home CORUPTIE, POLITICA Instituţiile ocupate, i-liberalismul, statul de drept şi Belarus

Instituţiile ocupate, i-liberalismul, statul de drept şi Belarus

Share

Comportamentul explicit de partea coaliţiei PSD-ALDE al CCR arată direcţia de atac a Sistemului Corupt. Suntem la faza luptei pe instituţiile ocupate şi cele care apără statul de drept.

Alternativa este un regim autoritar de genul celui din Belarus. Modelul politic şi instituţional este evident. Sursa de inspiraţie şi sprijinul politic este în mod clar moscovit, putinist.

Belarus, ţara ruşilor albi, e îngenunchiată azi de Putin cu ajutorul unui sistem asemănător celui pe care vor să-l edifice ăştia în România. Preşedintele Aleksandr Lukaşenko ar cîştiga alegerile şi dacă le-ar organiza săptămânal. Instituţiile ocupate îşi fac datoria faţă de mafia şefului local de trib.

Nu există libertatea presei. Jurnaliştii incomozi sunt în puşcării. Justiţia e controlată, e condamnat cine trebuie. Investitorii străini cei mai importanţi sunt ruşi, iranierni şi chinezi.

Trupele ruseşti bântuie pe la graniţa de nord-est a Poloniei şi la sud de Ţările Baltice. Gata să facă joncţiunea cu Kaliningrad. Totul, din Belarus. I-liberală încă dinainte să eiste noţiunea aceasta. Asta ne dorim să fim?

Ipoteză. Cum ar putea doborî Vova Putin Ţările Baltice

Aşa se întâmplă când nu te duci la vot, că nu-ţi place mireasa, pentru că are mustăţi şi nu e trasă prin inel. Să ne fie învăţătură de minte…

În România, acest model filorus este implicit. Motivul este simplu: românii au o puternică aversiune faţă de tot ce reprezintă Rusia despotică. Indiferent dacă vorbim despre Imperiul Ţarist, URSS sau Rusia postsovietică. Şi o înclinaţie naturală spre Occident şi valorile democraţiei.

Aşadar: “Nu ne arătăm simpatia faţă de Rusia, ba chiar o criticăm, dar suntem cu Kremlinul prin cea ce facem.“. Pare a fi dictonul agenturii ruse din România.

Instituţiile ocupate. Acum şi CCR e de partea noastră. Care e următoarea ţintă?

De la primul puci eşuat contra lui Băsescu, din primăvara lui 2007, Sistemul Corupt şi-a rafinat acţiunea. A învăţat. A asimilat cunoştinţe noi. A înţeles ce are de făcut ca să ocupe statul român..

Sistemul corupt sau echipa de analişti pentru România ai Rusiei Putiniste, care face planurile de atac asimetric. În 2007, eşecul a fost total. Preşedintele a fost suspendat, apoi a revenit pe cai mari. Mai mult, în 2009 – 2010 a câştigat tot. Legislativele, al doilea mandat, un referendum, tot.

A urmat lovitura de stat cu jurişti din 2012. Era să fie. Dar Sistemul Corupt s-a izbit de CCR, care a rezistat eroic. Ironia face că printre judecătorii Curţii care au spus “niet” s-a aflat Aspazia Cojocaru, trimisă acolo de PSD.

Realitatea ca un gumilastic

Aşa că a început mistificarea realităţii, pentru următoarea etapă. Dacă azi presa liberă critică CCR, înseamnă că atacă o instituţie independentă a statului de drept. În schimb, ani în şir, şi instituţia aceasta, şi judecătorii ei, aceia favorabili statului de drept, când era condusă de Augustin Zegrean, au fost linşaţi mediatic şi făcuţi ferfeniţă de politicienii reacţionari.

Faptul că etapa aceasta de atac asupra CCR a durat şapte ani dovedeşte că în spate sunt forţe puternic instituţionalizate. Nu trei şmecheraşi sudişti din România, Ş. Nicolae, F. Iordache şi E. Nicolicea, plus L. Dragnea. Aici avem de-a face cu un atac asimetric susţinut ani în şir asupra CCR.

Ce se petrece acum? Instituţiile ocupate lucrează concertat. Dai într-una, sar trei. Guvernul a încercat să dea OUG 13. Strada, Preşedinţie şi sistemul judiciar au stopat operaţiunea. DNA a început o anchetă, apoi a disjuns cauza la Parchetul General. În acest timp, instituţia Legislativului, ocupată şi ea, a hăulit că e încălcat statul de drept.

Apoi a făcut o lăcrămaţie către altă instituţie ocupată: CCR. Aceasta a confirmat acuzele Legislativului, punând tunurile pe DNA şi, preventiv, pe Parchetul General. Juriştii spun că astfel CCR şi-a depăşit în mod penibil atribuţiile constituţionale şi pe cele din legea de funcţionare. Poate le trece prin cap celor de-acolo să preia ancheta.

Linşajele mediatice

Când la Realitatea lui Vântu şi Antena 3 o linşau public pe Aspazia Cojocaru era libertatea presei. Dar doamna Cojocaru, care a avut onoare şi verticalitate, nu era singura. Mai erau în aceeaşi situaţie Iulia Motoc şi Augustin Zegrean.

În loc, acum au venit Valer Dorneanu, Mona Pivniceru şi Daniel Morar, pui de lele-aduşi din stele. Când sunt criticaţia de mass-media independentă, e atac asupra unei instituţii a statului de drept.

Despre primii doi ştim ce roţi dinţate îi mişcă. Valer Dorneanu este un vechi procuror comunist, fost aparatcik de frunte al lui Iliescu în PDSR. Care e înnebunit că se-ndreaptă spre puşcărie în Dosarul Revoluţiei şi cel al Mineriadei 13-15.

Mona Pivniceru era fata în casă a lui Mihail Vlasov, azi puşcăriaş. Provine din clica aşa-zişilor liberali ieşeni. De acolo se trage şi Tudorel Toader, fost judecător la CCR, azi ministru al Justiţiei. Ai cărui colţi încă nu i-am văzut acţionând. De acolo e şi Relu Fenechiu, azi puşcăriaş. Şi Tudor Chiuariu, azi condamnat cu suspendare. Şi Cristian Adomniţei. Şi mulţi alţi siniştri.

Ciudăţenia Daniel Morar

Ciudăţenia, dacă nu te uiţi cu atenţie, este Daniel Morar. Acesta a făcut front comun cu Sistemul Corupt şi a fost de acord cu decizia care înfierează cu mânie proletară instituţia pe care a desprins-o acum 10 ani de condiţia vechiului PNA.

Credem că, pentru a înţelege de ce, trebuie să căutăm sforicele nevăzute care îl leagă pe Daniel Morar de Traian Băsescu. Şi o coda despre Dorneanu: este notabilă insistenţa cu care acesta vorbeşte despre “Parchetul Naţional Anticorupţie”, în loc de “Direcţia Naţională Anticorupţie”.

Aici nu este vorbă despre scleroză, chiar dacă domnia-sa e supranumit “Dormeanu”. Este vorba despre rea-credinţă şi intenţie. Parchetul Naţional Anticorupţie a fost prima formă de agregare instituţională a DNA.

În 2002, Cabinetul Năstase a fost obligat să înfiinţeze o structură de procurori autonomi anticorupţie. Aşa a luat naştere PNA. Era vorba despre Capitolul de negociere pentru integrarea în UE JAI (Justiţie – Afaceri Interne).

România avea aici aşa-numitele “steguleţe roşi”, dintre care unul era pe lupta contra corupţiei. Astfel, a fost obligată să înfiinţeze PNA.  Până în 2005, PNA a fost condus de Ioan Amarie, limba de pantofi a lui Adrian Năstase. Dorneanu şi-ar dori ca DNA să redevină iarăşi o limbă de pantofi. aceasta este sugestia.

Instituţiile ocupate şi acapararea statului democratic

Aşadar, noua paradigmă pe care merge Sistemul Corupt este ocuparea instituţiilor. După ce a ocupat, în toamna anului trecut, CCR, acum atacă concertat DNA şi Parchetul General. CSM ezită. Acolo sunt deja oameni ai sistemului.

Sistemul Corupt doreşte acum revocarea din funcţiei a Codruţei Kovesi şi a lui Augustin Lazăr. Instituţiile ocupate se multiplică, precum ploşniţele. Semnalul l-a dat Traian Băsescu aseară, la B1, înnebunit că Elena Udrea poate ajunge la puşcărie. Caz în care aceasta îşi va scrie memoriile complete. I-auzi Băsescul:

Obligaţia respectării Constituţiei este a fiecărui cetăţean, scrie în Constituţie, inclusiv al cetăţeanului român Laura Codruţa Kovesi. (…) Abuzul în funcţie, atât de drag domniei sale, este precizat în decizia Curţii, care spune aşa: Ministerul Public nu are competenţa de a desfăşura activităţi de cercetare penală cu privire la legalitatea şi oportunitatea unui act normativ adoptat de legiuitor, care în cazul nostru a fost legiutorul delegat Guvernul. Nu ştiu de ce la ora asta, doamna Kovesi nu s-a dus cu decenţă la preşedinte să spună: Domnule preşedinte, am greşit-o, asta-i demisia.

Citeşte şi
Dăncilica Minciunica afirmă că nu a fost niciodată instrumentul lui Dragnea

Fostul premier Viorica Dăncilă afirmă că nu a fost instrumentul lui Liviu Dragnea, fiind susţinută

Viorica Dăncilă: Nu am de ce să-mi asum 10 august 2018!

Fostul premier Viorica Dăncilă spune că nu are de ce să îşi asume ce s-a

PSD, în corzi. Rareş Bogdan anunţă anularea pensiilor speciale şi desfiinţarea Secţiei Speciale

Prim-vicepresedintele PNL, Rareş Bogdan, a anunţat duminică, la Antena 3, că liberalii vor veni cu

Tit Brăiloiu a cumpărat o escortă de lux, a lăsat-o gravidă şi nu recunoaşte copilul

Liviu Tit Brăiloiu, șeful Comisiei de Apărare și Siguranță Națională din Senat se află în

Cîţu: Cum încerci să muţi un funcţionar public, intră în concediu medical!

Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, s-a arătat revoltat de practica acordării concediilor medicale peste noapte

PSD, pachete turistice de 200.000 de euro din subvenţie

PSD, sub conducerea lui Liviu Dragnea, a dat banii pe turism și mese calde pentru

Rareş Bogdan afirmă: PSD nu are semnăturile pentru moţiune

Prim-vicepresedintele PNL Rareş Bogdan a anunţat ca PSD nu a strâns semnăturile necesare pentru depunerea

Cătălin Predoiu: Toate statele UE să combată corupția cum o face România!

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a afirmat, după reuniunea informală a Consiliului Justiție și Afaceri Interne

Liviu Pleşoianu: „Suntem o colonie, românii nu au năzuinţe de libertate”

Deputatul PSD Liviu Pleşoianu susţine că „România este o colonie” şi că romanii nu înţeleg

Violeta Alexandru dezvăluie comportamentul de stăpâni de sclavi al Olguţei Vasilescu şi Marius Budăi

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, anunţa că predecesorii ei, Lia Olguta Vasilescu şi Marius Budai, nu

Share