home ECONOMIE Implantul dentar – raspunsurile la cele mai frecvente intrebari

Implantul dentar – raspunsurile la cele mai frecvente intrebari

Share

Probabil ca pana acum ati mai auzit despre implantul dentar si cu siguranta v-ati gandit cel putin sa apelati la aceasta metoda daca aveti unul sau mai multi dinti lipsa. Daca iti doresti sa afli mai multe informatii pe intelesul tau despre aceasta metoda de restaurare a dentitiei, iata raspunsurile la cele mai frecvente intrebari oferite de clinica Cris Smile:

Ce este implantul dentar?

Ei bine, daca pana in urma cu cativa ani oamenii stiau ca, pentru a-si pune un dintre, trebuie sa sacrifice alti doi dinti sanatosi de langa cel lipsa, acum aceasta metoda a devenit istorie in cabinetele de stomatologie.

Această prezentare necesită JavaScript.

Implantul dentar este solutia-minune din zilele noastre, prin intermediul careia un dinte pierdut din orice motiv poate sa fie inlocuit cu un alt dinte artificial nou fara sa fie nevoie sa se distruga dintii vecini.

In fapt, implantul dentar este radacina viitorului dinte, o radacina care se realizeaza din titan si care se insereaza in osul maxilar sau madibula. Inserarea acestui implant se face printr-o interventie chirurgicala care dureaza de regula intre 30 si 60 de minute, in functie de complexitate, dar si de numarul dintilor lipsa.

Osteointegrare

Apoi, este necesara o perioada de osteointegrare care variaza intre 4 si 6 luni, iar dupa ce se produce legatura dintre implant si maxilar se fixeaza un bont la nivelul implantului, pe care se construieste o coroana proteica. Atentie! Implantul dentar nu este o operatie complicată, asa cum multi isi imagineaza, ci este o interventie care este de multe ori mai usor de suportat chiar si decat o extractie dentara.

Cati dinti poti fi inlocuiti cu implant? Nu conteaza numarul de dinti lipsa, deoarece integritatea arcadelo dentare poate sa fie refacuta prin implanturi. Chiar si in cazul in care nu exista nici un dinte, se pot construi lucrari dentare fixe sau mobile pe implanturi, insa cu conditia sa existe osul suficient de gros.

In acest caz, daca nu se doreste, nu este neaparat ca toti dintii sa fie construiti cu implant, ci se poate construi doar baza, urmand ulterior ca restul dintilor sa se restaureze cu ajutorul lucrarilor proteice. De asemenea, se pot aplica mai multi dinti pe un numar mai mic de implanturi, iar situatia difera de la un caz la altul.

Care sunt beneficiile la implantul dentar?

Implantul dentar are o durata de viata mult mai mare decat protezele dentare si, asa cum am amintit, nu afecteaza dintii vecini. De asemenea, exista o rata foarte mare de succes in randul implanturilor si are o functionalitate ideala, cu atat mai mult ca purtatorul poate manca orice si zambi fara teama sau complexe.

Citeşte şi
Un studiu realizat de Asociatia Dental Office Managers (prima asociatie din Romania care specializeaza manageri
Deficitul bugetar a explodat la 1,61% din PIB, la jumătatea anului. Ținta anuală de maximum
Sunt anumite perioade din an atât de aglomerate încât posibilitatea de a găsi cazare în
Transparenta nu mai este un tabu in ultimii ani. Vedem pretutindeni rochii de seara care
Indiferent că vorbim de suprafețe mari sau mici, cultura de porumb implică aceiași pași.  Este
In ziua de astazi nu mai exista imaginea clasica a unui mic atelier in care
Criza financiară globală se apropie din nou, vrem - nu vrem, ca o consecinţă a
Daca vrei sa achizitionezi calculatoare second hand,  trebuie sa tii cont atat de performantele si
Vine perioada concediilor si, odata cu ea, vin si dilemele legate de bagajul copilasului tau,
Esti in cautare de haine de vara incredibile dar accesibile? Bun venit in club. Deci,
Share