Dosarul Mineriada. Iliescu, Petre Roman, Măgureanu, trimişi în judecată

În Dosarul Mineriada 13-15, urmăriţii penali au fost trimişi azi în judecată de către Parchetul Militar. Printre inculpaţii vizaţi: Ion Iliescu, Petre Roman, Virgil Mădureanu şi Gelu Voican Voiculescu.

„Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:..”

Friedman despre cele două direcții din care este ameninţată România

Aşa cum a fost mereu, ca pivot geopolitic, România devine acum esenţială. Consultantul şi analistul politic George Friedman avertizează că România e ameninţată din două direcţii. Care sunt exact acestea?

Pentru Statele Unite, două sunt ţările care contează când vine vorba de contracararea Rusiei. Una e Polonia, cealaltă e România. Acum, cu evenimentele din Turcia, România e şi mai importantă.

Curtea Constituţională a respins ca inadmisibilă „Excepţia Bombonica”

Liviu Dragnea a încercat s-o dea cu manta, prin Curtea Constituţională, astfel ca să scape şi el. Nu i-a mers. CCR a respins ca inadmisibilă excepţia de constituţionalitate ridicată de Bombonica Prodana. Fostă Dragnea.

Este vorba despre excepţia de neconstituţionalitate ridicată de fosta soţie a liderului PSD, Liviu Dragnea. Aceasta se referea la lipsa unei limite a prejudiciului pentru abuzul în serviciu.

Oasis, „Don’t Look Back in Anger” a devenit imn împotriva terorii

Hitul trupei Oasis, „Don’t Look Back in Anger” a devenit power play, apoi imn contra terorismului în UK. Fenomenul s-a produs în ultimele două săptămâni, după atentatul de la Manchester Arena, soldat cu 22 de morţi.

Totul a pornit în Manchester, în St. Anne Place, în joia de după atentat, unde avea loc un ceremonial de cinstire a victimelor. O femeie (cea cu un buchet de flori galbene în braţe) a început să cânte hitul Oasis, după minutele de tăcere în memoria victimelor atentatului.

Londra sub teroare. Atacuri teroriste la London Bridge şi Borough Market

Mai multe persoane au fost înjunghiate în apropierea London Bridge. Londra sub teroare. În acest momente, sunt semnalate concomitent trei incidente de securitatea ce au avut loc în Londra.

Ele s-au petrecut imediat după fluierul de final al finalei Champions League, în Cardiff. Înainte de meci, au apărut zvonuri de alerte teroriste şi în capitala Ţării Galilor.

UNJR şi AMR cer renunţarea la desecretizarea Arhivei SIPA

UNJR și AMR îi cer premierului Grindeanu să revină asupra HG de desecretizare a Arhivei SIPA. Organizaţiile susțin că lipsa de transparență ”renaște suspiciuni că Guvernul și majoritatea parlamentară doresc să folosească Arhiva SIPA pentru șantajarea magistraților”.

UNJR (Uniunea Națională a Judecătorilor din România) şi AMR (Asociația Magistraților din România) sunt două organisme ultraconservatoare. Ele s-au manifestat în aceşti ani în general contra reformelor din Justiţie.

Noble Jump. Opt convoaie NATO intră în ţară prin Frontiera Giurgiu

Primul din cele opt convoaie ale Forței Întrunite cu Nivel de Reacție Foarte Ridicat (VJTF) au intrat în ţară. Ele vor participa la exercițiul Noble Jump 2017. Convoiul a intrat joi dimineață în România, prin Frontiera Giurgiu – Ruse, dinspre Bulgaria.

„Asistăm la un moment istoric. Forța cu Nivel Ridicat de Reacție este prezentă aici și o vedeți, intră pe teritoriul României. Exercițiul Noble Jump este un exercițiu cu termen scurt de notificare…

Intoxicarea cu Arhiva SIPA începe cu legiferarea Comisiei SIPA

Intoxicarea României cu otravă, minciuni, dezinformări de tot felul începe acum. Totul, după ce legea de desecretizarea a Arhivei SIPA va intra în vigoare. Deocamdată, hotărîrea de guvern privind desecretizarea Arhivei SIPA a fost adoptată ex-abrupto.

Datele ţinute ascunse până acum le vom afla abia în 2020, însă parţial şi numai în anumite condiţii, conform ministrului Justiției. O comisie din cinci specialişti are termen trei ani pentru a inventaria toate informaţiile.

Ghiţă le-a dat plavilor şpagă 200.000 de coco ca să fugă din nou

Fostul parlamentar Sebastian Ghiţă a fost eliberat în Serbia. El a plătit o cauţiune de 200.000 de euro. Nu are însă voie să părăsească Belgradul, anunţă un comunicat de presă al instanţei

Fostul parlamentar a fost eliberat vineri pe cauţiune. Decizia a fost luată cu acordul procurorilor. Aceştia au acceptat stabilirea unei cauţiuni de 200.000 de euro.

Becul de la Arhiva SIPA a fost schimbat de 20 de ori, de 4 – 7 oameni

Becul este esenţa lumii. Noi nu ştiam asta, ştia Robert Cazanciuc, care ne-a luminat azi, aici şi acum. Arhiva SIPA stătea-ntr-un bec, care, ritmic, trebuia schimbat. Întotdeauna, de patru până la şapte consilieri ai ministrului Justiţiei.

Carevasăzică, întrebat ce au căutat consilierii săi acolo pe 13 decembrie 2013 (trei zile după aşa-zisa Marţe Neagră), Cazanciuc a dat un răspuns surprinzător:

NATO s-a alăturat coaliţiei internaţionale contra Statului Islamic

Statele membre ale NATO au decis să adere oficial la coaliția internațională contra Statului Islamic. Decizia va fi anunţată oficial la reuniunea de joi a liderilor NATO, relatează AFP și DPA, citând surse diplomatice.

Decizia este de așteptat să fie anunțată oficial la reuniunea de joi a liderilor Alianţei, de la Bruxelles. Este prima la care participă Donald Trump, care a ajuns miercuri după-amiază în capitala belgiană.

Elena Udrea, Dan Andronic, trimişi în judecată în dosarul Ioanei Băsescu

Elena Udrea, Ioana Băsescu și Dan Andronic au fost trimiși în judecată de procurorii DNA. Este vorba despre dosarul privind finanțarea campaniei electorale din anul 2009.

Probabil aşa se eplică disperarea cu care încearcă Traian Băsescu să destructureze statul de drept. Ştie foarte bine care este direcţia pe care merg anchetele statului de drept şi încearcă să blocheze lucrurile

Explozie pe Manchester Arena, la concertul Arianei Grande

O explozie de proporţii a avut loc pe Manchester Arena, la concertul Arianei Grande. Martorii au spus că ar fi fost vorba despre un atentator kamikaze sinucigaş. La concert participau foarte mulţi copii.

Explozia s-a produs pe culoarele de ieşire ale arenei. Poliţia britanică vorbeşte despre 19 şi peste 50 de răniţi. CNN informează că investigaţiile iau în calcul un posibil atacator sinucigaş.

Ambuteiaj la intrarea în Bucureşti. Referendum de demitere a Gabrielei Firea

La intrarea în nordul Capitalei, traficul este îngreunat de la ambuteiaj. Cauza acestuia este banda unică pentru transportul în comun scornită de Gabriela Firea.

Primarul general ar fi dorit să descongestioneze traficul şi a reuşit exact inversul. În aceste momente, traficul la intrarea în Bucureşti, pe DN1, este blocat până hăt, la Baloteşti.

Moscheea din Bucureşti ar urma să fie construită de anul acesta

Moscheea turcească pe care doreşte Ankara să o construiască în România devine fapt concret. Proiectul a fost postat pe site-ul autoritatii afacerilor religioase din Turcia. compleul religios s-ar construi în centrul Capitalei.

Moscheea se va construi în centrul Bucureştiului şi va avea o capacitate de 1.500 de locuri Ea este încă este în faza de proiectare. Edificiul şi complexul care o înconjoară vor fi alcătuite din mai multe clădiri.

Sebastian Ghiţă refuză să fie extrădat înapoi, în România

Sebastian Ghiţă nu vrea să fie judecat în România şi refuza etrădarea. El spune autorităţilor sârbe că se simte persecutat politic. Avocaţii săi cer revocarea arestului preventiv şi înlocuirea acestuia cu interdicţia de a părăsi Serbia.

Avocatul său sârb a cerut revocarea arestului preventiv şi înlocuirea cu interdicţia de a părăsi ţara. Culmea, tocmai această măsură a fost încălcată de Ghiţă atunci a dispărut din România, în decembrie anul trecut.

Serghei Bulgac (RCS-RDS), urmărit penal pentru spălare de bani

Serghei Bulgac, directorul general al DIGI Communications şi al RCS&RDS, e urmărit penal. El a fost înştiinţat oficial pe 16 mai 2017, de către DNA. Aceasta cu privire la efectuarea urmăririi penale în calitate de suspect.

Este vorba despre săvârşirea infracţiunii de spălare de bani, a anunţat miercuri, pe bursă, Digi Communications. Aceasta este compania mamă RCS & RDS.

Atac cibernetic de amploare în curs, care are loc chiar acum

Un atac cibernetic de mare amploare are loc chiar acum. Scopul acestui atac cibernetic este de a crea o monedă virtuală. Aceasta fără ştirea utilizatorilor. Informaţiile au fost furnizaţte de experţi în cibernetică.

După atacul de tip ransomware WannaCry, ”cercetătorii de la Proofpoint au descoperit un nou atac legat de WannaCry, numit Adylkuzz”, informează surse experte

Bubuitură puternică resimţită în Galaţi şi suburbiile oraşului dunărean

O bubuitură foarte puternică a fost resimţită în oraşul Galaţi şi în suburbiile acestuia, informează presa locală. Serverul cotidianului local Viaţa Liberă este la această oră căzut.

Zgomotul a produs panică, fiind auzit din toate colţurile oraşului.

Dar şi din localităţile învecinate, pe o rază de peste 30 de kilometri.

Deocamdată, nici ISU, nici instituţiile militare nu au o explicaţie pentru această bubuitură.

Salvador Sobral. Biografia reală şi total neromanţată a cântăreţului

Salvador Sobral este pe numele său complet Salvador Vilar Braamcamp Sobral. S-a născut pe 28 December 1989. Este un cântăreţ portughez, care a câştigat Eurovision Song Contest 2017 pentru Portugalia.

Cântecul câştigător se numeşte „Amar pelos dois”. A fost scris de sora lui, Luísa Sobral. Astfel, Portugalia a câştigat pentru prima dată Eurovision, de la debutul din anul 1964. Este cea mai lungă perioadă cât o ţară a participat la Eurovision fără să câştige competiţia: 53 de ani.