Guvernul nu se lasă, vrea dezincriminarea abuzului în serviciu

Guvernul nu se lasă, vrea dezincriminarea abuzului în serviciu

Guvernul ar urma să dea miercuri ordonanţa privind dezincriminarea abuzului în serviciu şi conflictului de interese. Graţierea, pe de altă parte, ar urma să intre în dezbaterea Parlamentului.

Este vorba despre modificările la Codul Penal şi la Codul de Procedură Penală. Acestea vizează dezincriminarea mascată a abuzului şi neglijenţei în serviciu. De asemenea, a conflictului de interese şi desfiinţarea de facto a instituţiei denunţătorului.

Nu este clar dacă suma la care se ridică prejudiciul a scăzut sub 100.000 de lei,. Suma este incidentă cu suma din dosarul lui Liviu Dragnea. Pe de altă parte, măsura graţierii va fi propusa intr-un proiect de lege trimis spre dezbatere Parlamentului.

Guvernul ar acţiona pe baza ideilor lui Şerban Nicolae

Eu apreciez că (…) în Parlament se întârzie punerea în acord a legislaţiei penale (n.n.: cu deciziile Curţii Constituţionale.

, a spus Şerban Nicolae, referindu-se la adoptarea unei ordonanţe de urgenţă. Nicolae este preşedintele Comisiei Juridice din Senat.

În ceea ce priveşte graţierea, soluţia cea mai corectă este să fie un proiect de lege prezentat Parlamentului, şi nu OUG.

, a explicat Şerban Nicolaemarţi, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

Strada reacţionează. Miercuri, proteste dacă Guvernul dă OUG elefant

Organizatorii protestelor anti OUG elefant anunţă noi manifestaţii şi miercuri, după adoptare, dar şi duminică.

Miercuri ieşim în stradă în cazul în care anunţul ministrului este unul care nu ţine cont de ce au cerut strada şi multe alte organizaţii şi instituţii. Punctele pe care am stabilit că nu le negociem rămân de nenegociat, indiferent de ce cale vor alege miercuri.

50.000 de oameni din Bucureşti au spus clar că nu doresc amnistia şi graţierea. Ieri am dat un semnal de alarmă pentru CNA, ne-am vizitat avocatul (n.n.: Avocatul Poporului) şi i-am cerut demisia.

Nu vrem demisia Guvernului, vrem să îşi respecte promisiunile pentru care a fost ales. Nu să propună legi aberante care sunt în avantajul unor persoane. Dacă alege totuşi să treacă acestă lege … atunci o să obţinem paşnic inclusiv demisia acestui guvern.

, spun organizatorii.

 

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu este publicata. Campurile necesare sunt marcate cu *

Anuleaza

Economie

Politică

Puciștii

PSD, Partida Rusă

Regele Mihai