home MASS MEDIA Georgică Severin, presiuni asupra MediaSind Radio

Georgică Severin, presiuni asupra MediaSind Radio

Share

În Radio România se petrece ceea ce am anticipat că se va întâmpla. Noul mahăr, Georgică Severin, face presiuni asupra salariaţilor sindicalişti, încercând să slăbească puterea sindicatului.

Georgică Severin, PDG la SRR. Era Miculescu e gata. Din lac în puţ

În practicile sindicale, există o uzanţă perfect legală. Atunci când sindicatul intră în conflict cu administraţia, membrii sindicali sunt pe deplin consemnaţi, pentru a nu se face asupra lor presiuni.

Ceva de acest gen s-a petrecut de exemplu cu vechiul sindicat de la vechea Realitatea TV. Nimeni dintre vâmţi nu ştia nici măcar cine este liderul sindical. Acum, lucrurile stau aşijderea în Radio. Tensiunea creşte.

De la Ovidiu Miculescu la Georgică Severin

Pe timpul lui Ovidiu Miculescu, liderul sindical Adrian Moise a fost concediat, ca o măsură de retorsiune. Evident, ilegală. Acum, Georgică Severin, un politruc prahovean pedelisto-pesedist, care a traficat articole şi prin presa de provincie, face presiuni tipice.

Ideea este cam aşa: zi că eşti sindicalist, te dăm afară. Adică, omul încearcă astfel să scadă forţa sindicală a MediaSind în Radio România. Ei bine, omul obişnuit, membru de sindicat, are o caracteristică: nu este erou.

Mai jos, comunicatul integral MediaSind.

SRJ MediaSind solicită conducerii interimare a Radioului Public să pună capăt presiunilor împotriva membrilor de sindicat!

Sindicatul Român al Jurnaliştilor MediaSind se solidarizează cu revendicările membrilor filialei MediaSind-Radio România şi solicită conducerii Societăţii Române de Radiodifuziune să pună capăt practicilor de intimidare a membrilor de sindicat, prin anularea Ordinului Directorului General Interimar nr.667 din 26 iulie 2017.

Georgică Severin, mândra-i plină de venin, atacă la cotizaţie

Documentul, semnat de Georgică Severin, obligă salariaţii instituţiei să anunţe la secretariatul Direcţiei Economice, începând cu data de 1 septembrie 2017, dacă sunt sau nu de acord cu reţinerea cotizaţiei sindicale pe statul de plată.

Sindicatul Român al Jurnaliştilor MediaSind consideră că acest Ordin încalcă în mod flagrant prevederile art. 2 din Legea nr. 1/2016 privind modificarea Legii nr. 62/2011 a Dialogului Social, potrivit cărora angajatorii sunt obligaţi să reţină cotizaţia sindicală la cererea organizaţiei sindicale, cu acordul membrilor de sindicat, şi nu la cererea expresă a salariaţilor, aşa cum încearcă să impună actualul director general interimar.

Abuz

SRJ MediaSind denunţă acest abuz care încalcă atât normele Organizaţiei Internaţionale a Muncii privind protecţia membrilor de sindicat, precum şi prevederile art. 40 din Constituţia României privind libera asociere.

Precizăm că prevederile art 7, alin (2), din Legea 62/2011 interzic în mod expres intervenția angajatorului de natură să limiteze ori să împiedice exercitarea drepturilor sindicale.

Având în vedere faptul că Ordinul nr. 667/2017 reprezintă o presiune asupra membrilor de sindicat şi o tentativă de a descuraja angajaţii să se înscrie în organizaţiile sindicale, SRJ MediaSind solicită directorului general interimar să anuleze în termen de 48 de ore acest document, pentru a preîntâmpina declanşarea unor conflicte de muncă în instituţie, şi a unor posibile reacţii internaţionale.

Biroul Executiv SRJ MediaSind
Bucureşti, 31 iulie 2017

nota: intertitlurile cu roşu din interiorul comunicatului aparţin redacţiei Starea Presei

Citeşte şi
Instanţa de judecată a confirmat. Filiala MediaSind a apărut în Radio România. Aceasta prin fuziunea
S-a constituit filiala MediaSind Radio, prin fuziunea Asociaţiei Profesionale Radio cu unicul sindicat național al jurnaliștilor.
Zilele pe care Ovidiu Miculescu le are la conducerea Radio România sunt numărate, susţin surse
Radio România a fost obligat de instanţă să plătească unui angajat daune morale de 100.000
Preşedintele director general al Societăţii Române de Radiodifuziune, Ovidiu Miculescu, s-a îmbolnăvit. Miculescu era aşteptat
Clanul Miculescu, care a acaparat de mai mulţi ani Societatea Română de Radiodifuziune, se prăbuşeşte.
Ştim acum care sunt sumele cheltuite cu casele de avocatură în anul 2013 de către
Adunarea Generală a FEJ, ce a avut loc în Sarajevo, Bosnia şi Herţegovina, în perioada
Realitatea TV, "Jocuri de putere", realizator Rareş Bogdan. Subiect: Conducerea Radio România de către protejatul
Direcţia de Luptă Antifraudă – DLAF a transmis Sindicatului Unit al Salariaţilor Radio România o
Share