Înaltă trădare? Alde PSD a stopat înzestrarea Armatei

Share

Alde PSD sunt vinovaţi probabil de înaltă trădare. În trei luni, de când guvernează, au stopat înzestrarea Armatei Române. 2% din PIB alocat pentru bugetul MApN va rămâne anul acesta un deziderat de neatins.

Licitaţia pentru modernizarea fregatelor a fost amânată. Licitaţia pentru torpile antisubmarin a fost anulată. Primele transportoare blindate vor fi achiziţionate abia din anul 2018 încolo, dar de afară.

Modernizarea celor două fregate T22R, Regele Ferdinand şi Regina Maria, se amână din nou, pe termen nedeterminat. Firma câştigătoare din Turcia nu a primit aprobările necesare.

Înaltă trădare. Ce spune textul legal

Textul legal croşetat de clasa politică actuală pe înalta trădare este scris astfel încât dezincriminează. Art. 396:

Trădarea prin ajutarea inamicului
Fapta cetăţeanului român care, în timp de război:
a) predă teritorii, oraşe, poziţii de apărare, depozite ori instalaţii ale forţelor armate române sau care servesc apărării;
b) predă nave, aeronave, maşini, aparate, armament sau orice alte materiale care pot servi purtării războiului;
c) procură inamicului oameni, valori sau materiale de orice fel;
d) trece de partea inamicului sau efectuează alte acţiuni care sunt de natură să favorizeze activitatea inamicului ori să slăbească puterea de luptă a forţelor armate române sau a armatelor aliate;
e) luptă sau face parte din formaţii de luptă împotriva statului român sau a aliaţilor săi se pedepseşte cu detenţiune pe viaţă sau cu închisoare de la 15 la 25 de ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.

Totul în timpul războiului

Aşadar, dacă nişte cetăţeni români, pe timp de pace, subminează înzestrarea Armatei, nu poate fi trădare. Pentru că nu este război. Noi spunem că, extrajuridic, este totuşi trădare şi subminare. Art. 398:

Înalta trădare
Faptele prevăzute în art. 394-397, săvârşite de către Preşedintele României sau de către un alt membru al Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, constituie infracţiunea de înaltă trădare şi se pedepsesc cu detenţiune pe viaţă sau cu închisoare de la 15 la 25 de ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.

Aşadar, e valabil numai pentru preşedinte şi membrii CSAT. Dacă e vorba despre altcineva, nu. Adică altcineva nu poate să-şi trădeze ţara? Evident că da.

Ce conţin art. 394.397?

Art. 394 Trădarea Infracţiuni contra libertăţii religioase şi respectului datorat persoanelor decedate
Art. 395 Noul Cod Penal Trădarea prin transmitere de informaţii secrete de stat Infracţiuni contra libertăţii religioase şi respectului datorat persoanelor decedate
Art. 396 Noul Cod Penal Trădarea prin ajutarea inamicului Infracţiuni contra libertăţii religioase şi respectului datorat persoanelor decedate
Art. 397 Noul Cod Penal Acţiuni împotriva ordinii constituţionale Infracţiuni contra libertăţii religioase şi respectului datorat persoanelor decedate

Şi nu e tot. Vor să fim militar în genunchi

O altă licitaţie majoră – circa 161 de milioane de lei pentru 36 de torpile antisubmarin – a fost anulată. Cum să facă oamenii lui Putin în România achiziţie de torpile antisubmarin?

Ministrul Apărării (care e membru CSAT) anunţă că e posibil ca primele transportoare blindate să fie livrate în România în 2018, cu o componentă de asamblare în ţară. Aceastaa deşi Ministerul Economiei a semnat o înţelegere cu Rheinmetall pentru dezvoltarea şi producerea la Uzina Moreni a unui transportor blindat pentru Armată.

Evident, imediat după ce fusese dat anunţul, anul trecut, vuvuzelele ruseşti au început să strige că Rheinmetall lucrează cu Rusia. Dar, încă o dată: cine are interes ca România să nu fie înzestrată cu transportoare blindate? Răspuns corect: Putin.

Share