home MASS MEDIA FAIR-MediaSind a semnat Contractul Colectiv de Muncă în Opera Naţională Bucureşti

FAIR-MediaSind a semnat Contractul Colectiv de Muncă în Opera Naţională Bucureşti

Share

Inspectoratul Teritorial de Muncă Bucureşti a înregistrat Contractul colectiv de muncă al Operei Naţionale Bucureşti semnat de FAIR-MediaSind, document esenţial pentru reglementarea relaţiilor de serviciu din această prestigioasă instituţie de cultură.

Contractul Colectiv de Muncă în Mass-Media

Contractul a fost semnat de Federaţia Cultură şi Mass-Media FAIR-MediaSind împreună cu conducerea Operei Naţionale şi conţine reglementări importante pentru un climat normal de muncă, norme profesionale, dar şi drepturi fundamentale care garantează securitatea locurilor de muncă ale angajaţilor teatrului.

download comunicatul de presă în format Word

Acum drepturile tuturor angajaţilor sunt garantate printr-un contract care nu poate să fie modificat decât cu acordul partenerilor sociali.

FAIR-MediaSind a negoiat CCM în mai multe instituţii

Până în acest moment, Federaţia FAIR-MediaSind a negociat contracte colective de muncă sau se află în proceduri deschise de negociere în mai multe instituţii din domeniu, printre care se află Teatrul Naţional Cluj Napoca, Filarmonica de Stat din Sibiu, Agenţia Naţională de Presă AGERPRES, Teatrul Muzical “Nae Leonard” din Galaţi, Regia Autonomă Monitorul Oficial, Teatrul German din Timişoara, Opera Maghiară din Cluj-Napoca, Filarmonica de Stat Arad, Filarmonica de Stat “Paul Constantinescu” din Ploiești, Filarmonica de Stat Târgu Mureș, Opera Română Craiova și Institutul Național pentru Cercetare și Formare Culturală – INCFC.

Federaţia FAIR-MediaSind este singura organizaţie reprezentativă, conform legii, la nivel de sector Cultură şi Mass-Media, fiind membră cu drepturi depline al Federaţiei Internaţionale a Muzicienilor, Federaţiei Internaţionale a Jurnaliştilor, Federaţiei Internaţionale a Actorilor, CSN Meridian, UNI Global UNION şi Federaţiei Europene a Jurnaliştilor.

Departament Comunicare FAIR-MediaSind
Bucureşti, 29 mai 2018

nota: Intertitlurile cu roşu aparţin redacţiei Starea Presei.

Citeşte şi
Consiliul Naţional al Federaţiei FAIR - MediaSind, întrunit în data de 23 aprilie 2018 la
Declaraţia 600 este contestată şi de sindicatul jusnaliştilor MediaSind. Acesta cere eliminarea declaraţiei. Motivul -
"Senatul a votat Legea politizării Agerpres! Să vă fe ruşine!", a anunţat astăzi sindicatul jurnaliştilor
MediaSind, organizaţia reprezentativă a jurnaliştilor din România, cere demiterea ministrului Culturii. Lucian Romaşcanu este în
MediaSind atrage atenţia într-un comunicat asupra a ceea ce numeşte a fi un desant politic
În Radio România se petrece ceea ce am anticipat că se va întâmpla. Noul mahăr,
S-a constituit filiala MediaSind Radio, prin fuziunea Asociaţiei Profesionale Radio cu unicul sindicat național al jurnaliștilor.
FAIR MediaSind adresează o scrisoare deschisă premierului Sorin Grindeanu. Ea este intitulată "Nu distrugeţi sectorul
MediaSind – filiala Agerpres consideră inacceptabile explicaţiile directorului...
Radio România a fost obligat de instanţă să plătească unui angajat daune morale de 100.000
Share