Carmen Dan şi Liviu Dragnea, denunţati la DNA, abuz în serviciu

Un denunțător din Dosarul Referendumul a formulat plângeri penale contra lui Carmen Dan şi iviu Dragnea. El s-a prezentat joi la sediul DNA. Romică Părpălea îi acuză pe cei doi de fapte de corupție.

Romică Părpălea, vicepreședinte PSD Teleorman în 2009 – 2012, le-a spus jurnaliștilor cum a ajuns Tel Drum la un apropiat al lui Liviu Dragnea.

Oficiali IRU au sifonat bani ai organizaţiei în off-shore-uri

Oficiali IRU au sifonat banii organizaţiei în paradisuri fiscale, anunţă ARTRI. Aceste fonduri gestionate fraudulos ar fi rezultat printr-o suprataxare secretă, începând din anul 1995 încoace.

Cei prejudiciați prin aceste metode frauduloase sunt atât asociațiile garante TIR membre ale IRU. Scandalul este uriaş şi i-ar putea afecta inclusiv pe transportatorii români.

Valer Dorneanu, preşedintele CCR, ar fi încălcat independenţa Justiţiei

CSMi a decis: şeful CCR, Valer Dorneanu, a afectat independenţa Justiţiei. Dorneanu a făcut mai multe declaraţii despre DNA, infracţiunea de abuz în serviciu şi Dosarul Bombonica.

În şedinţa din data de 17 octombrie 2017, plenul CSM a apreciat că o parte din declaraţiile domnului Valer Dorneanu (…) au fost de natură a aduce atingere independenţei, prestigiului şi credibilităţii Justiţiei.

APCE cere României să susţină „activitatea remarcabilă” a DNA

​APCE cere autorităţilor române să “revizuiască legislaţia penală cât mai curând posibil”. De asemenea, să “susţină politic şi financiar activitatea remarcabilă a DNA”.

Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) a adoptat Rezoluția 2188/2017. Aceasta se numeşte „ Noi amenințări la adresa statului de drept în țări membre ale Consiliului Europei”.

Dosarul Barocamera. Lascăr şi Macovei au fost trimişi în judecată

În scandalul victimeor din Colectiv, doi actanţi au fost trimişi în judecată în Dosarul Barocamera. Medicul Ioan Lascăt şi managerul Aleandra Radu Macovei au fost trimişi în judecată.

Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată a fostului șef al Clinicii de Chirurgie Plastică și Microchirurgie Reconstructivă din Spitalul Floreasca.

Trompetistul Vunk a fost reţinut de DIICOT pentru cămătărie

Dan Nicolau, trompetistul trupei Vunk, a fost reținut de procurorii DIICOT. Este vorba despre un dosar de cămătărie, au declarat surse judiciare. Procurorii DIICOT au făcut joi 29 de percheziții domiciliare.

Ele au avut loc pe raza municipiului București și a județelor Ilfov și Prahova. Percheziţiile au fost făcute la persoane bănuite de constituirea de grup infracțional organizat.

Scandalul bileţelului se întoarce. De data aceasta, prin LC Kovesi

După Scandalul bileţelului Roz, care a dus la alegeri anticipate în 2007, 10 ani şi şase luni mai târziu urmează Scandalului bileţelului alb. E interesant de văzut la ce va duce acesta.

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a făcut dezvăluiri în timpul audierii de vineri de la CSM. Astfel, inspectorii judiciari au verificat anumite dosare şi anumite activităţi.

DNA a ridicat documente de la CJ Teleorman. A durat toată noaptea

Cercul anchetelor DNA continuă să se strângă în jurul lui Liviu Dragnea şi a grupului apropiaţilor acestuia. După Dosarul Belina, pare că acum s-ar deschide un alt dosar.

Acest lucru nu este foarte clar. Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au început să ridice documente aseară. Au continuat să lucreze toată noaptea şi şi-au terminat razia în cursul acestei dimineţi.

Primar italian despre români: „Mizerabili. Animale. Să plece la casa lor!”

Un primar italian a declarat război românilor, după un incident care s-a petrecut în urmă cu câteva zile. Anna Maria Cisint a postat un mesaj dur pe Facebook. În acesta, spune că românii „se comportă ca niște animale”.

„Prostii, asta e ceea ce o parte dintre români au făcut în Marina Julia. De asemenea, s-au hârjonit şi au terminat-o la spital. Beţivii au făcut pagube bunurilor private şi publice.”

Dosarul Cutezătorii. Pescariu, Costoiu & Co., la rând la DNA

DNA deschide o nouă cauză, Dosarul Cutezătorii, cel al preluării fostei baze sportive comuiste Cutezătorii. De către Dinu Pescariu. Dar acesta nu este primul care a preluat baza.

Primul a fost, la începutul anilor 90, Ilie Năstase. Baza Cutezătorii a fost prima dată preluată de acesta şi s-a numit „Nasty”. Apoi, a devenit cunoscutul Polo Club…

Schengen militar? S-a discutat sau nu în Guvern despre aceasta?

Agerpres a publicat o ştire, conform căreia ministrul Apărării s-ar fi referit la un Schengen militar. Despre înfiinţarea căruia s-ar fi discutat în Guvern. Ulterior, MApN a negat realitatea unor astfel de discuţii.

Agenţia de presă a revenit, a anulat ştirea, apoi a revenit şi a făcut precizări asupra ştirii pe care o dăduse iniţial. Nimeni nu mai înţelege nimic şi totul a rămas într-o ceaţă totală.

Mălin Bot a fost bătut de gorilele lui Codrin Ştefănescu

Mălin Bot susţine, cu lacrimi în ochi, că a fost bătut la ÎCCJ de gorilele aduse de Codrin Ştefănescu la un termen în procesul lui Liviu Dragnea. „Interlopii lui Dragnea m-au bătut”, afirmă jurnalistul.

La intrarea în instanţa de judecată, mai mulţi protestatari i-au întins acestuia cătuşe şi l-au făcut hoţ. În acest timp, Bot i-a pus lui Liviu Dragnea o serie de întrebări incomode

Kovesi ar putea fi obligată de CCR să se prezinte la Parlament

Laura Codruţa Kovesi ar putea fi obligată să se prezinte la Parlament, după o decizie a Curţii Constituţionale. Conform acesteia, CCR ar fi stabilit că există un conflict de natură instituţională.

Acest conflict ar fi între Ministerul Public şi Parlamentul României. Miiisterul Public este unul dintre marile paradouri din România. Este minister, dar nu face parte din Guvern.

Curtea Constituţională din România a încălcat Constituţia

Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a decis: Curtea Constituţională a încălcat Legea Română şi Constituţia României. Astfel, CCR nu avea dreptul să stabilească nici un fel de regulă pentru redactarea opiniilor separate şi concurente.

Aceasta pentru că Legea 47/1992 nu stabileşte nici o regulă de redactare a acestor opinii. Aşadar, Curtea nu avea dreptul să blocheze publicarea vreunei astfel de opinii în Monitorul Oficial.

Forumul Judecătorilor cere retragerea Legilor Justiţiei

700 de magistraţi, grupaţi în organizaţia Forumul Judecătorilor din România, îi cer lui Tudorel Toader să retragăLegile Justiţiei. Semnatarii de până acum reprezintă aproape 10% dintre magistraţii români.

Forumul a adresat premierului Tudose un memoriu, care a strâns deja sute de semnături. Forumul Judecătorilor din România a iniţiat un proces de strângere de…

Atac armat sângeros în Las Vegas, 50 de morţi, 200 de răniţi

Un atac armat foarte sângeros a avut loc în oraşul american Las Vegas, capitala americană a jocurilor de noroc. În acest moment, sunt număraţi 50 de morţi şi 200 derăniţi, cifre oficiale.

Împuşcăturile par să fi fost trase de la etajul 32 al unei clădiri din apropiere. Asupra spectatorilor de la un festival de muzică country. Poliția a anuțat că atacatorul a fost doborât.