home ECONOMIE Implantul dentar – raspunsurile la cele mai frecvente intrebari

Implantul dentar – raspunsurile la cele mai frecvente intrebari

Share

Probabil ca pana acum ati mai auzit despre implantul dentar si cu siguranta v-ati gandit cel putin sa apelati la aceasta metoda daca aveti unul sau mai multi dinti lipsa. Daca iti doresti sa afli mai multe informatii pe intelesul tau despre aceasta metoda de restaurare a dentitiei, iata raspunsurile la cele mai frecvente intrebari oferite de clinica Cris Smile:

Ce este implantul dentar?

Ei bine, daca pana in urma cu cativa ani oamenii stiau ca, pentru a-si pune un dintre, trebuie sa sacrifice alti doi dinti sanatosi de langa cel lipsa, acum aceasta metoda a devenit istorie in cabinetele de stomatologie.

Această prezentare necesită JavaScript.

Implantul dentar este solutia-minune din zilele noastre, prin intermediul careia un dinte pierdut din orice motiv poate sa fie inlocuit cu un alt dinte artificial nou fara sa fie nevoie sa se distruga dintii vecini.

In fapt, implantul dentar este radacina viitorului dinte, o radacina care se realizeaza din titan si care se insereaza in osul maxilar sau madibula. Inserarea acestui implant se face printr-o interventie chirurgicala care dureaza de regula intre 30 si 60 de minute, in functie de complexitate, dar si de numarul dintilor lipsa.

Osteointegrare

Apoi, este necesara o perioada de osteointegrare care variaza intre 4 si 6 luni, iar dupa ce se produce legatura dintre implant si maxilar se fixeaza un bont la nivelul implantului, pe care se construieste o coroana proteica. Atentie! Implantul dentar nu este o operatie complicată, asa cum multi isi imagineaza, ci este o interventie care este de multe ori mai usor de suportat chiar si decat o extractie dentara.

Cati dinti poti fi inlocuiti cu implant? Nu conteaza numarul de dinti lipsa, deoarece integritatea arcadelo dentare poate sa fie refacuta prin implanturi. Chiar si in cazul in care nu exista nici un dinte, se pot construi lucrari dentare fixe sau mobile pe implanturi, insa cu conditia sa existe osul suficient de gros.

In acest caz, daca nu se doreste, nu este neaparat ca toti dintii sa fie construiti cu implant, ci se poate construi doar baza, urmand ulterior ca restul dintilor sa se restaureze cu ajutorul lucrarilor proteice. De asemenea, se pot aplica mai multi dinti pe un numar mai mic de implanturi, iar situatia difera de la un caz la altul.

Care sunt beneficiile la implantul dentar?

Implantul dentar are o durata de viata mult mai mare decat protezele dentare si, asa cum am amintit, nu afecteaza dintii vecini. De asemenea, exista o rata foarte mare de succes in randul implanturilor si are o functionalitate ideala, cu atat mai mult ca purtatorul poate manca orice si zambi fara teama sau complexe.

Citeşte şi
Un studiu realizat de Asociatia Dental Office Managers (prima asociatie din Romania care specializeaza manageri
Mai multe personalități ale societății civile din toate cele opt județe din Moldova au anunţat
Deficitul comercial al României a avansat cu 18,2% în primele 11 luni ale anului trecut,
S-a demonstrat ca de cele mai multe ori cand urmeaza sa amenajezi o locuinta, baia
Mugur Isărescu atacă dur Guvernul. Guvernatorul BNR susține că taxa pe lăcomie este o trăsnaie.
JTI România lansează Logic Compact, țigaretă electronică disponibilă începând de astăzi într-o serie de magazine
Nu pentru că nu ar rezista utilizării îndelungate, ci pentru că utilizatorii au ajuns să
Ceea ce susţinem de mai mulţi despre despre PSD spune acum despre Darius Vâlcov, consilierul
Senatorul liberal Florin Cîţu susţine că există o legătură strânsă între taxa pe lăcomie, inventată
Darius Vâlcov a negat că ar fi jucat la Bursă  în marja anunţului ministrului Finanţelor,
Share