home CORUPTIE, EVENIMENT, POLITICA Iohannis l-a numit pe Felix Bănilă procuror-şef la DICOT. Încă o cedare!

Iohannis l-a numit pe Felix Bănilă procuror-şef la DICOT. Încă o cedare!

Share

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat luni, 23 iulie a.c., decretul pentru numirea în funcţia de procuror-șef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism a domnului Oliver-Felix Bănilă – pe o perioadă de 3 ani.

Propunerea de numire în funcţia de procuror şef al DIICOT a procurorului Felix Bănilă a fost trimisă CSM de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, în luna mai. Oliver-Felix Bănilă este procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău şi îl înlocuieşte la conducerea parchetului specializat în investigarea crimei organizate şi terorismului pe Daniel Horodniceanu.

Poziţia Starea Presei

Numirea lui Felix Bănilă la DIICOT este a doua cedare pe frontul Justiţiei din partea lui Klaus Iohannis, după revocarea Laurei Codruţa Kovesi. Preşedintele mai putea să facă multe înainte să-l numească pe acest domn.

Putea să respingă nominalizarea şi să aştepte o alta. Se repeta scenariul de la revocarea LCK. Acesta dura luni de zile şi, în acest timp, PSD continua să se erodeze, iar Dragnea era fruncea la erodarea asta.

Numirea lui Felix Bănilă la DIICOT îmi aminteşte de numirea de către Nixon a lui L. Patrick Gray, omul care avea misiunea să controleze politic FBI. Adjunctul acestuia, Mark Felt, a sifonat la revista Time şi cotidianul Washington Post datele Afacerii Watergate.

De data acasta, rolul lui Bănilă nu pare a fi să acopere vreo afacere nebuloasă a lui Iohannis, ci Dosarul Israel al lui Dragnea. Colateral, prevăd o reconsolidare a relaţiilor de complicitate dintre procurorii antimafia şi mafii.

Anunţul lui Iohannis – luni dimineaţă, pe răcoare, în silly season

Anunţul privind numirea lui Bănilă a fost făcut, luni dimineaţă, de Administraţia Prezidenţială, pe site-ul instituţiei. Scopul evident este ca ştirea să treacă cât mai neobservată, pentru că românii sunt plecaţi în concedii. În acest timp, Mafia pune mâna pe Parchetul Anti-Mafia.

Felix Bănilă a primit aviz favorabil din partea Secţiei pentru procurori a CSM. Potrivit motivării acestui organism, procurorul Bănilă a identificat soluţii pentru îmbunătăţirea activităţii DIICOT şi a prezentat o viziune de ansamblu asupra activităţii Direcţiei la interviul susţinut în faţa Consiliului Superior al Magistraturii.

Procurorii DIICOT nu-l vor pe Felix Bănilă

Totuşi, procurorii reuniţi în Adunarea Generală a DIICOT au decis luni să-i trimită o scrisoare preşedintelui Klaus Iohannis, în care solicită respingerea numirii lui Felix Bănilă în funcţia de procuror şef al DIICOT, potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres.

Potrivit acestora, procurorii de la DIICOT s-au reunit luni în Adunarea Generală şi au decis, cu 154 voturi pentru şi 47 voturi împotrivă, să solicite şefului statului respingerea numirii lui Felix Bănilă, propus de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader. Detalii AICI.

Citeşte şi
Senatorul Şerban Nicolae (PSD) a avut un discurs profund xenofob, într-o emisiune de la Antena
Huiduit copios şi avertizat să nu mai calce prin oraş, Codrin Ştefănescu a ţinut să
Președintele Klaus Iohannis consideră că decizia CNA de a suspenda temporar emisia postului Realitatea TV
Preşedintele Klaus Iohannis a solicitat Guvernului să facă în timp scurt o analiză profundă privind
Preşedintele Klaus Iohannis i-a transmis ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, o scrisoare în care îl anunţă
Secretarul general al PSD, Codrin Ştefănescu, a remarcat că preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretele
Premierul Viorica Dăncilă a declarat că vrea să meargă în locul președintelui Klaus Iohannis, la
Generalul de patru stele Nicolae Ciucă rămâne la comanda Armatei Române, a decis preşedintele Klaus
Coaliţia pentru Dezvoltare a adresat preşedintelui Klaus Iohannis şi CSAT o scrisoare deschisă. Prin aceasta,
Florin Iordache spunând că șeful statului ar trebui să își ia un carnețel și un
Share