home POLITICA Impotenţa Dreptei este cauza succesului PSD & prietenii

Impotenţa Dreptei este cauza succesului PSD & prietenii

Share

Impotenţa Dreptei este cauza succesului dramatic al PSD. Rezultatul alegerilor mă duce cu gândul la Ucraina 2012. Viktor Ianukovici şi filoruşii lui erau o ruşine naţională şi au câştigat en fanfare în faţa unei opoziţii impotente.

Impotenţa Dreptei se manifesta şi acolo pregnant. Partidul Iuliei Timoşenko a obţinut în 2014 24% din opţiunile de vot pe absenteismul pro-occidentalilor dezamăgiţi de corupţie şi de toate cele.

Pe fondul sărăciei şi crizei, în opt luni, a început Euromaidanul. O clasă politică parţial primenită a luat puterea. A avut loc un soi de new deal între ucraineni şi această clasă politică.

Dar Ucraina nu e România. În 2012, acolo au fost fraude masive constatate public. Procesele politice, economice şi sociale româneşti sunt la noi, pe e altă parte, mult mai complexe. Ţara e net superioară ca rezervor de rezistenţă a individului. Ca rezervor de rezistenţă, nu ca bogăţie.

Impotenţa Dreptei, propaganda Stângii reacţionare

Aceasta este jumătate din cauză: lipsa de ofertă politică la Dreapta impotentă. A doua jumătate este campania de propagandă pentru demobilizarea electoratului Dreptei dusă de PSD şi de anexele acestuia.

La ce să te mai duci la vot dacă sunt toţi la fel?Votaţi-ne pe noi, că furăm mai puţin!” “Măcar noi v-am dat salariile înapoi!“. Tâmpeniile cu Soros-Cioloş. Campania antimaghiară. Campaniile aşa-zise pentru familie şi familia tradiţională – sunt componentele acestei propagande cinice.

La aceste elemente tipice de intoxicare, impotenţa Dreptei a dus la lipsă de reacţie. PNL şi USR au evitat aceste subiecte de dezbatere publică. Alina Gorghiu, liderul PNL, ieşea public, cu ochelarii ei de albină, rulând ingolat, cotoronţos, steril, impersonal.

PRU şi Alianţa Noastră nu au intrat în Parlament, dar românii au votat PSD pentru ideile prelucrate de acestea. Acum plătim oalele sparte.

Semnele

Vom vedea probabil cum, sotto voce, PSD va începe să pună botniţă presei, luptei anticorupţie şi va îndepărta România prin metode insidioase de pe axa NATO. Nu o va face? Să urmărim dacă în proiectul noului buget se va regăsi alocarea cotei din PIB cerute de Donald Trump.

Dacă nu, va fi primul semnal. Neconsolidând relaţia strategică cu NATO şi cu SUA, PSD va ranforsa implicit reapropierea de Rusia putinistă.

Citeşte şi
PSD conduce în topul partidelor la alegerile legislative. Aceste rezultate alegeri demonstrează că este posibilă
Un edil teleormănean s-a arîtat extrem de nemulţumit de constrângerile financiare la care este supus
În urma discuţiilor cu mai mulţi interlocutori din ţară, am să prezint mai jos o
În aceste zile, au loc abuzuri în masă ale structurii de partid din teritoriu a
PSDragnea a emis către filialele sale un comunicat din categoria "vomitive", care nu poate fi
PSD se screme de 15 luni să facă un prăpădit de miting de susţinere al
Surse politice au declarat că Ecaterina Andronescu şi Mihai Tudose negociază intens cu Victor Ponta
Miting PSD, din nou. De data aceasta însă manifestaţia nu mai este dedicată sprijinirii familiei
Președintele PSD Liviu Dragnea a lansat noi atacuri la adresa președintelui României, Klaus Iohannis. Politicianul
PSD renunţă să mai organizeze aşa-zisul mare miting de un milion de oameni pentru susţinerea
Share