Doroftei: „Proștilor, nu mai stau în România, mă duc în Canada!”

Primăria Ploieşti i-a pus în vedere lui Leonard Doroftei să elibereze clădirea în care se afla pubul său. Aceasta pentru că imobilul are risc seismic. Reacţia fostului boer este violentă.

”Știa din 2016 de asta”, spune primarul Ploieştiului, Adrian Dobre.

!”Vineri, am avut o întâlnire cu primarul și mi s-a comunicat decizia. Din aprilie-mai”…

Percheziţii informatice la TelDrum. Directorul Petre Pitiş, la DNA

Calculatoarele sigilate săptămâna trecută au fost obiectul unor percheziţii informatice la TelDrum. Acestea au început dimineaţă. Directorul general al companiei, Petre Pitiş, s-a aflat la DNA.

Directorul general Tel Drum, Petre Pitiș, a ajuns iar marți în fața procurorilor. Anchetatorii desfășoară percheziții informatice și audieri în dosarul Tel Drum…

Prinţul Nicolae s-a logodit cu o româncă din Sibiu, Ana Maria Binder

Prinţul Nicolae şi-a anunţat logodna cu o româncă din Sibiu, care se numeşte Ana Maria Binder. Nunta celor doi va avea loc peste un an. Cu maliţie, Casa Regală, controlată de Principesa Margareta şi Radu Duda, îl felicită pe „Domnul Nicolae”.

„Îmi face o mare plăcere să anunţ logodna mea cu domnişoara Alina Maria Binder. Ne-am logodit în iulie, în timp ce eram în concediu în Cornwall, Anglia.”, anunţă Prinţul Nicolae.

Rachete americane cumpărate de România, 1,25 miliarde de dolari

Departamentul de Stat al SUA a aprobat vânzarea către România a unor sisteme mobile de rachete americane. Acestea sunt în valoare de 1,25 miliarde de dolari, a anunțat vineri Defense Security Cooperation Agency (DSCA).

Agenția Pentagonului a precizat că a informat joi Congresul despre posibila vânzare. Lockheed Martin este principalul contractor pentru sistemul de armament.

Canada trimite trupe şi avioane de luptă la Constanţa, operaţiuni NATO

Forţele armate CAF din Canada vor trimite aproximativ 135 de militari şi patru avioane de luptă CF-18 Hornet, la Constanţa. Acestea vor participa la operaţiunile aeriene ale NATO, care vor avea loc între lunile septembrie şi decembrie.

Misiunea face parte din operaţiunea „Reassurance”. Este contribuţia Canadei la activităţile de garantare şi prevenţie ale NATO.

Popoviciu a fost arestat, apoi eliberat pe cauţiune la Londra

Miliardarul Gabriel „Puiu” Popoviciu, a fost reţinut la Londra, apoi eliberat pe cauţiune de britanici. Popoviciu s-a prezentat la sediul Poliţiei Metropolitane însoţit de un avocat. Poliţiştii români îl localizaseră pe omul de afaceri.

Reacţia ministrului Justiţiei Tudorel Toader a fost simplă: aşteptăm documentele de la statul britanic şi apoi facem demersurile pentru extrădare. Miliardarul este membru al aşa-numitei „Grupări de la Monaco”.

Marius Coltuc, reţinut de DIICOT pentru favorizarea infractorului

Avocatul Marius Coltuc a fost reţinut de procurorii DIICOT pentru 24 de ore. Acuzaţiile sunt de  fals în înscrisuri sub semnătură privată și favorizarea făptuitorului.

Avocatul Coltuc era celebru printre români pentru procesele sale contra statului român şi contra băncilor. Era specialist în darea în plată, taxa auto alte litigii, motiv pentru care era interlocutorul multor jurnalişti.

Megadosarul Dragnea. Ilie Dragne a fost reţinut de procurorii PG

În Megadosarul Dragnea, acţionarul firmei Ferma Salcia SA, a fost reţinut pentru o evaziune fiscală de 200.000 de euro. Avocatul Maria Vasii susţine că fiul lui Liviu Dragnea nu mai e acţionar la această firmă.

Ilie Dragne este un personaj apropiat de familia lui Liviu Dragnea. El a fost reţinut de procurori Parchetului General, a anunţat avocata acestuia, Maria Vasii.

Război în Europa. Tancurile americane sunt revopsite în verde închis

Bate vânt de război în Europa. Tancurile americane sunt revopsite din griul deşertului în verdele închis european, anunţă New York Times. Imaginile acestora par acum ecouri ale Războiului Rece..

New York Times a fost în zona militară de antrenament de la Novo Selo, din Bulgaria. E mai mult de un deceniu petrecut de americani în lupta contra insurgenților islamici din Irak și Afganistan. Armata SUA se luptă să-și revizuiască abilitățile din epoca Războiului Rece.

Arma termobarică ar putea intra în dotarea Armatei Române

Armata română a testat, în poligonul de la Cincu, arma termobarică. Este una dintre cele mai puternice muniţii fabricate vreodată la noi în ţară. Aceasta e un nou tip de grenadă de aruncător, de şase ori mai puternică decât grenadele clasice.

Muniţia ar putea fi produsă în serie, dacă Armata Română găseşte căile legale să transfere industriei naţionale de armament brevetele de invenţie.

Marea Neagră se înfierbântă. Nu e lac rusesc. Statele Unite înfruntă Rusia

Armata Statelor Unite mizează pe un program de exerciţii integrate la nivel global pentru contracararea Rusiei. Astfel, Marea Neagră devine pentru ea zonă de interes. Sunt cuvintele amiralului John Healy, coordonatorul manevrelor din Europa..

Acesta a explicat că au fost acceptaţi observatori ruşi la activităţile de la Marea Neagrp, deşi Moscova nu este transparentă. Scopul SUA este de a se pregăti mai bine pentru a face faţă unei Rusii din ce în ce mai agresive.

Puiu Popoviciu, şapte ani de închisoare, condamnare definitivă

Puiu Popoviciu a fost azi condamnat definitiv la şapte ani de închisoare cu executare. El a tranzacţionat la un preţ subevaluat un teren de 224 ha de la Universitatea de Ştiinţe Agronomice Bucureşti.

Decizia a fost luată de judecătorii ÎCCJ. Magistraţii au redus pedeapsa primită de omul de afaceri în primă instanţă. La Curtea de Apel Bucureşti, Puiu Popovicu a primit o condamnare de nouă ani de închisoare.

Minister cu plângere penală făcută de DNA. Aşa ceva e fără precedent

DNA a făcut unui minister plângere penală la Parchetul General. Direcția Națională Anticorupție a transmis o sesizare procurorului general. Acesta e rugat să aprecieze dacă se impune sesizarea din oficiu.

Ar fi vorba despre infracţiunea de compromitere a intereselor Justiție. Ministerul pentru Relaţia cu Parlamentul a făcut publice informaţii din ancheta DNA pentru care a făcut aseară o descindere în Palatul Victoria.

DNA a ridicat documente de la sediul Guvernului. Vizat este SGG

SGG ar fi refuzat să ofere anumite documente solicitate de DNA. Acesta ar fi motivul pentru care un procuror DNA şi 10 poliţişti judiciarişti au descins în această seară în Palatul Victoria.

Procurorii ar fi discutat cu mai mulţi angajaţi ai SGG şi ar fi ridicat mai multe acte, conform News.ro. Mai multe persoane ar fi fost chemate la DNA în perioada următoare,

Conflict deschis. 755 de diplomaţi americani expulzaţi din Rusia

Conflict deschis între Statele Unite şi Rusia în aceste momente. 755 de diplomaţi americani din patru mari oraşe vor fi expulzaţi. Vladmir Putin a anunţat aceasta acum, pe postul public de televiziune.

Este vorba despre o replică faţă de noile sancţiuni împotriva Rusiei, adoptate recent de Congresul american. Preşedintele rus mai spune că două proprietăţi ale Statelor Unite la Moscova vor fi confiscate.

Liviu Pop, Manualul de Sport: Cum ţii laba piciorului, la fotbal, când loveşti mingea

Din seria „să sfidez cât pot, că oricum viaţa de ministru e scurtă şi tâmpită”, intrăm în tainele sportului cu Liviu Pop. Acesta a anunţat recent că va edita un manual de sport. Ceea ce urmează nu este un banc prost.

Ceea ce urmează mai jos sunt spicuiri din manualul de sport pe care Liviu Pop l-a dat ca exemplu pe Facebook. Învăţământul românesc ar fi trebuit să formeze oameni. În ultimii 27 de ani a format o majoritate de brontozauri umani. Lor le…

Ruşii testează în continuare cu bombardiere spaţiul aerian românesc

Ruşii au băzăit iar pe la porţile aeriene ale spaţiului NATO românesc. Două bombardiere Tupolev au apărut în Marea Neagră, în apropierea graniţei aeriene româneşti. Un Typhoon britanic de la Baza Kogălniceanu le-a ieşit în cale.

Este vorba despre două bombardiere strategice rusești Tu-22 Backfire. Informaţia e cuprinsă într-un comunicat al Forțelor Aeriene Regale britanice.

Bazele aeriene vor fi echipate preţ de 23 de milioane de euro

MApN a anunţat public că are o cerere de ofertă de utilare pentru bazele aeriene. Cererea este în valoare de 99,4 milioane de lei, adică de 22 de milioane de euro. Sau de 25,4 milioane de dolari.

Ministerul Apărării a publicat anunţul pe portalul de licitatii online e-licitatie.ro. Este vorba despre anunţul de participare numărul 177029/12.07.2017. Cererea de ofertă este pentru achiziţia de utilaje destinate bazelor aeriene.