
Protestatarul Marian Ceauşescu a fost încătuşat aseară, în faţa sediului PSD de pe şoseaua Kiseleff,
Cum încalcă legea cei care strâng semnături pentru PSD? Neasigurându-se că datele celor care semnează
Președintele PSD Viorica Dăncilă a convocat cel mai important for de decizie al partidului dintre
Simona Maya Teodoroiu, fosta judecatoare CCR, a fost numita de premierul Viorica Dancila in functia
Share