home STIRI DESPRE JURNALISTI HotNews a fost călcată de inspectorii de la Antifraudă

HotNews a fost călcată de inspectorii de la Antifraudă

Share

Redacţia HotNews a fost călcată ieri de inspectorii de la Direcţia Antifraudă. HotNews este în acelaşi imobil ca şi RISE Project. Controlul ANAF a avut loc cu puţin timp înainte de publicarea unei investigaţii despre Clanul Dragnea.

Poliţie politică pentru Dragnea contra RISE Project: ANAF

Inspectorii Antifraudă au făcut controlul inopinat la Rise Project. În aceeaşi zi, o altă echipă a descins în redacția Hotnews. Rise Project și Hotnews au făcut mai multe dezvăluiri despre afacerile lui Liviu Dragnea. Precum şi ale fiului acestuia și ale Tel Drum.

Gelu Ștefan Diaconu, fost președinte al ANAF, dezvăluie că „desantul” în cele două redacții a fost premeditat, iar finalitatea demersului era identificarea finanțatorilor, pentru a se putea exercita presiune asupra lor.

Acţiuni concertate şi la RISE Project, şi la HotNews

Surse Digi24 au arătat că, în aceeași zi în care redacția Rise Project a fost vizată de inspectorii Antifraudă, o acțiune similară a avut loc la Hotnews. De-a lungul timpului, redacţiile au avut mai multe dezvăluiri despre afacerile lui Liviu și Valentin Ștefan Dragnea.

De asemenea, despre interpușii prin care aceștia au dezvoltat averi fabuloase în Teleorman. Şi, evident, despre Tel Drum și încrengăturile ce duc până în Brazilia.

Trebuie precizat că acționariatul celor două instituții de presă este diferit și că, joi, doar Rise Project și Hotnews au fost „vizitate” de inspectorii ANAF din toate firmele care au sediul în clădirea de pe Calea Victoriei.

Diaconu spune că ANAF era interesată cine finanțează RISE Project şi HotNews

Gelu Ștefan Diaconu, fost șef al ANAF, spune că s-a „documentat” asupra acțiunilor de joi ale Antifraudei și că „desantul” de la Rise Project și Hotnews are cu totul alte explicații decât au oferit, oficial, reprezentanții ANAF.

„Desantul asupra celor două redacţii era pregătit de ceva timp”, scrie Diaconu, pe contul său de Facebook. „Vă asigur că nu exista niciun element de risc major care să justifice intervenția Antifraudei la Rise Project și Hotnews.

Cozile de topor fiscale ale lui Livache

De fapt, pe domnii de la ANAF, cozi de topor ale lui Dragnea, îi interesa cine finanțează cele două publicații. Aflând numele acestora, contractele în derulare, urmau să acționeze asupra acestor finanțatori.

De asemenea, trimiteau un puternic mesaj că dacă mai stau alături de cele două redacții vor avea probleme cu Fiscul. Era un mesaj puternic și pentru toată mass-media, care dacă nu se raliază celor care ridică osanale Farului din Alexandria pot să devină victime”, dezvăluie Diaconu, șef al ANAF până în februarie 2016, când a fost demis de ex-premierul tehnocrat Dacian Cioloș.

Citeşte şi
Tăpălagă: Ce sens a avut scena din 2014 (n.n.: autodetonarea în direct a "ofiţerului acoperit")?
Ministerul Justiţiei a publicat lista integrală a universitarilor care au girat pentru puşcăriaşii scriitori, la
Aşa cum am promis, revenim distinct cu o postare dedicată subiectului generat de B1 TV,
Subiectul acesta de extremă importanţă şi gravitate - încercările mediului politic, în primul rând ale
• VIDEO vezi ce sfaturi dădea despre criză Cristian Sima în toamna anului 2008, când
Am crezut că tremur eu şi m-am gândit: sunt obosit, mai bine mă culc. Cutremurul
Jeffrey Franks: “În 2009 aveaţi una dintre cele mai slabe economii din lume, iar acum
HotNews, vineri, 29 iulie 2011, 20:33 Sepp Blatter: Voi fi prezent la amicalul Romania - Argentina,
Modul in care Traian Basescu se raporteaza la trecut spune ceva esential despre soliditatea reperelor
Subsidiarele bancilor elene din sectorul bancar romanesc sunt lichide si bine capitalizate, a declarat Jeffrey
Share