home POLITICA Impotenţa Dreptei este cauza succesului PSD & prietenii

Impotenţa Dreptei este cauza succesului PSD & prietenii

Share

Impotenţa Dreptei este cauza succesului dramatic al PSD. Rezultatul alegerilor mă duce cu gândul la Ucraina 2012. Viktor Ianukovici şi filoruşii lui erau o ruşine naţională şi au câştigat en fanfare în faţa unei opoziţii impotente.

Impotenţa Dreptei se manifesta şi acolo pregnant. Partidul Iuliei Timoşenko a obţinut în 2014 24% din opţiunile de vot pe absenteismul pro-occidentalilor dezamăgiţi de corupţie şi de toate cele.

Pe fondul sărăciei şi crizei, în opt luni, a început Euromaidanul. O clasă politică parţial primenită a luat puterea. A avut loc un soi de new deal între ucraineni şi această clasă politică.

Dar Ucraina nu e România. În 2012, acolo au fost fraude masive constatate public. Procesele politice, economice şi sociale româneşti sunt la noi, pe e altă parte, mult mai complexe. Ţara e net superioară ca rezervor de rezistenţă a individului. Ca rezervor de rezistenţă, nu ca bogăţie.

Impotenţa Dreptei, propaganda Stângii reacţionare

Aceasta este jumătate din cauză: lipsa de ofertă politică la Dreapta impotentă. A doua jumătate este campania de propagandă pentru demobilizarea electoratului Dreptei dusă de PSD şi de anexele acestuia.

La ce să te mai duci la vot dacă sunt toţi la fel?Votaţi-ne pe noi, că furăm mai puţin!” “Măcar noi v-am dat salariile înapoi!“. Tâmpeniile cu Soros-Cioloş. Campania antimaghiară. Campaniile aşa-zise pentru familie şi familia tradiţională – sunt componentele acestei propagande cinice.

La aceste elemente tipice de intoxicare, impotenţa Dreptei a dus la lipsă de reacţie. PNL şi USR au evitat aceste subiecte de dezbatere publică. Alina Gorghiu, liderul PNL, ieşea public, cu ochelarii ei de albină, rulând ingolat, cotoronţos, steril, impersonal.

PRU şi Alianţa Noastră nu au intrat în Parlament, dar românii au votat PSD pentru ideile prelucrate de acestea. Acum plătim oalele sparte.

Semnele

Vom vedea probabil cum, sotto voce, PSD va începe să pună botniţă presei, luptei anticorupţie şi va îndepărta România prin metode insidioase de pe axa NATO. Nu o va face? Să urmărim dacă în proiectul noului buget se va regăsi alocarea cotei din PIB cerute de Donald Trump.

Dacă nu, va fi primul semnal. Neconsolidând relaţia strategică cu NATO şi cu SUA, PSD va ranforsa implicit reapropierea de Rusia putinistă.

Citeşte şi
PSD conduce în topul partidelor la alegerile legislative. Aceste rezultate alegeri demonstrează că este posibilă
Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București a clasat plângerile penale şi dosarul depuse
Codrin Ștefănescu, secretarul general al PSD, a declarat că PSD şi ALDE vor merge „până
Liderul trupei pop-rock Taxi, Dan Teodorescu, a ţinut un discurs incredibil în timpul unui concert
Publicaţia DEX Online, care gestionează Dicţionarul Explicativ al Limbii Române pe internet, spune că "muie" a
Europarlamentarul Monica Macovei spune că Tudorel "Toader a trădat justiția și s-a înrolat definitiv în
Ion Caramitru (76 de ani), directorul Teatrului Național și unul dintre cei care au participat
Realizatorul TV Rareş Bogdan a anunţat, joi seară, că şeful Marelui Stat Major, generalul Ciucă,
Fostul președinte Ion Iliescu a declarat pentru Le Figaro că PSD trece printr-o perioadă dificilă
Jurnalistul Rareş Bogdan, chiar dacă a lipsit duminică seară de pe post, a reacţionat la
Share