home EUROVISION, EVENIMENT Eurovision – seara finalei. Piese mult mai bune decat anul trecut

Eurovision – seara finalei. Piese mult mai bune decat anul trecut

Share

Finala Eurovision Song Contest, cu piese mult mai bune decat in anii trecuti, a debutat cu o versiune disco tuntz a piesei castigatoare de anul trecut, “Molitva”, care nu mi-a placut deloc.

Nico si Vlad Mirita au cantat mai bine decat in semifinala, dar Vlad a avut in continuare momente in care a falsat putin, redresandu-se imediat. Nico a ratat in acelasi loc unde a facut-o si in semifinala, dar a cantat foarte prudenta cu conservarea vocii sale si preocupata sa gaseasca o solutie de compromis, astfel incat sa nu-si forteze corzile vocale la maximum.

De mai multe ori, am constatat aparitia unor dizarmonii intre ei, dar nu atat de mari, greu observabile, astfel ca ele nu au deranjat. Una peste alta, au cantat bine, dar principala problema a ramas piesa banala, care este o incununare resapata si coverizata a unui epos muzical intreg stupid, provenit din Romania de dinainte de 1989.

Britanicul Andy Abraham m-a lasat rece cu disco- soul-ul sau american banal. M-am intrebat retoric de ce Dumnezeu s-a calificat piesa Albaniei. Germania, cu trupa No Angels, cu cantecul “Dissapear”, nu mi-a placut.

“Pulpite si-atat”, vorba unei cunostinte. Si trei serii de artificii. Fetei care a jucat rolul de solist la prima expozitie i-a jucat vocea si nu s-a armonizat deloc cu backing-vocals. Trebuie sa spun ca am remarcat si lipsa de forta a acestor patru cantarete.

Bosnia si Hertegovina si Israel au continuat sa-mi placa la fel de mult ca in prima semifinala. Ca si “Romanca” croata, una dintre piesele mele preferate, care povesteste frumos si foarte natural. Islandezii de la Euroband au aratat cum trebuie sa fie muzica de discoteca de calitate si au cantat foarte bine. Suflu, impostatie, siguranta, armonizare si o piesa frumoasa.

Mor ve Otesi a continuat sa ma lase rece. Pirates (sau Wolves) of The Sea au cantat mai bine decat in semifinala. O piesa grea, s-au agitat si au avut multe modulatii. Prezenta scenica de tipul germanilor de la Gingis Khan din anii ’80.

Suedeza Charlotte Nilsson-Perrelli a cantat mult mai bine fata de semifinala, armonizandu-se cu backing vocals-ul. O piesa frumoasa, parerea mea este ca aceasta era marea favorita la locul 1.

Tellier din Franta a cantat de parca se pregatea sa nasca un broscoi cu tamburina si camerton. Ingerii din Azebaijan m-au socat in continuare cu vocile lor – n-au falsat nici macar o singura data, dar sustin in continuare ca piesa lor este haotica.

Numar mult redus de “manele” la aceasta editie. De exemplu, iata, Kalomira din Grecia. Ca sa nu mai vorbim despre faptul ca fata asta nu are voce deloc. Toata linia sa melodica, de solist de muzica, nu de barbuzan borboloitic, este pe o cvinta! Despre Rodolfo Chikilicuatre am vrut sa nu spun nimic. Nu pot, pentru ca am remarcat huiduieli din public, pe care le merita din plin.

Foarte-foarte frumoasa piesa Serbiei, interpretata fara cusur de Jelena Tomasevic. Una dintre preferatele mele. Are zbor, plutire, tensiune, poezie. Oameni care se respecta. Si ce daca au castigat, uite cu ce vin!

Rusul Dima Bilan ar fi putut profita de postarea in concurs pe penultima pozitie. A cantat mult mai bine decat in semifinala. Nu inteleg cum a stat descult pe ghiata pe care a patinat Pluschenko.

Citeşte şi
Inca o deosebire fata de halul fara de hal in care s-a facut de ras
Dezvăluirile despre Eurovision continuă. Ultima parte. Mult a fost, putin a ramas, gata, ati scapat!
Acum doi ani, am avut la Eurovision o trupa inedita, Locomondo, ce si-a schimbat numele
Motive diferite m-au facut sa intarzii aceasta postare. Decizia CNCD, privind posibila discriminare a concurentilor
In ultimele zile, m-am gandit ca ar fi culmea ca exact acum sa se intample
https://www.youtube.com/watch?v=qtSREORqTKc
89% dintre vizitatorii acestui blog considera ca piesele si formatiile straine au fost discriminate in
... am preluat legatura, Iosif. Iar pentru cine nu intelege ce m-a apucat, ce legatura
Scandalul Eurovision (ESC) Romania de anul acesta e important pentru dezvaluirile aparute, din februarie incoace,
"Inainte de plecarea la Belgrad, presa din Romania a dezbatut intens posibilele asemanari dintre piesa
Share