home POLITICA GRECO pune tunul pe majoritatea PSD-ALDE şi vine la Bucureşti

GRECO pune tunul pe majoritatea PSD-ALDE şi vine la Bucureşti

Share

Grupul Statelor contra corupţiei GRECO din cadrul Consiliului Europei a decis să ceară României informaţii. Până pe 15 ianuarie 2018, autoritţile trebuie să prezinte date în legătură cu modificările la Legile Justiţiei.

Demolarea continuă. PSD-ALDE a votat în plen mutilarea L 303

Acestea vor fi analizate la reuniunea GRECO din luna martie. Grupul a cerut şi Poloniei să prezinte un raport similar privind pachetul de legi de reorganizare a Curţii Supreme de Justiţie.

GRECO, ton dur la adresa coaliţiei PSD-ALDE

GRECO solicită şefului delegaţiei din România să prezinte până la 15 ianuarie 2018 informaţii pentru pregătirea unui raport ad-ho. Acesta – privind modificările legislative privind Lustiţia, afate în prezent în dezbaterea Parlamentului. Raport care să fie analizat la reuniunea GRECO din martie 2018.

, arată Grupul de state împotriva corupţiei din cadrul Consiliului Europei). Documentul a fost dat publicităţii în urma reuniunii din perioada 4 – 8 decembrie a.c..

GRECO utilizează prima dată această procedură

Grupul precizează că este pentru prima dată când utilizează articolul 34 din Regulamentul său. Acesta a fost introdus recent, pentru a permite o “procedură ad-hoc în circumstanţe excepţionale”.

Această regulă poate fi aplicată atunci când o reformă instituţională, o iniţiativă legislativă sau o modificare procedurală poate duce “la încălcarea gravă” de către un stat membru al Consiliului Europei a unui standard anticorupţie.

Culmea tupeului, Nicolicea se bucură la GRECO

Am făcut parte din delegația României care a participat la discuții despre raportul de conformitate GRECO. Mai precis modalitatea în care România și-a îndeplinit obligațiile impuse prin raportul acesta.

, spune Eugen Nicolicea, de parcă ar fi venit cu acadele pentru români din străinătate. Politicianul spune:

În ceea ce privește recomandările: suntem într-o postură bună și rea. Rea pentru că avem nouă recomandări parțiale, nu în totalitate, cu privire la Parlament. Dar acesta este și un lucru bun, pentru că ne-am manifestat deschiderea și putem să le rezolvăm foarte repede.

Pe parcursul discuțiilor au existat chiar modificări în raport, îmbunătățiri. Una dintre îmbunătățiri a fost aceea că a fost adoptat codul de conduită. Dar a fost socotit parțial îndeplinit, pentru că nu există garanție cum că acesta ar putea să fie și aplicat.

Dar acest lucru se datorează faptului că n-a trecut decât o lună și nu avem încă nici un fel de sesizare pentru cei care încalcă codul de conduită. S-ar putea ca, în urma scandalurilor care au fost în plen, să avem mai multe sesizări acum pe încălcarea codului de conduită și respectarea lui ne este impusă chiar de GRECO.

Citeşte şi
PSD a trecut încă o lege cu dedicație pentru UDMR: a scutit ONG-urile minorităților de
Fondul suveran de investiţii folosit pentru dezvoltare nu e neapărat o idee rea, susţine Fondul
Viceprimarul Capitalei Aurelian Bădulescu și Codrin Ștefănescu s-au certat la România TV. Miza şi motivaţia
Proiectul OUG pentru modificarea Legilor Justiției, pe care Guvernul vrea să o aprobe luni, prevede
Liderul PSD Dâmboviţa Adrian Ţuţuianu, neştiind că este înregistrat, s-a dezlănţuit la o întâlnire cu
Codrin Ştefănescu, secretarul general adjunct al PSD, a răbufnit, după ce Vasile Bănescu, purtătorul de
Chris Terhes, preotul american de origine română care face de mai mulţi ani propagandă în
Senatorul PSD Şerban Nicolaea declarat că dispoziţiile Codului Civil, ce definesc căsătoria ca fiind încheiată
Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, îl atacă deja pe liderul PSD, Liviu Dragnea, după eşecul
Prima reacție din PSD a venit, duminică seara, de la secretarul general adjunct, Codrin Ștefănescu,
Share