DNA Ploiești, încă două mandate de arestare pentru Sebastian Ghiță

Procurorii DNA Ploiești cer instanțelor emiterea a încă două mandate de arestare preventivă pentru Ghiță. Anchetatorii au cerut emiterea de mandate arestare pe numele lui Ghiță în Dosarul Ponta-Blair.

De asemenea, în cel în care fostul parlamentar este urmărit penal alături de cumnatul lui Victor Ponta, Iulian Herțanu. Una dintre cereri a fost…

Incident militar Statele Unite – Iran, rachetă lansată de americani

Incident militar periculos între două vase de război ale SUA și Iran. Ţările sunt în relații tensionate după instalarea lui Donald Trump la Casa Albă. O navă de război americană a lansat o rachetă de avertizare.

Aceasta a fost lansată în direcţia unui vas aparţinând Gardienilor Revoluţiei din Iran. Nava iraniană se apropiase periculos de poziţia sa, în apele Golfului Persic

Pinalti (Gheorghe Ştefan) a fost trimis în judecată într-un nou dosar

DNA Bacău l-a trimis în judecată pe Gheorghe Ștefan. La data faptei era primar în Piatra Neamț și vicepreședinte PDL. Supranumit Pinalti, Ştefan a fost trimis în judecată pentru trafic de influență.

Este vorba despre un dosar privind atribuirea unui contract la un proiect finanțat din fonduri nerambursabile. În prezent, Ștefan e în detenție, în urma condamnărilor din alte două dosare.

DNA, al treilea mandat de arestare pe numele lui Sebastian Ghiță

DNA a cerut ÎCCJ emiterea unui al treilea mandat de arestare preventivă pe numele lui Sebastian Ghiță. După ce a fugit din țară, pe numele lui Ghiță au fost emise două mandate de arestare în lipsă.

Fostul deputat este în prezent în Serbia, arestat preventiv..Autoritățile române încearcă să îl extrădeze. Conform ÎCCJ, cererea de emitere a celui de-al treilea mandat arestare a fost depusă pe 21 aprilie.

Liviu Dragnea rămâne condamnat în Dosarul Referendumul

Liviu Dragnea rămâne cu condamnarea de doi ani cu suspendare în Dosarul Refere dumul. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie i-a respins contestaţia la executarea pedepsei cu suspendare din acest dosar.

Dosarul acesta şi evoluţia lui este o epresie a luptei între vechile găşti din Justiţie şi valul nou. Unul dintre avocaţii lui Liviu Dragnea e fostul judecător din CSM Adrian Toni Neacşu. Neacşu a ajuns în CSM de la Judecătoria Focşani.

Furtul florilor de pe pervaz este noua afacere de sezon în Bucureşti

Dacă ai flori la geam trebuie să te gândeşti bine cum procedezi cu ele. Furtul florilor este o afacere de succes pentru ţiganii care de obicei vânează „fiare vechi, fiare noi!”. Ei s-au specializat într-un soi de haiducie inversă.

Mai eact, iau de la săraci şi vând la bogaţi. Pentru că locuitorii obişnuiţi dintr-un bloc din Balta Albă, Berceni sau Drumul Taberei sunt săraci faţă de cei şmecherii din Pipera. Nici cei care au minisere pe holul blocului nu sunt mai în siguranţă.

Ministerul Justiției are documentele de extrădare a lui Sebastian Ghiță

Ministerul Justiției a anunțat că a primit documentele transmise de instanțele de judecată sârbeşti. Este vorba de actele necesare extrădării fostului deputat Sebastian Ghiță. Documentele sunt în curs de analiză.

Până la data de 21 aprilie 2017, Ministerul Justiției a primit documentele transmise de către instanțele emitente ale mandatelor de arestare preventivă.

Dragnea, deranjat de gen. Ciucă. Orgoliu de mascul alfa sau trompeta lui Putin?

Liviu Dragnea s-a arătat iritat de anunţul făcut de generalul Ciucă, şeful Armatei Române, privind achiziţia de rachete Patriot. Care este însă semnificaţia profundă a acestui fapt, în România?

Constanţa este la 392 km pe mare de Sevastopol. Portul Crimeei găzduieşte în prezent o flotă militară rusească de luptă navală..Crimeea este un mare portavion plin cu forţe terestre şi aeriene.

Atac armat la Paris, pe Champs-Élysée. Teroare în capitala Franţei

Atac terorist la Paris, soldat cu un polițist mort și un alt rănit. Cel care a tras cu pistolul a deschis focul artera centrală pe Champs-Élysée. Poliția locală a informat că evenimentul este „foarte probabil un act terorist”.

Parizienii sunt sfătuiţi să evite zona atentatului. Se presupune că atacatorul a fost prins. Rapoarte neconfirmate sugerează că a fost ucis. Focurile de armă s-au produs în apropierea stației de metrou Franklin D. Roosevelt și a magazinului Marks and Spencer de pe Champs-Elysées.

Rachete Patriot pentru Armata Română. Noi ţinte de achiziţii pentru Executiv

România va cumpăra rachete Patriot, lansatoare de rachete și blindate 8×8 din Stateşe Unite. Sunt declaraţiile generalului Nicolae Ciucă, șeful Statului Major al Armatei Române.

Responsabilul militar a spus că România intenționează să cumpere rachetele americane Patriot, sisteme de rachete HIMARS și vehicule blindate de luptă 8×8. Pentru acestea, va fi începută procedura de achiziție.

Egipt: Atac lângă mănăstirea Sfânta Ecaterina din Peninsula Sinai

Un atac asupra forțelor de securitate a avut loc lângă mănăstirea Sfânta Ecaterina din Egipt, în Sinaiul de Sud. În atac, a fost ucisă cel puțin o persoană și au fost rănite alte patru, a informat televiziunea de stat.

O știre AFP, care citează o sursă de securitate, semnalează că un polițist a fost ucis. Alți patru au fost răniți de focuri de armă în fața mănăstirii Sfânta Ecaterina din Sinai.

Nou atac chimic al daesh în Irak. De data aceasta, în Mosul, cu gaz clorin

Un nou atac chimic al daesh a avut loc în Irak, de data aceasta în oraş nordic Mosul. Cel puțin șase soldați irakieni au ajuns la spital. Mosul a fost recent. Este al doilea atac chimic al jihadiștilor. Armata irakiană înaintează spre orașul vechi, deținut încă de daesh. Un oficial irakian a declarat sâmbătă că militanții ISIS au lansat o rachetă cu gaz clorin în zona recent eliberată….

Referendum Turcia. Erdogan ar putea obţine noi puteri de sultan în Mileniul III

Azi, are loc în Turcia un referendum pentru sistemul prezidenţial. Este o tentativă a lui Recep Tayip Erdogan de a-şi consolida puterea. Un „da” al turcilor i-ar permite lui Recep Tayyip Erdogan, acuzat de tendinţe autoritariste, să îşi consolideze puterea şi să rămână în funcţie până în anul 2029. Încă două mandate. Recep Tayyp Erdogan susţine că vrea modernizarea ţării şi eficientizarea procesului decizional. Aceasta prin înlocuirea republicii parlamentare cu cea prezidenţi…

Ierusalim. O turistă a fost atacată cu un cuţit de un palestinian

La Ierusalim, o tânără britanică a murit înjunghiată într-un tren aglomerat, în apropierea Ierusalimului Vechi. Turista a fost atacată de un bărbat palestinian în trenul plin cu creştini. Aceştia sărbătoreau Vinerea Mare, transmite BBC News. ”Ţinem legătura cu autorititile după incidentul din Ierusalim”, a declarat un reprezentant al ministerului britanic de Externe.

Eurovision 2017 fără Rusia, Ucraina i-a dat acesteia interzis

Ucraina, ţara-gazdă a Eurovision, i-a interzis reprezentantei Moscovei să intre în ţară. Rusia a reacţionat punitiv şi nu va transmite competiţia de anul acesta. Informaţiile în acest scandal interţări se succed cu repeziciune. Cântăreţei Iulia Samoilova i-a fost interzisă de Kiev intrarea în Ucraina pentru ediția de anul acesta. Samoilova ar fi reprezentanta Rusiei la ediția de anul viitor, din 2018. Konstantin Ernst, directorul general al televiziunii publice ruse Pravnîi Kanal, a declarat…

Sebastian Ghiţă a fost prins de sârbi, la Belgrad, cu acte false, barbă şi mustăţi

Fugarul Sebastian Ghiţă a fost prins de autorităţile sărbe la Belgrad cu mustăţi, cioc şi bronzat. Ghiţă ar fi intrat în Serbia cu acte false, iar când a fost depistat, a spus, penibil: „Nu sunt Ghiţă!”. Era Ghiţă şi, când îi vezi faţa, te duce gândul la Nicolae Popa. Actele false erau de cetăţean sloven. În acest timp, instanțele din România au emis două mandate de arestare în lipsă pe numele fugarului. Sebastian Ghiță a fost văzut ultima dată în țară pe 19 decembrie 2016.

MOAB nenucleară a fost lansată de Donald Trump în Afganistan

Pentagonul a anunţat că forţele americane în Afganistan a lansat o bombă uriaşă. Bomba aceasta poreclită MOAB (mother of all bombs) a fost lansată în jurul orei locale 19.00 (17.30 ora României). Este vorba de cea mai mare bombă non-nucleară lansată vreodată de SUA, transmite CNN. MOAB e supranumită ”mama tuturor bombelor”. Ea cântăreşte aproximativ 10.000 de kilograme, fiind ghidată de un sistem GPS.

Cristian Rizea este un escroc în serie, susţine Alin Burcea

Fostul deputat PSD Cristian Rizea datorează de circa doi ani 4.000 de euro companiei Paralela 45. Este declaraţia patronului acesteia, Alin Burcea. Paralela 45 este una din cele mai mari agenţii de turism din România. Datoria este pentru zece bilete de avion pe ruta Bucureşti-Nisa. Burcea consideră că Rizea este ”un escroc în serie, care nu a vrut nici o clipă să plătească aceste bilete”. Orice încercare de a recupera banii s-a dovedit un eşec…

NATO îşi deschide centru de contraspionaj la Bucureşti

NATO a solicitat României să găzduiască un detaşament de contrainformaţii la Bucureşti. Cererea aceasta trebuie aprobată de Parlament după o cerere oficială a preşedintelui Klaus Iohannis. România găzduieşte deja două structuri NATO. Aceasta au fost înfiinţate după summit-urile din Tara Galilor şi Varşovia, dar şi pentru că există „ameninţări raportate”. România va găzdui în luna iulie un exerciţiu NATO-mamut cu 30.000 de soldaţi. Rusia îşi sporeşte…

Dosarul Microsoft 3. Florică şi Pescariu, sub control judiciar la domiciliu

Procurorii DNA au dispus noi urmăriri penale în Dosarul Microsoft 3, precum și control judiciar pentru 60 de zile. Printre cei acuzaţi – Claudiu Florică și Dinu Pescariu, dar și ex-ministrul PDL Gabriel Sandu. Măsura controlului judiciar a fost dispusă împotriva a doi angajați din Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale.. Este vorba despre ex-directorul general al Direcției pentru politici…