home CORUPTIE, POLITICA Gabriel Oprea este cercetat pentru noi fapte de corupţie

Gabriel Oprea este cercetat pentru noi fapte de corupţie

Share

Justiția militară a sesizat DNA, președintele și pe ministrul Apărării. Fostul ministru Gabriel Oprea a pretins nelegal avansarea la grad de general cu trei stele a unui magistrat militar. Surse judiciare susțin că acesta este unul dintre apropiații demnitarului, spune Realitatea.net.

Patru judecători militari au semnat o sesizare adresată Laurei Codruța Kovesi, procurorul șef al DNA. În aceasta, magistraţii cer tragerea la răspundere penală a lui Oprea, fost ministru al Afacerilor Interne.

Gabriel Oprea, tentativă de abuz în serviciu

Motivul, o pretinsă tentativă la abuz în serviciu și instigare la fals intelectual, comisă de Oprea pe vremea când era în fruntea MAI, scrie Vocea.biz, citat de Realitatea.net.

Totodată, se cere cercetarea fostului ministru al Apărării Mircea Dușa, pentru pretinse fapte de fals. Acestea ar fi fost comise în demersul de avansare a generalului, făcut la solicitarea lui Gabriel Oprea.

Magistrații militari cer tragerea la răspundere penală a lui Gabriel Oprea:

Tentativa la infracţiunea de abuz în serviciu, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 32 din C.pen. cu referire la art. 15 din Legea nr. 78/2000, raportat la art. 297 din C.pen. şi la art. 132din Legea nr. 78/2000.

Fapta constă în aceea că, deşi nu avea competenţa, “a efectuat actele premergătoare pentru realizarea unei asemenea propuneri“.

General mr. magistrat Cezarian Buga, judecător la Curtea Militară de Apel Bucureşti, “a dat dispoziţiile necesare realizării acestui demers” chestorului de poliţie Burciu Ion.

Acesta era director general al Direcţiei Generale Management Resurse Umane din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, şi a emis Ordinul nr. 155/2014, “prin care a fost modificat Ordinul nr. 100/2011 al ministrului administraţiei şi internelor, prin care a creat o funcţie de general locotenent în cadrul Direcţiei Generale Juridice din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor”.

Judecătorii arată că „demersul în cauză nu s-a realizat datorită opoziţiei formulate de d-l chestor de poliţie Burciu Ion, refuz consemnat de acesta în raportul adresat făptuitorului, prin care a arătat că judecătorii militari sunt înaintaţi în grad la propunerea Direcţiei Instanţelor Militare”.

Citeşte şi
DNA îi urmăreşte penal pe fostul ministru de Interne Gabriel Oprea, pe administratorul societății și
Fostul premier interimar şi ministru de Interne Gabriel Oprea a fost pus oficial sub urmărire
Procurorul general Augustin Lazăr cere președintelui Klaus Iohannis în numele DNA începerea urmăririi penale a
Principala dificultate azi, cu Ion Cristoiu, este să descâlceşti adevărul de minciună şi să tragi
Șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, cere sesizarea Senatului pentru începerea urmăririi penale a lui Gabriel
Grupul de posesori de doctorate suspecte, coordonate de îndrumătorul de teme de doctorat Gabriel Oprea,
Gabriel Oprea a declarat că nu a ştiut că a avut loc un accident şi
Gigină a murit. El se afla în coloana oficială a viceprimministrului Gabriel Oprea, supranumit cu
Aceasta este o informaţie trăsnet de ultimă oră: Oprea i-a propus lui Băsescu fuziunea UNPR
Gabriel Oprea era sluga lui Miron Cozma, mărturisea acesta, conform celor scrise de către jurnalistul
Share