home CORUPTIE, POLITICA Instanţa din Alba Iulia nu dezincriminează abuzul în serviciu

Instanţa din Alba Iulia nu dezincriminează abuzul în serviciu

Share

O instanţă, Curtea de Apel din Alba Iulia, nu a dezincriminat abuzul în serviciu, aşa cum s-a rostogolit dinspre televiziunile sistemului. Acestea încearcă să creeze precedent juridic (jurisprudenţă) pentru cei acuzaţi de abuz în serviciu.

În realitate, inculpatul fusese condamnat anterior pentru infracţiunea de abuz în serviciu în mod eronat, susţin unele surse juridie. El încălcase o hotărîre de guvern. În sensul strict al interpretării date de CCR, aceasta nu înseamnă “prin încălcarea legii“.

Curtea Constituţională a recomandat schimbări în Codul Penal. Hotărârea instanţei din Alba Iulia este definitivă. “Abuzul în Serviciu” este motivul pentru care sute de mii de români au protestat în ultimele săptămâni. Antena 3 şi RTV încearcă acum astfel să-i demobilizeze.

Alte surse experte ar afirma că, chiar şi dacă CA Alba Iulia ar dezincrimina punctual un eventual caz de abuz în serviciu, aceasta nu ar însemna că în toate cazurile instanţele trebuie să se procedeze la fel.

Dan Daniel, fost secretar al CJ Hunedoara

Curtea de Apel (CA) Alba Iulia a admis contestația la executare depusă de un fost funcţionar. Este vorba despre fostul secretar al Consiliului Județean Hunedoara, Dan Daniel.

[vc_row][vc_column][vc_column_text] [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_raw_html]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[/vc_raw_html][/vc_column][/vc_row]

Acesta a fost condamnat definitiv anul trecut la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu. CA Alba Iulia a apreciat că fapta acestuia nu este de abuz în serviciu. Aceasta, deoarece Dan Daniel nu ar fi încălcat legea, stricto sensu, ci o hotărîre de guvern.

Instanţă din Alba Iulia: “Constată dezincriminată fapta”. Aceasta nu e abuz în serviciu

Curtea de Apel Alba Iulia a spus:

Admite contestația formulată de condamnatul Dan Daniel împotriva încheierii penale nr.154/16.11.2016, pronunțată de Tribunalul Hunedoara, în dosarul nr.4754/97/2016, pe care o desființează în totalitate și, procedând la soluționarea cauzei:

în baza art.595 alin.1 C.proc.pen. rap.la art.4 teza a II-a C.pen. constată dezincriminată fapta prevăzută de art.297 alin.1 C.pen. rap.la art.13 ind.2 din Legea nr.78/2000, pentru care a fost condamnat contestatorul în dosarul nr.3230/97/2015, prin sentința penală nr.133/21.10.2015, pronunțată de Tribunalul Hunedoara, definitivă prin decizia penală nr.338/5.04.2016, pronunțată de Curtea de Apel Alba Iulia.

Citeşte şi
Reprezentanții Tel Drum cer intrarea societăţii în faliment.Cererea a fost formulată acum câteva zile.Peste o
Radio România a fost obligat de instanţă să plătească unui angajat daune morale de 100.000
Ştiţi că a apărut pastila universală de slăbit, iei una şi te faci ca verga
Tribunalul Bucureşti ia în discuţie recursul procurorilor contra decizieide respingere a arestarii preventive a omului
Marius Petcu a fost trimis în judecată pentru luare de mită în formă continuată, potrivit
Desi n-am habar cine sunt personajele cu pricina, cererea de “a suspenda” un site este
Omul de afaceri Razvan Petrovici sustine ca Badea minte pe blog, cand scrie despre el
~vamesi curati ca lacrima~unde pui degetul~Oltchim spre privatizare~riscul unui cutremur in Romania~petrolul se scumpeste, atacat
După termenul din mai, bunurile societății Cațavencu SA vor fi vândute prin licitație publică.
Sorin Ovidiu Vîntu s-a internat luni, la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca, din Bucureşti, cu
Share