home CORUPTIE, EVENIMENT, POLITICA Elena Udrea a anunţat că va cere să fie repus pe rol Dosarul Gala Bute

Elena Udrea a anunţat că va cere să fie repus pe rol Dosarul Gala Bute

Share

Şi, pentru că puşcăriabilii au văzutără că se poate (după Dosarul Cozma), iacătă şi Elena Udrea, aflată în Costa Rica. Ea anunţă că a decis împreună cu avocaţii săi să ceară repunerea pe rol a Dosarului Gala Bute. Udrea a ajuns pe prima pagină în presa costaricană

Cauza este rămasă în pronunţare la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. ”Dacă mi-ar fi fost admise cererile repetate de a fi aduse ca probe notele SRI, despre care ştiam încă din perioada în care eram ministru, astăzi nu eram în situaţia de a fi condamnată fără nicio probă”, spune Elena Udrea.

Elena Udrea acţionează astfel după ce a fost ajutată de Traian Băsescu. Dragostea nu moare niciodată

Ca urmare a noilor informaţii pe care le-am aflat cu toţii din declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu, informaţii provenind din note SRI, care schimbă radical situaţia din dosarul Gala Bute, aflat azi în pronunţare la ICCJ, am decis împreună cu avocaţii să solicit repunerea cauzei pe rol.

Dacă mi-ar fi fost admise cererile repetate, atât în etapă de fond cât şi în cea de apel, de a fi aduse că probe notele SRI despre care ştiam încă din perioada în care eram ministru, din care reieşea clar că nu am avut nicio implicare în relaţiile ilegale de afaceri dintre “denuntatorii” din dosar, inculpaţi ori doar martori, astăzi nu eram în situaţia de a fi condamnată fără nicio proba şi de a fi nevoită să cer protecţie internaţională faţă de abuzurile care mi s-au întâmplat în România.

, scrie Elena Udrea.

Critici

Aceasta afirmă că judecătorii ICCJ au preferat să respingă probele şi să o condamne ”doar pe susţinerile procurorilor DNA şi a declaraţiilor ilogice ale unora dintre cei implicaţi în dosar”.

”Evident, au fost toţi răsplătiţi cu pedepse mici şi cu suspendare…”, mai spune Elena Udrea. Aceasta distribuie pe Facebook, odată cu mesajul, şi declaraţia politică făcută miercuri, în Senat, de Traian Băsescu.

Acesta a dat citire câtorva paragrafe dintr-un document ”marcat strict secret” pe care susţine că l-a primit în urmă cu câteva luni.

Citeşte şi
Elena Udrea şi Alina Bica îşi continuă sejurul puşcăriabil în Costa Rica. Starea Presei a
Liviu Dragnea, Elena Udrea, deja condamnată în alt dosar, ca şi Alina Bica, sunt printre
Elena Udrea rămâne în arestul preventiv din închisoarea El Buen Pastor. Un portal de știri
Liderul PSD, Liviu Dragnea, dar şi Elena Udrea ar putea să beneficieze de pe urma
Elena Udrea ar fi început să colaboreze cu FBI, potrivit unor surse Realitatea TV.Vizați ar
Fiscul a început procedurile de recuperare a prejudiciului de aproape 3 milioane de euro la
Rețeaua prin care Elena Udrea și Alina Bica au fugit în Costa Rica este suspectată
Elena Udrea şi Alina Bica ar fi fost expuse prin arestare, spune Adrian Alexandrov, iubitul
Până să fie arestate, Elena Udrea şi Alina Bica plăteau doar în bani lichizi, evitând
Elena Udrea a furnizat informaţii false prin avocatul ei acum câteva ore. Astfel, existenţa unui
Share